kluski - 6146 przepisów (strona:221/410)

Zajączki drożdżowe 160

duże prawie jak piłka do tenisa. Kulki łączymy ze sobą wykładając na blachę do pieczenia, a z kawałka zrolowanego ciasta wycinamy uszy wielkości domowych klusek do zupy i wykładamy je na zajączki. -- Potem smarujemy wszystko rozbitym jajkiem i patykiem wyciskamy oczy i dociskamy uszy, żeby na pewno się trzymały. Tak przygotowane zajączki pieczemy w 200 st.C ~20 minut

chleba naszego
Kluski szare w kapuście z grzybami 99

dolać odrobinę wody. Ziemniaki obrać, zetrzeć, odlać nadmiar soku, wsypać obie mąki, wbić jajko, przyprawić do smaku i wyrobić ciasto. W garnku zagotować wodę, posolić i kłaść łyżką kluski i gotować około 10 minut.  Po ugotowaniu wyjąć łyżką cedzakową, wymieszać z przygotowaną kapustą i podawać na ciepło

Tradycyjna Kuchnia
Zakupy dietetyka – oceniamy produkty #1 155

może być wada dostępny w różnych kształtach brak węglowodanów przyswajalnych (dobry dla osób ograniczających węgle) Minusy: cena rybi zapach (na szczęście znika po przepłukaniu) opakowanie z pływającymi kluskami może odstraszać produkt 0 kcal może zaburzać postrzeganie tego, ile tak naprawdę powinniśmy jeść i prowadzić do błędnego przekonania, że kcal/węglowodany są złe niewielka zawartość witamin i składników mineralnych

Powiedz dietom nie
Podżerka z karkówki z papryką marynowaną 126

Pyszny i soczysty sposób na karkówkę. Aromatyczna w lekkim sosie świetnie pasuje zarówno do ziemniaków, jak i kasz, ryżu czy klusek.  Składniki (4 porcje) -600 g chudej karkówki -1 puszka pomidorów -200 g papryki marynowanej -2 cebule -1 ząbek czosnku -słodka i ostra papryka -sól, pieprz -zioła prowansalskie -olej rzepakowy Przygotowanie Karkówkę umyć, oczyścić, pokroić w paski

Zielona Kuchnia
Pyzy z Mięsam Mielonym z Ziemniaków Gotowanych 95

dokładnie wymieszać. 2. Ziemniaki ugotować w delikatnie osolonej wodzie, przecisnąć przez praskę, pozostawić do ostygnięcia, dodać jajko i mąkę ziemniaczaną. Dokładnie wymieszać. 3. Z ciasta odrywamy kawałki wielkości kluski śląskiej, spłaszczamy, nadziewamy mięsem i formujemy pyzy. 4. Przygotowane pyzy wrzucamy do gorącej osolonej wody, gotujemy około 10 minut. Podajemy z masełkiem, bekonem, słoniną, cebulą, jak kto woli

Dziś Ja gotuje
Pyzy Z Mięsem Mielonym z Dodatkiem Surowych Ziemniaków 111

kostkę, podsmażyć na maśle, dodać mięso przypiec, przyprawić solą, pieprzem i majerankiem. Pozostawić do ostygnięcia. Dodać jajko i bułkę tartą, dokładnie wymieszać. 4. Z ciasta odrywamy kawałki wielkości kluski śląskiej, spłaszczamy, nadziewamy mięsem i formujemy pyzy. 5. Przygotowane pyzy wrzucamy do gorącej osolonej wody, gotujemy około 10 minut. Podajemy z masełkiem, bekonem, słoniną, cebulą, jak kto woli

Dziś Ja gotuje
Polyndwiczki we marchwiowyj zōłzie (Polędwiczki w marchewkowym sosie) 114

będą 17 zastawcie 18 macie 19 przynajmniej 20 wyjmijcie 21 przypieczcie 22 każdej 23 zalejcie 24 dajcie 25 pogotuje 26 gdyby 27 rzadka 28 gotowa 29 doprawić 30 kluski 31 makaron Artykuł Polyndwiczki we marchwiowyj zōłzie (Polędwiczki w marchewkowym sosie) pochodzi z serwisu Chop w kuchni

Chop w kuchni
Domowy zakwas na żurek 263

dużego litrowego słoika wsypujemy 6 łyżek mąki żytniej. Zalewamy ją przegotowaną ciepłą wodą i mieszamy. Woda nie powinna być zbyt gorąca, bo z mąki zrobi nam się kluska. Najlepiej sprawdzić, czy woda nie parzy w rękę, wtedy ma odpowiednią temperaturę. Następnie dodajemy przyprawy – ziele angielskie, listki laurowe, pieprz i obrane i rozgniecione nożem ząbki czosnku. Jeśli mamy

Dieta bez mleka
Gulasz ze schabu 131

wymieszaj dokładnie, możesz użyć trzepaczki, nie może być grudek, tak przygotowaną mieszankę dodaj do garnka z mięsem i zamieszaj gotuj jeszcze przez 5 minut wszystko razem podawaj z Kluski śląskie oraz Sałatka z ogórka kiszonego Smacznego

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Roladki schabowe w sosie musztardowym 166

cebula, boczek i musztarda tym razem stanowią farsz roladki z chudego mięsa wieprzowego zamiast ciężkiej wołowiny. Proste i efektowne danie. Wspaniale komponuje się z kaszami, kopytkami lub śląskimi kluskami. Można od razu przygotować więcej i ogrzać kolejnego dnia. Jest ktoś kto nie lubi roladek? Składniki: 8 plastrów schabu 8 plasterków wędzonego boczku 2 kiszone ogórki 1 cebula smalec/olej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Polędwiczki z kaszą gryczaną, wędzonym serem twarogowym i szpinakiem 131

Polędwiczki z kaszą gryczaną, wędzonym serem twarogowym i szpinakiem , to proste i smaczne danie obiadowe, które nie wymaga dodatków w postaci ziemniaków czy klusek. Wystarczy spora ilość chrupiącej surówki np. z czerwonej kapusty. Otrzymujemy wówczas zdrowszą wersję typowego obiadu z roladami w roli głównej, w której z pewnością zagustują “mięsożerni” panowie :) Dzięki sporej ilości nadzienia

Moja Delicja
Pomysły na niedzielny i świąteczny obiad! 913

miodzie PRZEPIS TUTAJ *** *** Karkówka pieczona w kapuście PRZEPIS TUTAJ *** *** Łosoś zapiekany ze szpinakiem i mozzarellą PRZEPIS TUTAJ *** *** Ryba w cieście serowym PRZEPIS TUTAJ ***   DODATKI: *** KOPYTKA PRZEPIS TUTAJ *** *** KLUSKI ŚLĄSKIE PRZEPIS TUTAJ *** *** PIECZONE ZIEMNIAKI PRZEPIS TUTAJ *** PRZEPIS TUTAJ PRZEPIS TUTAJ *** SURÓWKA JAK Z CHIŃSKIEJ RESTAURACJI PRZEPIS TUTAJ *** *** PYSZNA SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY PRZEPIS TUTAJ *** *** SURÓWKA COLESLAW PRZEPIS TUTAJ

Blog z Apetytem
Kopytka, kluski leniwe-podstawowy przepis 213

Witam Kochani dziś podstawy kuchni, czyli coś co każda pani domu powinna potrafić :) Kopytka czy inaczej kluski leniwe-pyszne, łatwe i dające wiele możliwości. Z tych proporcji kopytek wystarczy dla 4 osobowej rodziny. Są jędrne, nie kleją się i super smakują. Polecam -900g ugotowanych ziemniaków -łyżeczka soli -3 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej -1 szklanka (250ml) mąki pszennej

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Żołądki w sosie myśliwskim 310

pieprzem , papryką i majerankiem. Na końcu dodajemy pokrojone w paseczki ogórki kiszone i gotujemy wspólnie jeszcze przez 2-3 minuty *** *** Podajemy na ciepło z ryżem, ziemniaczkami, kaszą lub kluskami *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: FLACZKI Z ŻOŁĄDKÓW DROBIOWYCH PRZEPIS TUTAJ GULASZ Z ŻOŁĄDKÓW PRZEPIS TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY

Blog z Apetytem
Gulasz na winie z marchewką 160

sosik zag궜cić mąką ziemniaczaną. Przed podaniem wyjąć zieleninę w pęczku.  Gulasz najlepiej smakuje następnego dnia, gdy zawartośœć nabierze głębszego aromatu.  Podawać z kopytkami lub kluskami œśląskimi. Nie potrzeba tu już serwować jarzynki do obiadu, bo ilość gotowanej marchewki w gulaszu jest całkiem słuszna i służy jako dodatek obiadowy

Grunt to przepis!

Proponowane wyszukiwania