Buchciki czli odrywana drożdżwka

Buchciki czli odrywana drożdżwka

Śląsk i śląska kuchnia kojarzą nam się głównie z roladą śląską i kluskami oraz modrą kapustą. A to jest błąd. Jest to kuchnia pełna tradycji i pielęgnowania tego co w niej najlepsze. Błędem jest myślenie, że te dania są tłuste czy niezdrowe. Większość potraw kuchni śląskiej oparta jest o regionalne produkty i historie regionu. Tylko na Śląsku możemy skosztować różnego rodzaju krajanek czy kołaczy. Dziś jednak chciałam wam przedstawić przepis na wyjątkowe ciasto drożdżowe. Buchciki bo o nich mowa to nietypowy pomy...

Czytaj dalej na blogu Ciasta z tradycjami

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Autor

HonorataHonorata

Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, kluski, drożdżowe, ciasto drożdżowe, kapustą, roladki, szybkie ciasto

Inne przepisy z Ciasta z tradycjami

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.