Chińskie bułeczki na parze BAOZI 包子

Chińskie bułeczki na parze BAOZI 包子

Chińskie bułeczki na parze BAOZI 包子

Przepis na : obiad

Chińskie bułeczki na parze BAOZI to nic innego jak “kluski gotowane na parze, charakterystyczne dla kuchni chińskich, ale jadane także w Malezji i Singapurze. Popularne w restauracjach chińskich na całym świecie. Wywodzą się z północnych regionów Chin. Baozi w dialektach północnych oznacza bułeczkę” (źródło Wikipedia ). Przygotowałam dzisiaj wersję z mięsem, ale bułeczki nadziewa się również pastą fasolową, pastą z nasion lotosu. Spolszczyłam nieco przepis, gdyż w wększości przepisów do mięsa d... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pieguskowa Kuchnia

Autor

piegusekpiegusek

Znajdziesz tu przepisy, które z łatwością można przygotować w każdej kuchni. Miło mi będzie jeżeli ugotujesz coś z mojego przepisu. Podziel się ze mną informacją - sprawisz mi ogromną przyjemność. Witaj w Pieguskowej Kuchni

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, mięso, mielone, kluski, drożdżowe, ciasto drożdżowe, pasty, pasta, placki, mięso mielone, bułki, kapustą, dania obiadowe, obiad, dania chińskie, mięso na obiad, jajka z farszem, jajka nadziewane, pieczeń z mięsa mielonego, mięsa pieczone, dania mięsne

Inne przepisy z Pieguskowa Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.