kluski - 6146 przepisów (strona:209/410)

Sałatka obiadowa z buraczków 108

Dodaj posiekaną cebulę oraz szczypiorek. Całość wymieszaj razem ze śmietaną i chrzanem. Do smaku przypraw solą, pieprzem i odrobiną cukru.   Sałatkę podawaj z… ryżem, ziemniakami, kaszą, kluskami, plackami, kotletami lub krokietami.         Polecam Wam też inne dodatki do obiadu… – Surówka z marchewki – Sałatka obiadowa z cukinii – Kalafior duszony

Kulinarne S.O.S.
PESTO Z BAZYLII 171

jako awaryjny i zdrowy sposób na pyszny i ekspresowy obiad po pracy. Wystarczy rozcieńczyć je niewielką ilością wody z gotowania makaronu i wyłożyć na gorące, dopiero co ugotowane kluski. Pamiętajmy, aby nie podgrzewać pesto zbyt długo, ponieważ zawarta w nim bazylia zyska gorzki smak. Nie musicie precyzyjnie odmierzać składników. Wystarczy mniej więcej zachować właściwe ich proporcje . Sama często

cool and minty
Bitki schabowe we włoskim sosie pomidorowym z kaparami 138

oregano posmakuje nie tylko miłośnikom włoskiej kuchni. W sezonie możesz użyć dojrzałych w słońcu pomidorów, teraz posiłkowałam się włoskim pomidorami z puszki. Kruchy, mięciutki schab doskonale smakuje z kluskami, kaszą lub ziemniaczanym puree. Składniki: 60-80 g schabu 1 puszka pomidorów - 400 g 2-3 łyżki kaparów ze słoiczka 2-3 łyżki smalcu 1 cebula+1 ząbek czosnku

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kisielek czekoladowy 66

mleka i dokładnie wymieszać. Wlać trochę gorącego mleka i wymieszać. Przelać wszystko do garnka z gorącym mlekiem cały czas mieszając i zagotować, uważając aby nie zrobiły się kluski. Masę przelać do foremek opłukanych zimną wodą. Odstawić w chłodne miejsce do ostygnięcia. Przed podaniem kisielek wyjąć z foremek. Można podawać z waniliową bitą śmietaną. *Deser można podkręcić dodając posiekaną

królestwo garów
Faworki z mąki jęczmiennej 147

pozostałych białek? L. Ćwierczakiewiczowa w swojej książce proponuje wgnieść w nie tyle mąki, aby ciasto było bardzo twarde, zetrzeć na tarce do jarzyn i ugotować. Jest to rodzaj klusek pod nazwą „kasza białkowa” Można jeść z rosołem lub jako dodatek do drugich dań, zamiast ziemniaków. Sprawdziłam dodając do białek mąkę orkiszową. „Kasza” jest przepyszna, sprawdziłam. Jest to rodzaj

Leśny Zakątek
Pierogi z kaszą gryczaną 198

Pierogi z kaszą gryczaną to klasyczne pierogi w połączeniu z białym serem i kasza gryczaną. Farsz można dowolnie zmieniać – nie ma ograniczeń, można śmiało eksperymentować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczone ziemniaki 122

wielu dań, bez których większość z nas nie wyobraża sobie dobrego obiadu. Pieczone ziemniaki Najczęściej ziemniaki wykorzystujemy w formie puree. Dość często robimy także z nich placki ziemniaczane, kluski śląskie czy kopytka. Po sobie samej widzę, iż znacznie rzadziej sięgamy po ziemniaki pieczone. Nie mówię tutaj już nawet o ziemniakach z ogniska tylko o ziemniakach pieczonych w piekarniku

mecooks
Churrosy – hiszpańskie pączki 114

zrobić? Gotujemy wodę z masłem. Kiedy masło całkiem się rozpuści i pojawią się pierwsze bąbelki dodajemy mąkę i energicznie mieszamy. Powinna wyjść z tego dość duża „kluska”. Odstawiamy ciasto do przestudzenia. Kiedy nie jest już gorące – nie musi być zimne, ale nie może parzyć w rękę – dodajemy po jednym jajku i miksujemy. Gotowe ciasto

Ciastkozercy
Karczek duszony z selerem naciowym 329

Pyszny aromatyczny karczek duszony z  selerem naciowy to moja propozycja na szybki  i smaczny obiad.  Ja podałam z  kluskami śląskimi i surówką  z kapusty kiszonej. Składniki: 1 kg karczku 1 paczka selera naciowego 1 cebula 3 ząbki czosnku 3 liście laurowe 4 ziarenek ziela angielskiego olej do smażenia 1 łyżka mąki pszennej słodka

magiczna kuchnia Kasi
Szegediner (gulasz segedyński) – test garnka próżniowego Vacuum Pot Happycall 104

kleksem śmietany. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Gulasz z łopatki i fasoli w sosie pomidorowym → Placek po węgiersku → Leczo z kiełbasą i cukinią → Lane kluski z boczkiem i gotowaną kiszoną kapustą z kminkiem → Pierogi z kapustą kiszoną, kminkiem i boczkiem

Oryginalny smak
BUŁKI NA PARZE Z THERMOMASTER II FIRMY KALORIK+ FILMIK 104

Bułki na parze, pampuchy, pyzy na parze, parowańce...Nazw jest wiele, ale skład i smak ten sam : ) Pyszne kluski z ciasta drożdżowego, które gotowane są na parze. Świetnie sprawdzają się zarówno w wersji słonej - z sosem mięsnym, jak i w wersji słodkiej na przykład z sosem jagodowym.  SKŁADNIKI : 500 g mąki pszennej 250 ml mleka

Kulinarne Fantazje Marioli
Kluski ziemniaczane w pysznym sosie 84

paski papryki, smażymy 5 min, zalewamy bulionem i sokiem pomidorowym. Gotujemy przez 20 min, następnie dodajemy śmietanę uprzednio wymieszaną z wywarem, rozprowadzamy, zmniejszamy płomień. Do sosu wkładamy kluski i gotujemy razem 10 min, cały czas mieszając. Doprawiamy solą i pieprzem

R'n'G Kitchen
SOS PIECZARKOWY ZE ŚMIETANĄ I ŚWIEŻĄ NATKĄ PIETRUSZKI 69

Uwielbiam ten sos, najczęściej podaję go z kluskami śląskimi, kopytkami, ziemniakami, makaronem lub kaszą gryczaną. Śmietanowa, kremowa konsystencja, aromat pieczarek i pietruszki. Jest smaczny, szybki i prosty do zrobienia. Wystarczy tylko kilka składników :) Składniki: * 300 g pieczarek * 250 ml śmietany 18% * garść posiekanej natki pietruszki * 2 łyżki masła * sól i pieprz do smaku Wykonanie: Pieczarki pokroić na cienkie

Zrób to smacznie
Restauracja Ratuszowa w Nowym Sączu 106

jest to zupa na gorące dni, ale gdy chłód za oknem... świetnie i smacznie rozgrzewa.  Jeżeli lubimy flaki to nie zapomnijmy ich zamówić. Warto spróbować czulentu z kluskami muszkatołowymi (z gałką muszkatołową). Czulent przygotowany ze znajomością sztuki, przygotowany z mięsa z fasolą. Generalnie w Ratuszowej jest raj dla tych, którzy lubią dobrze zjeść, tradycyjne i czasem trochę

królestwo garów

Proponowane wyszukiwania