klopsiki w sosie - 1112 przepisów (strona:52/75)

Fasola w pomidorowym sosie, z ryżem i jajkiem 182

zrobiłam placek kokosowy z ciągutką i przydał się w pracy bardzo. Powstała też maślana drożdżówka z rabarbarem, klopsiki a dzisiaj bajecznie pyszna wege fasolka. Pożarłam ją w towarzystwie ryżu i młodej kapusty z nutką curry i pikanterii. Fasola w pomidorowym sosie, z ryżem i jajkiem 1 szkl. ryżu basmati (2 torebki) 2 szkl. wody sól 1 czerwona cebula, posiekana

Dzieje kuchennej Wiewióry
Zapiekanka makaronowa z klopsikami 292

Zapiekanka powstała specjalnie dla córeczki która lubi makarony a jeszcze bardziej takie mięsne kuleczki. Tym razem zamiast mięsko w sosie podawać z makaronem lub ryżem zapiekłam w naczyniu razem z makaronem. Córeczka była zachwycona:) składniki: 250 g makaronu, u mnie rurki Czaniecki 300 g mięsa mielonego z łopatki 1 jajko 1,5 łyżki kaszy manny sól,pieprz oragano(...)zwilżonymi rękoma małe kuleczki i ułożyć między makaronem. Śmietanę wymieszać z wodą, mąką i koncentratem pomidorowym. Do smaku doprawić solą, pieprzem i odrobiną oregano. Przygotowaną masą zalać makaron z klopsikami. Naczynie wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 30 minut. Po wystawieniu z piekarnika gorącą zapiekankę posypać startym serem grana padano

Monia miesza i gotuje
Delikatne klopsiki w sosie pomidorowym 145

mięso, dodając w trakcie zimną wodę. Odstawiamy na godzinę lub całą noc do lodówki. Formujemy klopsiki mokrymi dłońmi i wrzucamy do garnka z gotującą się wodą. Gotujemy około 20-30 minut w zależności od wielkości klopsa. Wyciągamy z wody i podajemy z sosem i dowolną surówką. Przygotowujemy sos: Składniki: - jedna marchewka - jedna pietruszka - kawałek selera - jedna cebula - dwa ząbki

Kulinarne przemyslenia
Pulpety wegetariańskie w sosie pomidorowym 178

Pulpety wegetariańskie w sosie pomidorowym to propozycja dla wszystkich tych, którzy nie jedzą mięsa, ale kochają pomidory. Zapiekłam je razem z serem mozzarella i posypałam koperkiem. Przepis na pulpety wergetariańskie Drukuj przepis Porcji: 20 klopsików Czas gotowania: 1 godzina Składniki 500g "mięsa" mielonego Be Vege 3 łyżki ketchupu 3 łyżeczki słodkiej papryki 3 łyżeczki ziół prowansalskich pół łyżeczki pieprzu(...)patelni, na małej ilości oleju podsmażamy czosnek do zeszklenia i zalewamy przecierem pomidorowym, aby nabrał aromatu czosnku, doprawiamy cukrem i solą. Całość podgrzewamy do zagotowania. 3 Następnie zalewamy pulpeciki sosem i zapiekamy w piekarniku około 20 minut. 4 Całość posypujemy koperkiem i podajemy z makaronem, ryżem, bądź ziemniakami. Porady Jeżeli nie przepadacie za czosnkiem, nie musicie dodawać go do sosu

Kuchnia Bazylii
Pulpeciki w delikatnym sosie serowo-pomidorowym 99

Zapewniam, że takie pulpeciki posmakują zarówno dzieciom - jak i dorosłym.  A sos jest niezwykle delikatny, odrobinę kremowy, czyli jednym słowem po prostu... przepyszny! Polecam, bo

Di gotuje
PULPECIKI ZE SZPINAKIEM W SOSIE ŚMIETANOWYM 194

zupełnie inne pulpeciki , tym razem z mięsem mielonym z indyka , ze szpinakiem i serem cheedar w sosie śmietanowym. Ja podałam z dzikim ryżem ale idealnie smakują również z kaszami czy makaronem. Smacznego.  SKŁADNIKI NA OK 25 SZTUK WIELKOŚCI ORZECHÓW WŁOSKICH:  Klopsiki 500 g mięsa mielonego np.z indyka 15 dag sera żółtego tartego np.cheedar 2 garście świeżego szpinaku

Gotowanie Patki
klopsiki z twarogiem w sosie pieczarkowym 170

Nietuzinkowy sposób na danie z mięsa mielonego. Nadzienie z twarogu nadaje mu lekkości i niecodziennego smaku. Sos pieczarkowy pasuje znakomicie, podkreśla charakter całości. Uwielbiam pieczarki, szkoda tylko, że w moim domu ja jedyna...dlatego w ostatniej chwili, ale na szczęście zdążyłam z przepisem do pieczarkowej akcji na durszlaku:) U nas z ziemniakami i surówką, myślę, że świetnie smakowałyby również(...)sklejać formując w kształt wałeczka. Obtaczać w mące. W głębokiej patelni rozgrzać oliwę, obsmażyć klopsiki ze wszystkich stron. Na wierzch wrzucić pokrojone w ćwiartki pieczarki, podlać ok połową szklanki wody. Dusić od czasu do czasu potrząsając patelnią do chwili, aż pieczarki zmiękną a sos zgęstnieje

6niebo
Klopsiki warzywne z sosem pomidorowym 111

olej do smażenia     Przygotowanie  Sos : na maśle podgrzałem imbir i chilli przez 30 sekund, wsypałem kurkumę i kumin, smażyłem minutę. Dodałem pomidory wraz z zalewą, przykryłem, dusiłem 10 minut na małym ogniu, mieszając. Po ostudzeniu zmiksowałem, przetarłem przez sito. Dodałem jogurt, doprawiłem solą, pieprzem i chilli.   Klopsiki : ziemniaki rozgniotłem, wymieszałem z warzywami, bułką i śmietaną(...)stopni C. Smażyłem kulki w głębokim tłuszczu, odwracając je od czasu do czasu, aż się przyrumieniły. Osączyłem z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podałem z lekko podgrzanym sosem

R'n'G Kitchen
Brokułosław, czyli szybka surówka z brokuła 89

myjemy i ucieramy na dużych oczkach tarki. Do tego dodajemy żurawinę i migdały, a całość polewamy sosem i dokładnie mieszamy. Brokułosław to świetna przekąska, jak i dodatek do obiadu. Można ją podawać z kotletami sojowymi , burgerami z ciecierzycy , kotlecikami z fasoli , klopsikami z soczewicy . Smacznego! Spodobał Ci się ten przepis? To bardzo się cieszę Będzie mi miło, jeśli skomentujesz

Lamarida.pl
Klopsiki na ostro 187

Dziś coś co mocno rozgrzewa. A co to jest ? A są to bardzo ostre klopsiki, które rozgrzeją każdego zmarzlucha. Idealne na zimna pogodę i podane

Ewa w kuchni
Jak zrobić francuski ratatouille? Przepis na ratatuj zapiekany 181

aromatyczne. Polecam jako samodzielną wegetariańską potrawę z dodatkiem pieczywa czy ziemniaków i ewentualnie sera (feta, mozzarella) lub jako warzywny dodatek do mięsa czy ryby. ➤ Zobacz także:  Makaron z sosem a'la ratatouille Kampania „Wszystkie smaki i kolory papryki, cukinii i bakłażana”  Kocham jeść warzywa i chcę wspierać naszych polskich producentów, dlatego z radością dołączyłam do kampanii(...)peperonata pide z cukinią i fetą tarta z cukinią, pomidorami i fetą penne z klopsikami z kiełbasy i cukinią placki z cukinią i fetą bakłażany faszerowane kuskusem pizza z bakłażana z mozzarellą i pomidorami   pilaw z bakłażanem, cynamonem i pistacjami  bakłażan w sosie pomidorowym Jak zrobić francuski ratatouille? Przepis na ratatuj zapiekany ➤czas przygotowania: 1 godzina

Chilli Czosnek i Oliwa
Leniwe gołąbki z młodej kapusty 225

smaku solą, pieprzem, słodką papryką oraz odrobiną chilli i niewielką ilością cukru *** *** Podsmażone gołąbki zalewamy sosem pomidorowym i dusimy na niewielkim ogniu przez około 20 minut, co jakiś czas je obracając *** *** Przed podaniem danie możemy posypać suszoną bazylią *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM RÓWNIEŻ: KLOPSIKI DUSZONE W MŁODEJ KAPUŚCIE PRZEPIS TUTAJ OSZUKANE GOŁĄBKI PRZEPIS TUTAJ MŁODA KAPUSTA ZASMAŻANA PRZEPIS TUTAJ MŁODA

Blog z Apetytem
Klopsiki z grzybami w sosie pieczarkowym wg Aleex 136

kotlety z grzybami i sos pieczarkowy w nowej wersji, które robiłam wcześniej. Postanowiłam więc połączyć te smaki i stworzyć coś, co będzie ze sobą świetnie współgrało. Przygotowanie pulpecików w sosie grzybowym zajęło mi niewiele czasu. I dobrze, bo większość soboty spędziłam przed telewizorem, oglądając relację z Paryża. Nie mogłam uwierzyć, kiedy patrzyłam na przerażonych, niewinnych ludzi, oszołomionych zamachem terrorystycznym. Patrzyłam(...)Pora, aby od nowa poukładać nasz świat. Bo tylko on nam pozostał… Składniki: Na klopsiki: • ½ kg mięsa mielonego z szynki lub z łopatki • 30 dag pieczarek • 1 cebulka • sól, pieprz, czosnek, przyprawa do mięs Knorr’a • jajko • 1/2 małej bułki, np. kajzerki • olej Na sos: • ½ kg pieczarek • 1 cebulka • sól, pieprz • zupa borowikowa Knorr’a • olej Sposób przygotowania

W mojej kuchni
Muszle ze szpinakiem, kurczakiem i fetą w sosie pomidorowym 208

MAKARONOWE GNIAZDKA Z KLOPSIKAMI PRZEPIS TUTAJ KEBABOWA ZAPIEKANKA MAKARONOWA PRZEPIS TUTAJ ZAPIEKANKA RYŻOWO-WARZYWNA Z KURCZAKIEM PRZEPIS TUTAJ ZAPIEKANKA GYROS PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ   Artykuł Muszle ze szpinakiem, kurczakiem i fetą w sosie pomidorowym pochodzi

Blog z Apetytem
PULPECIKI W SOSIE KOPERKOWYM 108

mięsa formować małe klopsiki. Każdego pulpeta obtoczyć w mące. W garnku zagotować wodę z zielem angielskim i liśćmi laurowymi. Do gotującej wody wkładać pulpeciki, gotować około 20-25 minut. Następnie wsypać koper i lekko posolić. Tak gotować wszystko 3-4 minuty. Na końcu do garnka powoli wlewać śmietanę wymieszaną z mąką, tyle by zagęścić sos

Zrób to smacznie

Proponowane wyszukiwania