najsmaczniejszych obiadów jednogarnkowych. Kruche mięso duszone z warzywami w przepysznym i bardzo aromatycznym sosie. To danie wprost rozpływa się w ustach. Możemy je podać ze świeżym pieczywem, z kluskami lub z ziemniaczkami. Palce lizać! Składniki: 1 kg wołowiny 2 cebule 2-3 ząbki czosnku 10 dkg pieczarek 1 szklanka czerwonego wina (wytrawnego lub półwytrawnego) pół szklanki
Blog z ApetytemGulasz Polonez Nie masz pomysłu na obiad, polecam gulasz z pieczarkami w aromatycznym sosie, którego przygotowanie jest banalnie proste. Idealni pasują do dania kopytka lub kluski śląskie. czytaj
Kulinarna ChwilaGulasz z indyka z dużą ilością warzyw polecam podawać z kluskami śląskimi lub z kopytkami. To przepis idealny dla całej rodziny, a do tego niezwykle prosty pomysł na obiad. - bez użycia bulionu, czy wody - wszystko szykujesz w jednym garnku - zdrowy, pyszny i super prosty przepis na gulasz
AniaGotuje.plpieprzem. Młoda kapusta zasmażana Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Surówka Coleslaw – sprawdzony przepis Najlepsza surówka z czerwonej kapusty Gnocchi w sosie grzybowym – przepis Przepis na tradycyjne kluski śląskie Artykuł Młoda kapusta zasmażana pochodzi z serwisu Księga Smaku
Księga-Smakuzrobi się twarda i gumowa, jest gotowa naprawdę szybko. Polędwiczki wieprzowe w sosie pomidorowo-śmietanowym są idealne z dodatkiem tłustej słodkiej śmietanki, pysznie smakują z ziemniakami, ryżem, makaronem albo kluskami z gotowanych ziemniaków (na przykład śląskimi lub włoskimi gnocchi). Smacznego :) TUTAJ znajdziecie więcej moich przepisów na pyszną polędwicę :) Polędwiczki wieprzowe w sosie pomidorowo-śmietanowym, składniki: polędwiczka wieprzowa, cebula
Lekcje w kuchnisosu i ponownie szybko mieszamy. Wkładamy roladki do sosu i gotujemy jeszcze chwilę do czasu, aż sos nieco zgęstnieje. Próbujemy, czy jest odpowiednio słony. Podajemy z ziemniakami, kaszą lub kluskami. Post Frykadelki z mięsa mielonego – jak zrazy! pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakuPyszne, kruche mięso wołowe w gęstym sosie - dzięki dużej ilości cebuli, lekko słodkawy przez marchewkę. Sycące pyszne danie obiadowe. Najlepiej podawać z kluskami śląskimi, kopytkami lub ziemniakami. Składniki: 1 kg mięsa wołowego, 6 dużych cebul, 3 duże marchewki (ok 300g), duża pietruszka, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, łyżka oleju, 750 ml bulionu Przygotowanie: Mięso kroimy w kostkę
Lena GotujeCzęsto gdy zostaje nam mięso i warzywa z rosołu zastanawiamy się co tym razem z tym zrobić. Ja zazwyczaj robię pierogi albo kluski . A co jak to się już nam przejadło? To oczywiście można zrobić krokiety, albo pasztet na którego Was zapraszam :) Składniki: 700 g mięsa z rosołu 2 marchewki
magiczna kuchnia Kasimożna dodać łyżeczkę mąki, wymieszanej z kilkoma łyżkami wody i zagotować *** *** Do sosu dokładamy ponownie roladki, delikatnie mieszamy. Przed podaniem możemy posypać świeżą zieleniną *** *** Roladki podajemy z ziemniaczkami lub kluskami i ulubioną surówką *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI
Blog z Apetytemdobrze sprawdziłyby się tu na przykład pieczarki lub czerwona papryka. Jeśli lubicie sosy zabielane, możecie dodać do sosu trochę słodkiej śmietanki, do smaku. Karczek w sosie wspaniale smakuje z kluskami śląskimi, ziemniakami, kaszą lub ryżem. Polecam, smacznego:) TUTAJ znajdziecie więcej moich przepisów na pyszną karkówkę :) Polecam również mój przepis na karkówkę w sosie musztardowym :) Karkówka w sosie
Lekcje w kuchnisosie pomidorowym to niezwykle prosty pomysł na danie obiadowe. Soczyste kawałki kurczaka w pysznym sosie pomidorowym na bazie passaty. To smaczny obiad, który podasz z potrawami z ziemniaków: kopytkami, kluskami śląskimi, frytkami, puree ziemniaczanym , pieczonymi ziemniakami. Kurczak w sosie pasuje do wszelakich kasz, ryżu, makaronów. Tak aromatyczne mięso podasz z surówkami, gotowanymi, pieczonymi lub grillowanymi warzywami, świeżymi sałatami
Zasmakuj Kuchnicebulę i grzyby. I już!!! Pieczeń jest gotowa. Mięso najłatwiej jest pokroić na zimno. Potem w kawałkach możemy włożyć do sosu i odgrzać. Proponowane dodatki – ziemniaki lub z kluski śląskie i sałatka wg uznania Pieczeń można również zaserwować na zimno jako wędlinę do pieczywa lub zakąskę czy przystawka z chrzenem lub ćwikłą. Moźna ją mrozić lub przechowywać
Kulinarna Patilogianastępnie zalewamy wodą, przykrywamy i dusimy na małym ogniu do miękkości, dbając aby sos się nie wygotował. Jeśli jest go mało można dolać wody. Roladki możemy podawać z ziemniakami, kluskami lub kasza gryczaną. czas przygotowania ok 1,5 h. Smacznego The post Roladki wieprzowe appeared first on Kulinarna Patilogia
Kulinarna Patilogia