klopsiki w sosie - 1112 przepisów (strona:43/75)

Fasolka w sosie pomidorowym z klopsikami z mięsa wieprzowego! 115

diecie, wręcz przeciwnie ;-), dlatego będą też tu pojawiać się przepisy wysokoenergetyczne, z dużą ilością białka. I takie jest to danie, pyszna fasola jaś, w sosie pomidorowym, ze świeżym rozmarynem, majerankiem, do tego klopsiki z mięsa wieprzowego przyprawione czosnkiem nieniedźwiedzim, a wszytko okraszone w dodatku boczkiem wędzonym. O tak! Miliony kalorii ;-))) To Panowie jak chętni to zapraszam! SKŁADNIKI

SMYKWKUCHNI
Zupa z pora z pulpecikami 160

Moja córeczka uwielbia wszelakie pulpeciki i klopsiki. Małe mięsne kuleczki robiłam już w różnych sosach, były też w zapiekance i w leczo . Teraz trafiły do zupy z pora. składniki: 1,5 l bulionu drobiowego 500 g pora ( biała i jasnozielona część) 2 łyżki masła 1 łyżeczka tymianku 200 g serka topionego (dałam Emmentaler Lactima) 450 g mięsa mielonego

Monia miesza i gotuje
Najlepsze klopsy na świecie 163

rozkładamy klopsy, tak by się ze sobą nie stykały i pieczemy je 15-20 minut, na środkowej półce piekarnika. Obracamy je w połowie czasu pieczenia. Klopsiki gotowe. Możecie podać je z każdym dowolnym sosem – pieczeniowym, pomidorowym, grzybowym czy koperkowym. W każdym będą smakować obłędnie.   U nas klopsy wykąpały się w sosie pieczeniowym ciemnym, którego bazą był sos spod

Karo in the Kitchen
Klopsiki z indyka gotowane w sosie koperkowym 103

Pyszne, lekkie danie na bazie delikatnego, mielonego mięsa z indyka - bez smażenia. Klopsiki gotujemy w wodzie a następnie dusimy w sosie koperkowym przygotowanym na bazie bulionu z gotującego mięsa. Dodatek boczku dodaje im wyrazistości a koperkowy sos wspaniałego aromatu

Milion Smaków
"Keftedes" z halloumi i kaszy jaglanej z dipem pomidorowo-orzechowym 157

orzechów włoskich . Byłam zaintrygowana ciekawym połączeniem składników. Dip wyszedł bardzo smaczny, jednak z Mężem zgodnie stwierdziliśmy, że jest trochę za gęsty jak na dodatek do klopsików. Myślę, że lepiej sprawdził by się tutaj sos jogurtowo-czosnkowy albo tzatziki , zaś dip pomidorowo-orzechowy warto wypróbować jako nowe smarowidło na kanapkę. "Keftedes" z halloumi i kaszy jaglanej Składniki (na 20 sztuk

Chilli Czosnek i Oliwa
Sos koperkowy 209

Banalnie prosty, aromatyczny i  smaczny sos koperkowy, świetnie nadaje się do różnego rodzaju potraw klopsików, sztuki mięsa  bądź do ziemniaków z jajkiem . składniki na 2 porcje 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 3/4 szklanki mleka 3/4 szklanki bulionu z kostki 3 łyżki posiekanego koperku sól przepis Rozpuszczamy masło na patelni dodajemy do niego mąkę, białą zasmażkę(...)mąki rozprowadzamy mlekiem, mieszając gotujemy i wlewamy od razu bulion. Przyprawiamy do smaku solą, chwilę podgotowujemy, dodajemy posiekany  koperek. Chwilę  mieszamy na słabym ogniu już nie gotując. Sos koperkowy przygotowujemy bezpośrednio przed podaniem, gdyż odgrzewany traci kolor i aromat

Smakowite Dania
Klopsy w pikantnej glazurze z coli 146

szklanki bułki tartej 1 łyżka sosu sojowego jasnego 1 łyżka sosu sojowego ciemnego 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/3 łyżeczki imbiru 1 łyżeczka curry 1/4 łyżeczki granulowanego czosnku 1 łyżeczka oregano Glazura: 1/3 szklanki brązowego cukru 3/4 szklanki coli 1 papryczka chili 1 łyżka ciemnego sosu sojowego Składniki: Mięso przyprawiamy wszystkimi przyprawami(...)Mięso dokładnie mieszamy z jajkiem i bułką tartą (najlepiej wyrabiać je ręką). Formujemy klopsiki o średnicy mniej więcej 3-4 centymetra. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Klopsy pieczemy 30 minut. W tym czasie przygotowujemy glazurę. Papryczkę chili bardzo drobno siekamy. Cukier, papryczki, sos sojowy i colę łączymy i przelewamy do rondelka.  Glazurę podgrzewamy na średnim ogniu

Mania Gotowania
Przepisy na cukinię 195

pierzynką z żółtego sera i sosu pomidorowego to ciekawy pomysł na smaczny i szybki obiad lub przystawkę na przyjęcie.   KOTLECIKI Z CUKINIĄ PRZEPIS TUTAJ Chrupiące z zewnątrz i mięciutkie oraz soczyste w środku kotleciki z mięsa mielonego z dodatkiem cebuli i cukinii. Warzywa dodają im wspaniały smak i aromat. Takie klopsiki idealnie komponują się w daniu obiadowym(...)cukinii i kalarepki z dodatkiem marchewki, które smakują rewelacyjnie zarówno na słodko jak i na słono.   ZAPIEKANKA Z KLOPSIKAMI I CUKINIĄ PRZEPIS TUTAJ Bardzo smaczne danie z mięsnymi kuleczkami i mnóstwem warzyw zapiekane pod pierzynką z sosu pomidorowego. LECZO Z CUKINIĄ I MIĘSEM MIELONYM PRZEPIS TUTAJ Gęsta i sycąca potrawa z papryką, cukinią i mięsem mielonym. Można

Blog z Apetytem
Skomponuj swój idealny lunch! 175

groszek, orzechy ziarna, pestki Więc które z nich najlepiej wybrać?  Jest mnóstwo opcji, m.in : pierś z kurczaka (wcześniej upieczona/ugotowana i pokrojona na kawałki) wędliny (dobre jakościowo) tuńczyk w sosie własnym łosoś wędzony (również świetne źródło zdrowych tłuszczy) tofu twarożek  ser feta Oczywiście, to nie wszystko, ale ja najchętniej wybieram właśnie powyższe produkty. Idealnie nadają się do przygotowania szybkiego(...)cukinii... a z czasem dodawałam ją do wielu innych potraw. ;) Placuszki są naprawdę pyszne. Zjadłam w towarzystwie ryżu i pomidorków. Drobiowe klopsiki  Klopsiki to także świetny pomysł! Nie muszą być w sosie pomidorowym. Same w sobie sprawdzą się idealnie jako białkowy dodatek do posiłków. Ja uwielbiam w połączeniu z kaszą gryczaną, kalafiorem i papryką. Pycha! :) Oprócz tego

Kuchnia Ellie
Pulpety z indyka w sosie marchewkowo-koperkowym 399

sosie marchewkowo-koperkowym Pulpety z indyka. Przepis ten stał się jedną z moich receptur na szybki i zdrowy posiłek w tygodniu. Klopsiki z indyka są dietetyczne, smaczne, proste w przygotowaniu. Możemy serwować je w różnych formach, sosach, zupach, sałatkach, z ziemniakami, ryżem, spaghetti. Ponadto mięso z indyka jest najzdrowszym z mięs cenionym przez dietetyków poprzez wysoką wartość odżywczą

lysygotuje.pl
PULPETY Z SOSEM JAGODOWO-MALINOWYM 149

Drobiowe PULPETY Z SOSEM Z OWOCÓW zaskakują niecodziennym smakiem. Do... Artykuł PULPETY Z SOSEM JAGODOWO-MALINOWYM pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Klopsiki w sosie pieczarkowym 69

się też tłumaczyć, dlaczego ta potrawa powstała, wyszło przypadkiem i wyszło fajnie. Składniki: klopsiki: 500 g mielonej łopatki wieprzowej 3 łyżki kaszy manny 1 jajko  1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki sól pieprz olej rzepakowy (przepis na około 15 sztuk) sos: 500 g pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki śmietany(...)rozmaryn i wlewamy bulion, chwilę gotujemy. Śmietanę łączymy z mąką w kubku i dokładnie mieszamy. Wlewamy do tego trochę sosu z gotowania pieczarek, mieszamy. Zawartość kubka wlewamy z powrotem do pieczarek, całość doprawiamy solą i pieprzem i zagotowujemy. Dodajemy klopsiki, mieszamy i chwilę gotujemy

Kardamonovy
Zupa krem z kalafiora 115

razie potrzeby mieć go zawsze pod ręką, gdy najdzie nas ochota na zupę na bazie bulionu (sprawdź nasz super przepis na zupę porową z klopsikami ) lub gdy jest on potrzebny do wykonania jakiegoś sosu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zupa krem z kalafiora – Składniki: 1 średni kalafior – ok. 800 g (już po wycięciu kłębu i liści) 1 litr bulionu

Kulinarne Przeboje
Klopsiki w sosie śmietankowym 195

wiem jak wy, ale ja uwielbiam klopsiki. A te gotowane i podane z dużą ilością sosu śmietankowego, z ziemniakami i marchewką z jabłkiem, to jest coś, czego nie odmówię. Czytaj więcej

Moje Pyszne Siódme Niebo
Klopsiki ryżowe 151

rozgrzanym oleju na patelni i przełożyć do garnka. Do klopsików dodać resztę startej marchewki, startą pietruszkę, wlać wrzącej wody tak aby zakrywała klopsiki lub nieco więcej w zależności ile chcemy mieć sosu. Dodać kostkę bulionową, po 1 łyżeczce natki pietruszki, lubczyku, mielonej słodkiej papryki, soli, po 1/3 łyżeczki pieprzu cayenne i bazylii. Dusić na delikatnym ogniu

Mix smaku
Gołąbki 160

ukraińskiej potrawy hołubci. Nie ma jednak co do tego zgody ;)Nasze tradycyjne gołąbki podobne są do greckich dolmadakia (liście winogron faszerowane jagnięciną z koperkiem), żydowskich klopsików zawiniętych w liście kapusty w słodko-kwaśnym sosie pomidorowym zwanych holiszkes. Chorwaci też mają swoje gołąbki, jednak używają liści kapusty ukiszonej. U nich taki gołąbek nazywa się sarma i podawany jest najczęściej

Codzienna kuchnia niecodzienna