kokosowe bez pieczenia - 5000 przepisów (strona:202/334)

Ciasteczka owsiane z pestkami dyni bez mąki 175

być np. sezam, pestki słonecznika, wiórki kokosowe, mielone orzechy, daktyle, suszone niesiarkowane owoce, do woli, do smaku. Zapraszam do wspólnego pieczenia:) Składniki: 60 g płatków owsianych, użyłam górskich 60 g suszonej żurawiny (mogą być posiekane suszone morele, rodzynki, daktyle, itp.) 3 łyżki pestek dyni garść migdałów płatków 1 dojrzały banan Przygotowanie i pieczenie ciasteczek: w miseczce mieszamy suche(...)przejmujcie się, wszystko się zbije w swoim czasie, blachę do pieczenia wyłóżcie papierem do pieczenia, z ciasta formujcie kuleczki i układajcie na papierze, lekko rozgniećcie palcami na kształt okrągłego i lekko spłaszczonego ciasteczka, pieczcie w nagrzanym piekarniku w temp. 180C przez 10-12 minut, bez termoobiegu, grzaniem góra-dół. Skończone, teraz cieszmy się ich smakiem

Zasmakuj Kuchni
Baton musli - bez mąki i cukru 158

Baton musli bez mąki i cukru, za to z dużą ilością płatków owsianych, pestek i orzechów. Chyba nie muszę go za bardzo reklamować... Idealny jako przekąska czy drugie śniadanie. Jedna z moich ulubionych słodkich przekąsek. Są naprawdę pyszne! Polecam :) SKŁADNIKI: ok. 0,5 kg bezglutenowych płatków owsianych jumbo 50 g siemienia lnianego 50 g sezamu 100 g suszonej żurawiny(...)włoskich 3 białka jaja 1 całe jajo 5 łyżek syropu z agawy lub miodu 4 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego Wszystkie składniki umieść w dużej misce i bardzo dokładnie wymieszaj. Dużą  blachę ( u mnie ok. 25x40) wyłóż papierem do pieczenia, wysyp mieszankę i łyżką wciskaj mocno w dno. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni

Kuchnia bezglutenowa
Makowa panienka 747

jest kremem budyniowym,bywają też z masą śmietanową.  Ja zrobiłam masę budyniową bez użycia gotowych budyni i uperfumowałam ją na waniliowo. Górę ciasta ozdobiłam prażonymi płatkami migdałowymi.    ciasto: 8 białek 4 żółtka  100 g cukru 150 g maku 100 g wiórek kokosowych 100 g mielonych migdałów krem: 500 ml mleka 2  łyżki mąki pszennej(...)żółtka. Do masy jajecznej wsypać wiórki,mak i mielone migdały. Delikatnie wymieszać wszystko łopatką. Masę podzielić na 2 części i przelać do 2 blaszek (24/28 cm) wyłożonych papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 170* przez 20 minut. Po upieczeniu wystudzić placki. Odlać 1/2 szklanki mleka, wymieszać z mąkami i żółtkami,resztę zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Do gotującego

Kolorowa kuchnia Elki
Ciasto dziura w płocie 156

szklanki cukru pudru 150g wiórków kokosowych 1 szklanka suchego maku 1/4 łyżeczki aromatu migdałowego 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego Krem budyniowy 6 żółtek 3/4 szklanki cukru 2 czubate łyżki mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 litra mleka 1 kostka miękkiego masła 1/3 łyżeczki aromatu waniliowego Polewa 1/4 kostki margaryny 2 łyżki ciemnego kakao bez cukru 3/4 szklanki cukru(...)gotować ciągle mieszając. Odstawić do wystudzenia, gdy budyń będzie zimny zmiksować go z masłem.  Białka ubić na sztywną pianę z cukrem, później dodać wiórki i mak delikatnie mieszając. Bezę piec około 20-15 minut 180 stopni. Na gotową bezę wyłożyć masę, a biszkopty delikatnie zamaczać w pnączu w kawy i alkoholu układając je na masie. Całość polać polewą

Pychotkaaa
Mazurek z masłem orzechowym, karmelizowaną pomarańczą, gorzką czekoladą i solą. 108

słodzidło (u mnie 4 łyżeczki ksylitolu, 2 łyżeczki stewii, 1 łyżka agawy) 1/3 szklanki rozpuszczonego oleju kokosowego 1/2 szklanki mleka kokosowego z puszki skórka z połowy pomarańczy szczypta soli Góra 1 szklanka orzechów ziemnych (lub gotowe masło orzechowe, bez dodatku cukru) pół pomarańczy ze skórką 100g gorzkiej czekolady 2 garści migdałów stewia syrop z agawy sól różowa lub morska(...)obydwie miski i dokładnie mieszamy. Masa będzie miała nieprzyjemną konsystencję – kleistą i trudną do opanowania ręcznie, dlatego najlepiej posługiwać się łyżką. Kwadratową formę do ciasta wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy na nią masę na ciasto (grubość na jeden palec) i równomiernie rozprowadzamy po papierze. Wkładamy do piekarnika i pieczemy aż się zarumieni, około 40 minut w 180C. Odstawiamy

Fill The Bowl
Pierniczki bez glutenu, wegańskie 216

żywność. Polecam również WEGAŃSKI torcik tiramisu BEZ GLUTENU (klik).  Składniki na około 20 ciasteczek:2 łyżki skrobi kukurydzianej1/4 szklanki mąki kokosowej BIO2 szklanki mąki migdałowej BIO1/2 łyżeczki sody1 łyżeczka ekstraktu z wanilii (lub cukier waniliowy BIO)2-3 duże łyżki miodu (można zastąpić syropem klonowym) 1/3 szklanki roztopionego oleju kokosowego BIO2 łyżeczki zmielonego cynamonu1 łyżeczka zmielonego imbirupo(...)sypkie, ale jeśli będzie suche i po ściśnięciu nie będzie pozostawało w kształcie, proszę dodać jeszcze 2 łyżki roztopionego oleju kokosowego. Ciasto wstawić do lodówki na około 30 minut. 2. Ciasto krótko zagnieść, przełożyć na papier do pieczenia i ściskając je rękoma, uformować kopczyk. Następnie trochę go spłaszczyć, ciągle ugniatając rękoma (ciasto jest sypkie). Przykryć je drugim kawałkiem papieru

Mała Cukierenka
Podsumowanie akcji "Krówkowe Wariacje" 206

autorka: anekbu | blog: Mania Gotowania Ile flottante - bezy pływająca wyspa autorka: magdaczekoladka | blog: Z miłości do słodkości Sernik kajmakowy autorka: sqaqanqa | blog: sqaqanqa gotuje ciasto maxi king II (bez pieczenia) autorka: 6niebo | blog: szóste niebo sernik "snikers" autorka: 6niebo | blog: szóste niebo Ciasto tortowe autorka: Aneta S | blog: Sprawdzone Przepisy Misiaczka Torcik Śmietankowy Snickers autorka: VerySweetPage | blog: Piernikowa(...)adore cinnamon Słodka tarta kajmakowo-bananowa. autorka: Kuchnia Po Studencku | blog: Kuchnia po studencku Babka z nadzieniem gruszkowo-orzechowym w sosie karmelowym autorka: ManiaWypiekania | blog: Mania Wypiekania Tort kokosowy z karmelem i wiśniami autorka: KuchenneŁasuchowanie | blog: Kuchenne Łasuchowanie Pyszna :) Najlepsza :) Super słodka :) och i ach :) Kajmakowo - czekoladowa tarta Lion autorka: Sandersik | blog: Ooomnomnomnom! Florentynki autor: feliks | blog: Wegańskie Wesele Jabłka

Mania Gotowania
Galette z serem i truskawkami 285

musem czekoladowym i orzechami Sernikowe tartaletki z malinami Rustykalne tartaletki z kremem kokosowym  Moja duża tarta ma również nieregularne, ręcznie utworzone kształty. Do przygotowania galette nie używałam formy do tarty, jedynie  ułożyłam ją na papierze do pieczenia, a potem piekłam tartę na blasze,  niestety przy pieczeniu galette nie można posługiwać się wymówką typu: nie mam kochanie formy(...)stołach. Moja Galette z serem i truskawkami bazuje na łatwym w przygotowaniu kruchym kukurydzianym cieście, w którym funkcję spajającą pełni gęsta, kwaśna śmietana. To kruche ciasto doskonale sprawdziło się bez dodatku jajka i gwarantuję Wam, że takie kruche ciasto może się udać. Ciasto z mąki kukurydzianej jest bardzo kruche, ale doskonale utrzymuje serowe nadzienie z truskawkami. Niedługo przygotuję galette

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Moja Słodka Pavlova 214

minutach zmniejszamy temperaturę do 150 stopni C i pieczemy przez półtorej godziny – nie uchylając piekarnika! Po tym czasie wyłączamy piekarnik, delikatnie go uchylamy i zostawiamy w środku naszą bezę do wyschnięcia. Ja zazwyczaj trzymam ją całą noc lub przynajmniej 3 godziny. Wtedy jestem pewna, że będzie OK ;) Tutaj beza przed upieczeniem...  ... a tutaj po: A Teraz pora na wykończenie(...)jeszcze truskawek stworzyłam naprawdę słodki miks – uwaga bomba kaloryczna! ;) Słodki krem z dodatkami - 250g serka mascarpone - tabliczka białej czekolady - jeden banan - garść orzeszków ziemnych i pistacjowych - kilka groszków kokosowych w czekoladzie - 300g masy kajmakowej o smaku orzechowym Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, po czym ostudzić. Wystudzoną zmiksować z mascarpone. Krem wyłożyć na bezę. Następnie masę kajmakową podgrzać (można dodać

Sajkofanka smaku
Czekoladowe placuszki gryczane - wegańskie i bezglutenowe 95

Placuszki w wersji roślinnej, czyli pozbawione jednego z głównych składników tradycyjnych pankejków, a mianowicie jajka mogą czasami nie wyjść takie, jak byśmy tego oczekiwali. Mnie też

Zdrowie na języku :P
PAPRYKA FASZEROWANA MIĘSEM I WARZYWAMI 230

łyżeczki soli himalajskiej (lub morskiej)- 1 łyżka suszonego oregano- 1 łyżka suszonego tymianku- 1/2-1 łyżeczki czerwonej pasty z curry- świeżo mielony pieprz- 1/2 płaskiej łyżeczki chilli- 1 łyżeczka oleju kokosowego bezzapachowego lub oliwy z oliwekDodatkowo:Ser do posypania (nie trzeba) i zapieczenia. U mnie roladka kozia (twarogowa) i żółty ser w plastrach.Warzywa w paski podsmażyć na rozgrzanym oleju, dolać trochę(...)zmielone mięso z przestudzonymi warzywami, dodać jajko, pastę curry, sól, oregano, tymianek, pieprz (do smaku), chilli i dokładnie wymieszać. Nadziać farszem połówki papryki.Blaszkę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć na nim nafaszerowane papryki ( mnie wyszło 12 połówek). Wygładzić wierzch i wstawić do nagrzanego do 200*C piekarnika (termoobieg) i zapiekać ok.20 minut, po tym czasie temperaturę zmniejszamy

Smaczne Zdrowe
Domowe kokosanki z migdałową nutą w wersji fit 117

Kokos znany był już miliony lat temu. Bogaty w witaminy, minerały i tłuszcze przyspieszające przemianę materii stał się przysmakiem mieszkańców Ameryki Południowej, Azji, Indii i Nowej

My Chcemy Jeść
GULASZ Z JELENIA (keto, LCHF, paleo, optymalny, bez glutenu) 191

krucha, o mniej zwartej strukturze i charakterystycznym aromacie. Świetna do pieczenia, smażenia, duszenia i wędzenia. Najlepiej komponują się z nią takie smaki, jak rozmaryn, kolendra, pietruszka, czosnek czy bazylia. Składniki na gulasz z jelenia: 800 g mięsa na gulasz z jelenia 100 g smalcu z gęsi lub oleju kokosowego (przypominam o rabacie 5% na hasło KETO5 w Muscle Zone(...)czarnego 3 ziarenka jałowca sól himalajska Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w kawałki ok 2-3 cm. Na patelni lub w garnku rozgrzać tłuszcz (smalec lub olej kokosowy). Mięso podsmażyć na dużym ogniu z każdej strony ok 4-5 minut. Gotować pod przykryciem. Nie ma konieczności podlewania wody ponieważ mięso wypuści soki, z których w połączeniu z tłuszczem

Ola la LCHF
WEGAŃSKIE GOFRY SEZAMOWE #mpm #właczgoscinnosc 129

sosem jogurtowym stworzyły idealny zestaw na śniadanie.  Bez wątpienia po takim posiłku mogę stwierdzić, że śniadanie daje moc :) CHRUPIĄCE GOFRY SEZAMOWE (PROTEINOWE I WEGAŃSKIE) | przepis własny | 2 bardzo grube gofry | 50 g mąki sezamowej 20 g płatków owsianych górskich 30 g mąki pszennej pełnoziarnistej 40 g mąki kokosowej 100 g sojowego jogurtu naturalnego 100-150 ml mleka(...)mąkami, płatkami, solą i słodzidłem. Dodać olej kokosowy, ekstrakt oraz mleko roślinne.  Ponownie zmiksować. Smażyć w dobrze rozgrzanej, natłuszczonej gofrownicy do zarumienienia.  Podawać z ulubionymi dodatkami. Uwaga:  Ze względu na dodatek mąki kokosowej, gofry są dość kruche,  dlatego należy uważać, aby się nie rozpadły.  Piekę je w gofrownicy typu XXL,  dlatego są również bardzo

Poranek na słodko
Najpopularniejsze przepisy 2017 roku (Le ricette più popolari del 2017) 315

tutti i vostri sogni potranno presto avverarsi!!!  **** Cytrynowy tort z limoncello (Torta al limone e limoncello) **** Ciasto czekoladowo-kokosowe (Torta di cioccolato e cocco) **** Jabłkowe babeczki z ricottą i rodzynkami (Muffin di mele con ricotta e uvetta) **** Pieczone roladki z piersi z kurczaka z jabłkami i suszonymi morelami (Involtini di pollo con carote e albicocche secche al forno) **** Domowe(...)Makaron fettuccine z kremem z dyni, pieczarkami i orzechami (Fettuccine con crema di zucca, champignon e noci) **** Pieczone pulpeciki z cukinii i ricotty (Polpettine di zucchine e ricotta al forno) **** Kluseczki z ricotty (Gnocchi di ricotta) **** Owsiane ciasteczka z suszonymi śliwkami, bez cukru i masła (Biscotti con prugne secche e fiocchi d'avena, senza zucchero e burro) **** Placki ziemniaczane

La grande e la piccola cuoca

Proponowane wyszukiwania