Obłędnie smaczny serniczek… oczywiście jeśli ktoś lubi serniczki na zimno. Ja zdecydowanie lubie takie smaki. Pomarańczy (z racji uczulenia) musiałam sobie niestety odmówić, ale tak
Smaki Na TalerzuDo popołudniowej kawy, na deser, jako przekąska do szkoły czy pracy- ciastka to zawsze dobre rozwiązanie. Wiadomo, że zazwyczaj na jednym się nie kończy, a w
peanutbuttermonsterWiecie, że gdy wyciągnęłam je z piekarnika, zobaczyłam jak wyglądają, a ponad to sprawdziłam ich środek to postanowiłam, że je wyrzucę, bo byłam pewna, że po
Zdrowie na języku :PDziś zapraszam Was na pyszne i szybkie w przygotowaniu naleśniki z masłem orzechowym . Proste, syte, smaczne. Jeśli macie w domu banany pokrójcie je w cienkie plasterki
Słodkie okruszkiowsianych), bez laktozy oraz jajek. Ich przygotowanie nie zajmuje wiele czasu a smakują wyśmienicie. Musicie ich koniecznie spróbować! Wartości odżywcze na 100 g: 247 kcal w tym: B: 6,8 g; W: 42 g; T: 3,7 g. Składniki (ilość zależy od wielkości naszych foremek do wykrawania) Ciasto - 60 g mąki owsianej - 20 g mąki kokosowej(...)namoczonych daktyli - 2 łyżeczki kakao Wykonanie Do miseczki wrzucamy mąką owsianą i kokosową. Wlewamy słodzidło oraz mleko. Całość dokładnie mieszamy tak by powstała zbita masa (jeśli będzie zbyt lepka można podsypać mąką). Następnie rozwałkowujemy ciasto - najlepiej zrobić to przez papier do pieczenia - oraz wykrawamy kształt ciastek. Układamy na blasze do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego
Health-Fit-Lifekcal w tym: B: 5 g; W: 14 g; T: 39 g. Składniki - 30 g oleju kokosowego - 2 łyżeczki kakao - 1 łyżka miodu lub innego płynnego słodzika - 5 sztuk migdałów Wykonanie W rondelku rozpuszczamy olej kokosowym. Dodajemy miód oraz kakao. Całość dokładnie łączymy. Migdały obieramy z łupinek ( najlepiej zalać je wrzącą wodą i odczekać 5 minut wtedy skórka ładnie(...)zejdzie). Obrane migdały kroimy na mniejsze kawałki i dorzucamy do naszej masy. Następnie całość przelewamy do naczynka. Ja użyłam zwykłego plastikowego pudełka do przechowywania żywności, które wyłożyłam papierem do pieczenia. Następnie czekamy aż chwilę przestygnie. A potem wkładamy do zamrażalnika na około 30 minut. Po tym czasie wyciągamy i wkładamy do lodówki. Czekoladę należy przechowywać w lodówce ponieważ olej
Health-Fit-Lifekaszę przesypujemy do garnka i zalewamy 2 szklankami wrzątku. Gotujemy bez przykrycia z ziarnami pieprzu, zielem angielskim i liśćmi laurowymi. Gdy woda wyparuje zdejmujemy z gazu. W czasie gdy gotuje się kasza, obieramy i kroimy (w dużą kostkę lub plasterki) wszystkie warzywa. W osobnym garnku rozgrzewamy olej kokosowy. Gdy garnek jest już nagrzany, wrzucamy cebulę i smażymy(...)liście laurowe. Do garnka z warzywami dodajemy kaszę jaglaną i słonecznik. Dokładnie mieszamy. Dodajemy resztę składników (oprócz żurawiny) i dokładnie blenderujemy. Przekładamy do keksówki, smarujemy pędzelkiem z góry olejem kokosowym, pieczemy do zarumienienia (ok. godzinę) w 185 C. Artykuł Pasztet warzywny z kaszą jaglaną i żurawiną pochodzi z serwisu Fill The Bowl
Fill The Bowlciasto drożdżowe z poprzedniego przepisu. Obraną dynię pokrój na grubość nie większą nić pół centymetra i na kawałki około 3×3 cm. Na dużej patelni rozpuść połowę oleju kokosowego i dodaj połowę cukru. Chwilę to potrwa. Gdy cukier się rozpuści w oleju ułóż na tym syropie pokrojoną dynię, posyp mieszanką cynamonu, imbiru i gałki i duś około 5 miniut(...)części dla wygody i po kolei rozwałkuj 1 części na grubość około 1 cm i pokrój na kawałki podobnej wielkości co dynię. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Układaj bez zbędnej staranności kawałki ciasta a na przemian co 2-3 kawałek ciasta na do dynię. Całość posyp kruszonką. Tak przygotowane ciasto odstaw do ponownego wyrastania na około
greenscarfmama, bez mas, troszkę pracochłonne, ale warto :)) Trzymajcie się :))) Składniki ciasto jasne: 13 dkg masła 20 dkg cukru pudru 7 żółtek 30 dkg mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki śmietany zapach cytrynowy (nie musi być) Masło ucieramy z cukrem pudrem i żółtkami na puszystą białą masę. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, śmietanę(...)przekładamy na spód blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Nie pieczemy ! Wkładka makowa: 30 dkg maku sparzonego i przemielonego 1 łyżeczka masła 15 dkg cukru pudru 3 jajka zapach migdałowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masło ucieramy z cukrem pudrem i żółtkami, do utartych dodajemy mak, zapach migdałowy, proszek do pieczenia i pianę ubitą z 3 białek. Lekko
kruche babeczkibez jajek i tłuszczu bo samo mleko kokosowe jest w sobie tłuste. Porcja ciasta czyli 10 dag.ma 350 kcal. 2 szkl.mąki 7 g.suchych drożdży Szczypta soli brązowy cukier do smaku opcjonalnie pełna szklanka mleka kokosowego cynamon odrobina startej skórki pomarańczowej ************************************************** Mąkę wymieszać razem z drożdżami ,solą i cukrem ( 1/3 -1/2 szkl.).Dodać cynamon i mleko kokosowe(...)bardzo ważne!!!!) papierem do pieczenia.Wyłożyć ciasto do foremki , przykryć je ściereczką i zostawić tak jeszcze na 30 minut. Posypać cukrem 1 łyżeczką i startą skórką z pomarańczy i piec w 160-180 stopni przez 30 minut ( tak omkoło , sprawdzić patyczkiem) Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkikokosowych. Bez dodatku mąki pszennej i cukru. Dosłodzone jedynie miodem. Są kruche i delikatne, rozpadają się w ustach. Myślę, że wszyscy dbający o linię, a nie mogący odmówić sobie czegoś słodkiego będą zadowoleni ;) Składniki na około 20 ciasteczek: przepis pochodzi z Kwestii Smaku 1/2 szklanki mielonych płatków migdałowych 3/4 szklanki mąki ryżowej 1/3 szklanki wiórek kokosowych(...)wszystkie suche składniki. Wlać do nich roztopione masło. Wymieszać. Uformować kuleczki (trzeba je dobrze ścisnąć w ręce, żeby trzymały kształt), lekko spłaszczyć. Układać na blasze w odstępie od siebie. Piec 15 minut w 150 stopniach. Po upieczeniu będą miękkie, wraz ze stygnięciem trochę stwardnieją
Moja Galeria SmakuChyba pokuszę się i napiszę, że to najlepsze placki, jakie w ostatnim czasie udało mi się przygotować! Zawsze wszystkie wychodzą bardzo smaczne, ale te to już
Zdrowie na języku :Pjuż wspomniałam są przepisy na wiosnę: lekkie, soczyste i radosne. Letnie wypieki uginają się od truskawek, czereśni i innych owoców, znajdziemy tutaj także orzeźwiające desery bez pieczenia. W przepisach jesiennych pojawiają się jabłka, orzechy, śliwki i dynia. I wreszcie ciasta na zimę pełne aromatycznych korzennych przypraw. Jak tak przeglądałam tą książkę to połowę ciast miałam ochotę spróbować odrazu(...)23x33 cm) wyłożoną papierem do pieczenia, pieczemy w 170 st. C ok godziny do tzw. suchego patyczka. Krem: kostka masła (200 g) 450 g serka kremowego (może być philadelphia lub inny serek kanapkowy np z Piątnicy, Almette, poszukajcie takiego który w składzie nie ma soli) 1 szklanka cukru pudru 1 szklanka wiórków kokosowych Miękkie masło ucieramy
Cynamonowe szczęściemascarpone i brzoskwiniami. Spróbujecie :) Przepis na biszkopt (przepis TUTAJ ) Składniki: 500g serka mascarpone 330 ml śmietany 30 % 3 duże łyżki nutelli 4 duże brzoskwinie UFO jeżyny wiórki kokosowe 5 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki drobnego cukru skórka z całej cytryny 2 łyżki soku z cytryny Herbata +alkohol (u mnie nalewka wiśniowa(...)również nasączamy równomiernie ponczem. Wykładamy i smarujemy druga część masy z nutellą. Wykładamy owoce i przykrywamy 3 spodem. Na górze i bokach rozprowadzamy równo białą masę bez dodatku czekolady. Brzegi posypujemy wiórkami kokosowymi i dekorujemy owocami (u mnie jeżyny). Smacznego
ChilliJemySmak kokosa należy do moich ulubionych i z okazji Dnia Dziecka postanowiłam przygotować deser na z dominującą nutą kokosową. Dzieci z kolei zostały usatysfakcjonowane dodatkiem czekolady
Weekendy w domu i ogrodzie