kluski - 6146 przepisów (strona:214/410)

Jak przygotować wigilijną kolację 118

najmłodszych lat miałem predyspozycje na szefa kuchni, dlatego miałem oko na wszystkie potrawy. Oprócz dań typowo wigilijnych przygotowywaliśmy też nasze ulubione świąteczne potrawy na kolejne dni - roladki z kluskami śląskimi i kapustą modrą oraz udka z gęsi. Pomimo podziału pracy w domu zawsze panowała przyjemna przedświąteczna krzątanina. Dzisiejsze panie domu to najczęściej kobiety aktywne zawodowo, które cenią swój

Cztery Fajery
Schab w sosie porowym 198

Dzisiaj przepis na bardzo szybkie i smaczne danie. Schab w sosie porowym.  Mięso jest delikatne, soczyste i miękkie. Mniam! Podawać można z ziemniakami, makaronem, kluskami, ryżem, kaszą. Na blogu w zakładce MIĘSA znajdziecie setki przepisów na dania mięsne z wykorzystaniem różnych gatunków mięsa. Wybór jest bardzo duży i każdy znajdzie tam coś dla siebie. Mięsa pieczone, duszone

O kuchni z uczuciem
14 dań obiadowych i przekąsek dla niemowlaka (bez mleka) 210

miesiąca Chrupki z cieciorki Delikatne klopsiki w sosie pomidorowym Placuszki z kalafiora – świetna przekąska nie tylko dla maluchów Delikatne klopsiki w sosie koperkowym Młoda kapustka z koperkiem Tradycyjne kluski śląskie Mięciutkie kopytka – świetny obiad dla całej rodziny Duszony schab w porzeczkach – dla dorosłych i dla dzieci W zakładce Dla niemowląt znajdziecie więcej przepisów dla maluchów. Jeszcze więcej inspiracji

Dieta bez mleka
Roladki drobiowe z serkiem i warzywami 1132

smaku solą, pieprzem i mieloną papryką. Jeśli na koniec sos nie jest gęsty, można dodać łyżeczkę mąki, wymieszanej z kilkoma łyżkami wody, wymieszać i zagotować *** *** Podajemy z ziemniaczkami, kluskami lub kaszą oraz z ulubioną surówką. U mnie surówka z ogórków PRZEPIS TUTAJ *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: POMYSŁY NA SZYBKI, TANI I ŁATWY OBIAD! KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY

Blog z Apetytem
Gulasz drobiowy z grzybami 126

Gulasz zdecydowanie jest smakiem z dzieciństwa. Pamiętam gdy porządnie mięsny gulasz odgrzewany smakował coraz lepiej. Jadaliśmy go z rozmaitymi kaszami lub wyrobami z ziemniaków, najczęściej kluskami śląskimi lub kopytkami. Oj, zdecydowanie mięsny gulasz był jednym z hitów na kilka dni. Wersji było kilka, od wyłącznie z wieprza, wołowiny, drobiu po wszelakie łączenia gatunków mięs. Dodatki też w zależności

Zasmakuj Kuchni
Leniwe 166

kule. Wyłożyć ciasto na stolnice i podzielić na dwie części. Z każdej uformować wałek i pokroić na ukośne kawałki. Zagotować wodę w dużym garnku - osolić. Wrzucić do wody kluski i gotować kilka sekund od momentu wypłynięcia na powierzchnie. Przepis podpatrzony u  Kwestia smaku

Smaki Natalii
Dynia duszona do chleba – kuchnia podkarpacka 162

duszona do chleba - kuchnia podkarpacka W kuchni podkarpackiej dynia wykorzystywana jest przede wszystkim jako główny składnik prostej zupy na mleku, zwanej dynianką bądź banianką, podawanej z zacierką albo kluskami. Z dyni smaży się też racuchy, przygotowuje surówki, a nawet używa się jej jako składnik ciasta drożdżowego. Dynia duszona do chleba to rodzaj smarowidła, które zaskoczy wielbicieli tego warzywa

Trzeci talerz
Langosze z dipem i "Błękit" 183

gotowanych i tłuczonych ziemniaków, które zostają po obiedzie, w Polsce następnego dnia przygotowuje się kopytka lub kluski śląskie . A na Węgrzech langosze - placki z kategorii "bieda danie". Trzeba poświęcić im trochę więcej czasu niż kopytkom, ale ciasto jest łatwiejsze do wyrobienia. Lángos to węgierski smażony na patelni placek drożdżowy z dodatkiem gotowanych ziemniaków i mąki. Podaje się

Weekendy w domu i ogrodzie
Folk Gospoda | Warszawa – Miejsca ze Smakiem 150

lekko pikantnym kaszotto z warzywami oraz pesto i kieliszkiem mocniejszej Saskiej Dębowej. Drugim daniem głównym, które zamówiliśmy była cielęcina duszona – specjalność szefa kuchni. Mięso podane było z kluskami śląskimi, sosem borowikowym oraz uwielbianą przeze mnie brukselką. Cielęcina była miękka, jędrna, doskonale przygotowana. Dodatki oraz sos nie stłumił smaku mięsa, co jest bardzo dużym plusem i niewątpliwą zaletą tego

Kuchnia Bazylii
Cielęcina w sosie kurkowym 194

czasu, aż mięso będzie miękkie. Na koniec duszenia dolewamy śmietankę, solimy do smaku i dodajemy zioła: posiekaną pietruszkę i posiekane listki rozmarynu. Do podania polecam >> zielone kluski śląskie << Post Cielęcina w sosie kurkowym pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Zapiekane gnocchi z semoliny 102

Gnocchi to jedne z najbardziej znanych klusek kuchni włoskiej. W zależności od regionu robi się je z różnymi dodatkami. Te najbardziej znane robi się z ugotowanych ziemniaków, ale można też spotkać odmianę z semoliny lub kaszy manny czy gotowanych warzyw. Ja dzisiaj podaję Wam przepis na zapiekane gnocchi z semoliny z dodatkiem mozzarelli Galbani oraz suszonymi pomidorami. ZAPIEKANE

Bon appetit mon amie
Podsumowanie III roku działalności bloga 118

śliwkami i kruszonką 3. Makowiec królewski 4. Sernik zielone jabłuszko 5. Makowa delicja A oto 3 najpopularniejsze przepisy: Miejsce pierwsze: Sałatka z brokułami, kukurydzą i jajkiem Miejsce drugie: Kluski na parze – pampuchy Miejsce trzecie: Sałatka z kurczakiem i sosem tzatziki Artykuł Podsumowanie III roku działalności bloga pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Spaghetti carbonara 489

boczku, doprawić pieprzem oraz gałką muszkatołową i energicznie wszystko zamieszać (najważniejsze, żeby makaron i zawartość patelni były bardzo ciepłe, tak aby rozpuszczony ser i ścięte jajko oblepiły kluski). Podawać od razu po przygotowaniu

Simply Food
ZUPA OWOCOWA Z CZEREŚNI Z MAKARONEM 104

Zupa owocowa to tak naprawdę kompot z dodatkiem makaronu czy klusek. Lekka, idealna na upalne dni. Zupa ta kojarzy mi się z dzieciństwem, a kiedy przygotowałam ją i jadłam po wielu latach poczułam się jak mała dziewczynka. Tak naprawdę zupę owocową można przygotować ze wszystkich owoców, ja jako dziecko najbardziej lubiłam ją z czereśni, wiśni, jagód i truskawek

Zrób to smacznie

Proponowane wyszukiwania