kluski - 6146 przepisów (strona:212/410)

Kaczka pieczona z jabłkami 107

pół godziny przed końcem zdjęć pokrywę i polewać kaczkę powstałym sosem lub sokiem z pomarańczy. Z czym podawać kaczkę z jabłkami Kaczkę pieczoną z jabłkami możemy serwować z - kluskami śląskimi. gnocchi, kopytkami - pieczonymi ziemniakami - puree ziemniaczanym - kaszą pęczak, gryczaną, jęczmienną, jaglaną Dodatki: zasmażana lub surowa czerwona kapusta, konfitura z żurawiny lub borówek, czerwone buraki w każdej postaci

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Gulasz pomidorowo-paprykowy z kurczaka 147

nieco wody, rozpuszczając koncentrat i mąkę w wywarze. Na końcu zagęścić słodką śmietanką bezpośrednio do sosu. Dokładnie wymieszać, zagotować, dodać natkę i doprawić w razie potrzeby. Podawać z kluskami lub ryżem i dowolną surówką

Czerwień i błękit
SURÓWKA COLESŁAW Z CHRZANEM : przepis, składniki 225

postoi. Do czego podać surówkę colesław. Oto kilka pomysłów na pyszny obiad: chrupiące udka kurczaka z tłuczonymi ziemniakami, koperkiem i surówką colesław>>> pieczona kaczka z kluskami śląskimi i surówką colesław>>> pulpeciki z indyka w sosie koperkowym i surówką colesław>>> gulasz po węgiersku z kaszą i surówką colesław

Moja Książka Kucharska
Recenzja robota z Lidl Polska Silver Crest MONSIEUR CUISINE 133

urządzeniu zachowują w jakiś na prawdę wyjątkowy sposób swój smak. Nie wiem czy kiedykolwiek udało mi się go aż tak zachować. Kolejnym daniem, jakie przygotowałam były parowańce- kluski z ciasta drożdżowego na parze, z gorącym sosem wiśniowym .  Chciałam sprawdzić jak robot poradzi sobie z ugniataniem, a tak na prawdę z wyrabianiem cista drożdżowego. Tutaj odeślę Was ponownie

SMYKWKUCHNI
Bitki wołowe z papryką z wolnowaru 108

pomysłu. W domu zalegała jedna czerwona papryka. Pilnować wołowiny nie miałam czasu, najprościej było ją wrzucić do wolnowaru i zapomnieć. Mięso wyszło bardzo smaczne. Pierwszego dnia jedliśmy z kluskami francuskimi, drugiego wołu poszarpałam i dodałam czerwoną fasolę. Powstał farsz do naleśników. Reszta została zamrożona i czeka na swój czas ;)  składniki ok 1 kg wołowiny zrazowej 1 cebula

Stare Gary
Pierogi z kapustą kiszoną, kminkiem i boczkiem 114

miękkości na małym gazie. Podawać ze zrumienioną cebulką. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Pierogi ruskie → S mażone pierogi z wołowiną na ostro → Lane kluski z boczkiem i gotowaną kiszoną kapustą z kminkiem → Smażone pierogi szafranowe z rydzami i czerwonym pieprzem → Pierogi z makiem

Oryginalny smak
Wigilijny deser 123

Wigilijną kolację zawsze kończy słodki deser. W moim domu mamy dwa: kluski z makiem i bakaliami oraz moczki. Moczki są bezkonkurencyjne i doskonałe same w sobie. Potrzebujemy

Tylko pysznie
SAŁATKA ZE ŚLEDZIEM I JABŁKIEM I MAKARONEM 131

Grudzień przywitał nas. Pomału w internecie pojawiają się typowo świąteczne potrawy. Pośród klusek z makiem, łazanek, serników i pierniczków warto przygotować tą prostą sałatkę. Słodkie jabłko, ostrzejsza rzodkiewka i śledzie idealnie komponują się ze sobą. Dodatek makaronu sprawia, że sałatka jest bardziej pożywna. Składniki: 2 garście sałaty 1/2 szklanki makaronu Farfalle Arc Pol 1 jabłko 200 g filetów

Kuchnia w oparach
Wigilijne kluski ze śliwkami 182

grochem, a drugi to roznoszący się wszędzie zapach suszonych śliwek. Były obowiązkowo w kompocie z suszu, na który przepis znajdziecie TUTAJ ale w mojej pamięci najbardziej zagnieździły się kluski ze śliwkami. Mięciutki, puszysty makaron podawany z pysznymi, rozgotowanymi prawię na papkę suszonymi śliwkami oraz miodem. To danie było i jest co roku obowiązkową pozycją na naszym wigilijnym stole

Życie ze smakiem
Bitki z karkówki w sosie z suszonych grzybów 157

sitko wlać wodę z moczenia grzybów do mięsa. Dopełnić wodą tak, by przykryć mięso. Rondel nakryć pokrywką i dusić do miękkości około 1,5 godziny  podawać z kluskami, kaszami lub ziemniaczanym puree. Idealnie pasują buraczki lub kiszona kapusta - surowa lub zasmażana

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Podlaskie pierogi z surowymi ziemniakami – szlachcice 118

pyrą. Zjem ze smakiem dosłownie wszystko co naszykowane z ziemniaków. Niejednokrotnie to mięso było przeze mnie zostawione na talerzu, a ziemniaczki magicznie znikały. Kiszka ziemniaczana, kartoflana babka , śląskie kluski , placki , rösti , pyzy , frytki … Delicje! I te pierogi – pochodzące z Podlasia, ale w tej samej formie dobrze znane na Opolszczyźnie pierogi z nadzieniem z surowych tartych ziemniaków, cebuli

Karo in the Kitchen
Drożdżowe racuchy 109

tyle możliwości! Zapraszam dziś na drożdżowe pulchne racuchy, takie domowe, proste, smaczne, podane z cukrem pudrem i troską o bliskich:) Smacznego Źródło: Kuchenne Inspiracje, siostra Maria, Pierogi, kluski, makarony , nr 10/2018. SKŁADNIKI: 3 szklanki mąki pszennej 40 g świeżych drożdży ok. 1/2 szklanki ciepłego mleka, u mnie 3/4 6 łyżeczek cukru, nie czubatych większa szczypta soli 1 jajko

Zasmakuj Kuchni
Typy mąki – jaki typ do czego? 84

Mąka jest podstawowym składnikiem wszelkiego rodzaju wypieków i niektórych potraw, jak kluski, kluseczki, placuszki, naleśniki… Jednak często spotykamy się z problemem dopasowania odpowiedniego typu mąki do danego wypieku. Najbardziej uniwersalnym typem jest z pewnością typ 500, który idealnie nadaje się do wyrobu ciast i ciasteczek. Do wyrobu chleba natomiast, najlepszym typem mąki jest typ 750.... Tryb czytania

kurkanielotka.pl
Jamie gotuje po włosku - recenzja książki Jamiego Olivera 107

bardziej, że jest ona hołdem na cześć kuchni Włoch.  Książka zawiera ponad 130 przystępnych przepisów na pyszne antipasti, sałatki, zupy, makarony, ryż i kluski, mięso, ryby, dodatki, chleb i wypieki oraz desery.  Na jej końcu znajduje się rozdział: Włoskie ABC, który zawiera przepisy bazowe, wykorzystywane w innych daniach

Di gotuje
Schab duszony w sosie cebulowym 189

zagęścić jeszcze odrobiną mąki. Sos zagotować i doprawić do smaku solą i pieprzem. Do sosu przełożyć ponownie mięso aby się rozgrzało. Podawać z dowolnymi dodatkami, u mnie zielone kluski śląskie i buraczki zasmażane

Monia miesza i gotuje

Proponowane wyszukiwania