Dzisiaj mamy dla Was ciasto kruche na wytrawnie, a z którego zrobiliśmy pyszne paszteciki z kapustą i pieczarkami - na pewno Wam posmakują
Kuchenne WariacjeWinegret. Pierwsze skojarzenie to sos. Hmmm, ale przecież to nawet pisze się inaczej, z francuska. No nie. Olśnienie przyszło po chwili – zaraz, zaraz ja
Szybko Tanio Smaczniedziała przeciwskurczowo na przewód pokarmowy. Dla osób cierpiących na nadkwaśność żoładka jest jednym z niewielu leków roślinnych, które powinny spożywać. Podsumowując: k minek dodawać do dań z kapusty (zwłaszcza kiszonej), pieczywa, ziemniaków, zapiekanek, słodkich i słonych wypieków. Idealnie komponuje się z cebulą, czosnkiem, pieprzem Cayenne i majerankiem. W kombinacji z innymi przyprawami należy go używać z umiarem. Nasiona należy przechowywać
greenscarfMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Uszka – to malutkie pierożki wypełnione farszem. Na wigilijnym stole barszcz z uszkami to obowiązkowa pozycja. Moje pierożki przygotowuję z …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Żeberka w kapuście to proste danie z kuchni polskiej. Połączenie delikatnie kwaśnej kapusty z wieprzowymi żeberkami to kompozycja doskonała, zaczerpnięta …
My Blueberry Cornermaczają w sosach. Wszystko to dzięki Aztekom, którzy dawno temu połączyli mąkę kukurydzaną z wodą. Składniki: pierś z indyka pomidory czerwona cebula czerwona i biała świeża papryka kiszony ogórek kapusta pekińska żółty ser czerwona pasta curry czosnek oliwa z chili sól,pieprz,ostra czerwona papryka Sos: majonez ketchup papryczki piri-piri czosnek ostra czerwona papryka sos tabasco Piersi
potrawyregionalneSauerkraut is perhaps one of the most controversial culinary ingredients in the entire world. Either you love it or you hate it. I have never seen
Food PolkaMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Wigilia – w ten dzień możemy delektować się tradycyjnymi, bezmięsnymi daniami. Na wigilię przygotowujemy potrawy z ryb, warzyw, grzybów i …
My Blueberry CornerGołąbki dla zapracowanych :) Składniki: -kiszone liście kapusty ( 6-8 szt. ) -70 dkg surowej kiełbasy -10 dkg ryżu -10-15 plastrów boczku wędzonego -słodka papryka -przyprawa barbecue lub do bigosu -1/2 szklanki wody Ryż gotujemy na sypko i studzimy. Boczek kroimy w plastry. Kiełbasę pozbawiamy osłonek. Mieszamy z ryżem. Liście kapusty płuczemy w zimnej wodzie i odsączamy. Ścinamy
Maminek kulinarnysię nieco bardziej podrumieniły.15 min przed końcem można też włączyć funkcję podpiekania od góry, o ile piekarnik taką posiada. Podawałam z surówką z domowej kiszonej, czerwonej kapusty. Gęś piekła się u mnie 3 godziny, myślę, że do dodatkowe 30 min w piekarniku mogłaby jeszcze spędzić, a i ziemniaki przypieczone bardziej by były. Ale nie narzekam
Stare Garyzwykłych pieczonych udek z kurczaka.Warto się trochę nagimnastykować dla tych doznań smakowych.Można podawać np. z frytkami i zestawem sałatek. W naszym zestawie jest surówkaz białej kapusty, z kiszonego ogórka i wielowarzywna.Smacznego
Maminek kulinarnyzaskoczę czy nie, ale to jest mój pierwszy własnoręcznie zrobiony bigos. Do tej pory korzystałam z bigosu mojej mamy, tym razem postanowiłam zrobić go sama, wykorzystując swoją domową, kiszoną kapustę i przepis, który znalazłam w książce kucharskiej sprzed lat Zofii Zawistowskiej pod nazwą bigos myśliwski. Zmodyfikowałam go o dodanie kilku elementów i mowie wam wyszedł boski. Jednak polska kuchnia
Bernika - moj kulinarny pamietnikCześć :)Dzisiaj zaprezentuję Wam kolejny przepis z warsztatów z Majonezem Kieleckim, mianowicie byki ziemniaczane. Byki można inaczej nazwać knedlami, pyzami, kluskami śląskimi z nadzieniem :)Są bardzo
Pora coś zjeśćPost Bigos staropolski – tradycyjny pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne Przeboje