kiszona kapusta - 5341 przepisów (strona:126/357)

Mintaj w kukurydzianej panierce (z płatkami kukurydzianymi) 122

panierce (z płatkami kukurydzianymi) Pyszny, chrupiący sposób na świąteczną (i codzienną) rybę. Tak przygotowany mintaj idealnie smakuje w towarzystwie kubka domowego czerwonego barszczu (polecam) lub w z ziemniakami i kiszoną kapustą. Sposób podania oczywiście zostawiam Wam Spróbujcie Składniki: (ilość można zwiększyć, w zależności od potrzeb) około 300 g polędwicy z mintaja (można również użyć mrożonych płatów z mintaja, ale należy(...)kukurydzianej mieszance. Smażymy na maśle klarowanym (nie potrzeba go dużo) z obu stron. Tak przygotowany mintaj najlepiej smakuje w towarzystwie kubka domowego czerwonego barszczu lub w towarzystwie ziemniaków i kiszonej kapusty. Smacznego Polecam Wam produkty marki AMBITION http://ambition.pl

Słodkie okruszki
Niemieckie kluski czyli Schupfnudel 85

kluski, czyli Schupfnudel. To bardzo proste w wykonaniu kluski ziemniaczane , które można podawać na wiele sposobów. Doskonale smakują z kiełbasą lub boczkiem. Ale świetnie też w połączeniu z podsmażoną kiszoną kapustą. Podawane są również na słodko np. z makiem i cukrem oraz owocowym kompotem. Bez wątpienia są to bardzo uniwersalne kluski , które prezentujemy dziś w wersji podsmażonej na wędzonym boczku(...)patelnię wrzuć pokrojony w kostkę wędzony boczek i przesmaż. Następnie dodaj kluski i podsmaż razem z boczkiem na złoty kolor. Kluski ziemniaczane smakują też doskonale z podsmażoną kiszoną kapustą, więc bardzo polecamy wypróbować ten sposób. Smacznego! Artykuł Niemieckie kluski czyli Schupfnudel pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie

Kuchnia Na Wypasie
Pizza Calzone a stylu Reuben 145

szklanka ma 250 ml Nadzienie: ok. 500 g odparowanego pastrami ( 1 kg kawałek parowałam w garnku do gotowania na parze przez 3 godziny, potem 30 minut odpoczywało) 500 g kapusty kiszonej ok. 150 g sera żółtego dressing rosyjski koniecznie przegryzajcie pastrami zimnymi ogórkami kiszonymi, ja przegryzałam ogórkami chili Wykonanie: W pierwszej kolejności do miski wsypuję sól, przesiewam 3 szklanki mąki(...)przygotowanym), ale w taki sposób, aby boki były suche. Na połowę ciasta wyłożyłam warstwami starty na grubej tarce ser żółty, na to kilka warstw cienkich plastrów pastrami, na to kapustę kiszoną, ponownie ser żółty i połówką ciasta bez dodatków nakryłam wszystkie warstwy, boki zlepiając dokładnie, aby podczas pieczenia nic mi nie wyciekało. Pizzę ułożyłam na kratkę do pieczenia pizzy

Blondynka Gotuje
Pieczone filety z mintaja 216

nadmiaru tłuszczu, ta propozycja będzie dla Was idealna. Przepis jest naprawdę prosty. Tak przygotowana ryba wspaniale smakuje z domowym czerwonym barszczem lub w formie tradycyjnego obiadu z ziemniakami i kiszoną kapustą. Spróbujcie. Szykując się do świątecznych wypieków nie zapomnijcie się zaopatrzyć w dobre produkty do pieczenia. Ja polecam produkty marski Stella Składniki: 5 filetów z mintaja bez skóry (u mnie(...)etap, wówczas unikniemy dodatku tłuszczu), piekę jeszcze chwilę. Przed podaniem można oprószyć całość zielonym koperkiem. Tak przygotowana ryba wspaniale smakuje z czerwonym barszczem lub podana w formie obiadu z kiszoną kapustą i ziemniakami. Smacznego

Słodkie okruszki
Babka ziemniaczana rodem z Podlasia – tradycyjny przepis na wyjątkową zapiekankę ziemniaczaną 104

jedzenia. Babka może być daniem głównym, ale często jest również jedzona kolejnego dnia jako dodatek do mięsa czy gulaszu. Serwuje się też jako danie bezmięsne z ogórkiem kiszonym, kiszoną kapustą lub z ulubionymi surówkami. Je się ją również podsmażoną na chrupiąco, popijając szklanką zimnego mleka i ta wersja jest zdecydowanie moją ukochaną, bo tak ją jadłam jako kilkuletnie dziecko(...)cebula 3 jajka 250 g wędzonego boczku pieprz i sól papier do pieczenia lub masło + bułka tarta do wysmarowania blaszki jako dodatek – zimne mleko, zsiadłe mleko lub kiszona kapusta Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco z kolejnymi pysznymi wpisami Znajdziesz mnie również na Instagramie

Eat me! Fit me!
Gulasz segedyński Roberta Makłowicza 158

łopatki wieprzowej pokrojonej w 3 cm kostkę 3 łyżki smalcu 4 cebule pokrojone w piórka 1 łyżeczka mielonego kminku 4 zmiażdżone ząbki czosnku 2 łyżki mąki tortowej 400 g KISZONEJ kapusty odciśniętej i pokrojonej 2 łyżki słodkiej papryki 2 łyżki ostrej papryki 4 liście laurowe 1 litr rosołu wołowego sól, pieprz 200 ml śmietanki 30% 2-3 łyżki kwaśnej śmietany(...)czosnek, solimy i oprószamy mąką. Mieszając smażymy minutę. Dosypujemy obie papryki - smażymy mieszając. Do garnka z mięsem wlewamy połowę bulionu i dodajemy liście laurowe. Dusimy ok 30 minut. Dodajemy kapustę kiszoną i resztę bulionu i dusimy jeszcze ok 30 minut aż mięso będzie całkowicie miękkie. Aby delikatnie złagodzić smak dodajemy obie śmietany, mieszamy i smażymy jeszcze 5 minut. Doprawiamy solą

sierotka maRysia w kuchni
Roladki z karkówki 1509

roladki zachowują swojego rodzaju elastyczność. Karkówka sama w sobie jest smacznym mięsem, nawet proste nadzienie roladek robi z potrawy wyjątkowe danie. Moje ulubione to roladki z karkówki z kiszoną kapustą i roladki z ogórkiem i serem. Jak zrobić mięciutkie roladki z karkówki? Przepis na roladki wieprzowe w sosie. Pomysł na roladki z karkówki z serem.   Zapraszam na przepis(...)karkówki to dość popularny przepis. Są warianty roladek bardziej wypasione, a także bardzo proste. Roladki z cebulą, serem, ogórkiem i cebulą to wersje na szybko. Karkówka rolowana z kiszoną kapustą, pieczarkami to przepis który wymaga większego wkładu pracy. Jedne i drugie roladki z karkówki są bardzo smaczne. Nie można pominąć roladek z piekarnika, przepisu na roladek pieczonych w rękawie

Dieta moja pasja
CEPELINY 84

Sprawdzony przepis na cepeliny, które podacie jako samodzielne danie z okrasą z cebuli i np. boczku, kiełbasy lub wędliny. Cepeliny można faszerować mięsem, bryndzą, twarogiem, także kiszoną kapustą lub nadzieniem grzybowym. W treści pomysły na kilka moich domowych i niezawodnych farszy. W moim rodzinnym domu popularne były pyzy z twarogiem na słodko lub z dużą ilością pieprzu i szczypioru. Obie(...)olej innym tłuszczem np. masłem lub smalcem albo przygotować pół na pół, np. z połączenia masła i oleju. Okrasą polewam cepeliny, podaję jako samodzielne danie. Można dodać surówkę z kiszonej kapusty. Smacznego Zasmakuj Kuchni

Zasmakuj Kuchni
Brownie z musem jabłkowym (ciasto czekoladowe paleo) 101

Chodziło za mną ostatnio jakieś nowe ciasto czekoladowe. Już tyle różnych brownie robiłem (nawet z kiszoną kapustą !), ale chciałem coś nowego.  Szukałem i w końcu znalazłem – ciasto czekoladowe z musem jabłkowym! Ciasto czekoladowe paleo, brownie z musem jabłkowym – bez glutenu, zbóż, nabiału (laktozy i kazeiny) – sprawdzony przepis: banany – 2 większe miód – ½ szkl mąka kasztanowa(...)kakao jest paleo? | Czy miód jest paleo? Inne brownie (ciasta czekoladowe) paleo: Brownie z batatów Brownie z cukinii Brownie z dyni Brownie bananowe Brownie AIP (bez alergenów) Brownie z kiszoną kapustą Brownie z buraków i awokado Brownie z ciecierzycy Brownie z czerwonej fasoli Smacznego! Wartości odżywcze Wartość energetyczna Węglowodany Tłuszcze Białko przyswajalne błonnik ogółem wielonienasycone Blaszka (20 porcji) 2000 kcal

PaleoSMAK
Prażucha ziemniaczana z sosem pieczarkowym 1391

mięsny, sos grzybowy, podsmażona na tłuszczu cebula. Dodatki do prażuchy zależą od regionu w jakim jest podawana. W jednym podaje się prażuchę z zsiadłym mlekiem, kefirem, maślanką lub kiszoną kapustą. Kwaśna zupa jak kapuśniak, ogórkowa, zalewajka, kwaśnica i prażucha to także doskonałe połączenie. W moim rodzinnym domu podawało się prażuchę, a raczej prażuchy z zalewajką i skwarkami. Osobiście wolę prażuchę(...)czym podawano prażuchy? A można  podawać ze skwarkami ze słoniny lub boczku. W serwowaniu prażuchów sprawdzi się także podsmażana cebula ( złota cebulka) , sosy i wspomniana już kiszona kapusta. Są także przepisy gdzie prażuchę podaje się na słodko. A prażucha na słodko to podobnie jak kluski leniwe; słodka śmietana, jogurt, posypana cukrem lub z masłem i cukrem. I oczywiście można

Dieta moja pasja
Jaja sadzone z serami dojrzewającymi kozimi, kiszoną kapustą i bułką ziarnistą 108

koziego 30g sera dojrzewającego wędzonego koziego 200g kapusty kiszonej 70g bułki z ziarnami  10ml oleju rzepakowego do smażenia sól i pieprz Sposób przygotowania: Na rozgrzaną patelnie z olejem wbić jaja i od razu posypać solą oraz pieprzem. Smażyć do momentu ścięcia białek jaj. Następnie przygotować sery dojrzewające kozie, kiszoną kapustę oraz bułkę ziarnami. Dodatkowo posiłek można podać z swoimi

Truskawkowa Fiesta
Bożonarodzeniowe Kapuśniaczki 87

jajka mleko 180 ml Gałka muszkatołowa 1 łyżka margaryna 315 g sól, pieprz Nadzienie : ugotowana kapusta kiszona 500 g pieczarki 400 g olej lniany 1-2 łyżki 1 jajko 1 cebula sól, pieprz    Ugotowaną kiszoną kapustę doprawiamy suszonym koprem. Umyte pieczarki, kroimy w drobne cząstki i dusimy na patelni z niewielką ilością soli. Nie dodajemy tłuszczu. Kapustę odcedzamy

Smaczne moje
Paszteciki półkruche z kapustą kiszoną i grzybami 86

Bardzo smaczne paszteciki z kapustą i grzybami, świetny dodatek do filiżanki gorącego czerwonego barszczu. Idealne na święta! Artykuł Paszteciki półkruche z kapustą kiszoną i grzybami pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Krokiety z kapustą kiszoną i pieczarkami 79

Bardzo smaczny farsz do krokietów i ciasto naleśnikowe, które nie pęka podczas smażenia. Idealne na gościnny stół. Artykuł Krokiety z kapustą kiszoną i pieczarkami pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją