można spotkać młodą kapustę, późniejsza kapusta to już nie jest to co lubię. Przede wszystkim potrawy z młodej kapusty przygotowuje się błyskawicznie. A jej smak zależy od pozostałych składników, które wykorzystacie. Przepisów na młodą kapustę jest tyle ilu jest kucharzy. Gdy pojawia się w maju młoda kapusta, nie ma mocnych abym jej nie kupiła Lubimy młodą kapusty na równi(...)botwinką i ogórkami małosolnymi. Bardzo lubię jeść i lubię przygotowywać kapustę na boczku wędzonym. Wystarczy kilka składników, chwilka gotowania i pyszna młoda kapusta z boczkiem jest gotowa, prosto i smacznie! Polecam też młodą kapustę z pieczarkami , z koperkiem , słodko-kwaśna , czy też młodą kapustę z kurkami. Oczywiście na bieżąco kiszę młodą kapustę . Ale lubimy też jeść żeberka z młodą kapustą
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSezon grillowy można uznać w pełni. Warto wiedzieć, co przygotować na grilla aby było smacznie i abyśmy zaskoczyli znajomych. Tym razem będą to żeberka w miodowej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Klasyczna karkówka z grilla to zaraz po kurczaku jedno z najbardziej popularnych dań przygotowywanych na grillu. Powinniśmy znać kilka podstawowych zasad, jak przygotować mięso aby było
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sałatka z rukolą i marchewką to idealna propozycja dla wszystkich osób będących na diecie. Przygotowanie zajmuje nam dosłownie kilka minut. Danie to możecie również przygotować na
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Chyba każdy mężczyzna uwielbia golonkę. Tym razem będzie to gotowana golonka i przy okazji zrobimy pyszny żurek na zakwasie, który idealny będzie jako dodatek do golonki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Karkówka pieczona według tego przepisu jest niezwykle aromatyczna, krucha, soczysta i rozpływa się w ustach. Trzeba ją zamarynować dzień przed pieczeniem, wtedy przejdzie smakiem wszystkich przypraw
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pieczone żeberka w sosie ketchupowym – to idealna propozycja obiadowa. Co prawda potrzeba jest chwili na przygotowanie tego dania głównie ze względu na czas pieczenia, ale
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Hmm… karkówka po cygańsku to obiad, który nie wymaga od nas zbyt dużych nakładów pracy :) Przyznam się, tym razem to Madzia gotowała, więc ja zupełnie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Bardzo często zastanawiamy się na różnymi dodatkami do obiady. Brakuje nam pomysłu na jakaś zdrową i przede wszystkim smaczną surówkę. Surówka z pora i marchwi to
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Tym razem przepis na prostą w wykonaniu karkówkę. Pieczona karkówka jest inną niż wszystkie poprzednie, bo będzie zapiekana w winie. Samo przygotowanie zajmie nam niewiele czasu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składniki: 40 dkg kapusty kwaszonej 4 dkg cebuli 50 dkg ziemniaków 5 dkg słoniny ziele angielskie 2 liście laurowe 12 dkg kości marchew pietruszka kawałek pora
Przepisy kulinarne babci Antoninypolskiej tradycji kulinarnej produkty kiszone są obecne od lat. Ze względu na tani i łatwy koszt produkcji, kiszenie to metoda powszechnie stosowana na całym świecie. Najpopularniejsze warzywa, które kisimy to kapusta i ogórki, ale tak naprawdę to kisić można niemal wszystko. Kiszonki posiadają duże walory nie tylko smakowe. Są cennym źródłem błonnika, soli mineralnych oraz witamin – zwłaszcza
mojewypiekiinietylkopolskiej tradycji kulinarnej produkty kiszone są obecne od lat. Ze względu na tani i łatwy koszt produkcji, kiszenie to metoda powszechnie stosowana na całym świecie. Najpopularniejsze warzywa, które kisimy to kapusta i ogórki, ale tak naprawdę to kisić można niemal wszystko. Kiszonki posiadają duże walory nie tylko smakowe. Są cennym źródłem błonnika, soli mineralnych oraz witamin – zwłaszcza
mojewypiekiinietylkoczęsto przyrządzana jest warstwowo. Ja jednak wolę wersję wymieszaną. Ale propozycję podania i wykonania pozostawiam każdemu wedle uznania. Składniki: Ilość w zależności od ilości sałatki pierś z kurczaka kapusta pekińska kiszone ogórki kukurydza konserwowa cebula biała i czerwona majonez jogurt ketchup (opcjonalnie) ww.czerwona świeża papryka (ja nie dodałam) mieszanka przypraw do gyros sól pieprz granulowany czosnek oliwa Pierś z kurczaka(...)pokroiłam w kostkę,przełożyłam ją do miseczki, wsypałam mieszankę przypraw do gyros, zalałam oliwą i odstawiłam do lodówki. Pokroiłam cebule i obrane ze skórki kiszone ogórki. Dodałam opłukaną konserwową kukurydzę. Pokroiłam kapustę pekińską. Podsmażyłam na oleju przyprawioną wcześniej pierś z kurczaka. Dodałam ją do pozostałych składników. Wszystko razem wymieszałam. Majonez połączyłam z jogurtem,doprawiłam solą, pieprzem i odrobiną granulowanego
potrawyregionalneMłoda kapusta z groszkiem to moja propozycja delikatnej w smaku, świeżej, wiosennej wersji klasycznego, zimowego dania jakim jest kapusta z grochem. Bardzo lubię wigilijną kapustę z grochem. W ogóle bardzo groch lubię! Taka grochówka – mmm… palce lizać! A kapusta to w ogóle jedno z moich ulubionych warzyw. Tania jest, ma wiele cennych dla nas właściwości. Można(...)Późna kapusta jesienna, która wiąże się w ścisłe, ciężkie główki – ta to dopiero jest torpeda! To warzywo, które w naszej zimnej spiżarni / lodówce może leżeć miesiącami – wiem co mówię – podczas pandemii i izolacji domowej zapas kapusty sprawił, że tygodniami nie musiałam kupować świeżych warzyw bo zawsze była kapusta. Do surówek, do zup, do bigosu, do kiszenia
Dorota SmakujeKapusta odgrywa w kuchni polskiej dość istotną rolę. Jest składnikiem wielu tradycyjnych przepisów, takich jak: kapusta zasmażana, gotowana, gołąbki, bigos. Kapustę również kisimy lub spożywamy na surowo. Surówki ze świeżej kapusty są orzeźwiające, chrupiące, smaczne i zdrowe. Najczęściej przygotowujemy surówkę z kapusty, marchwi, cebuli, jabłka i oleju. Możemy jednak wprowadzić do naszej kuchni nowe smaki i przygotować surówkę z białej
Tajemnice Smakupostanowiłam wypróbować. Kapusta wyszła znakomicie, idealna do podjadania na już, na teraz bo na zimę zakisimy jesienią. Powiedziałabym że to kapusta małosolna i smakuje wybornie, zachęcam do zrobienia. Kiszona, młoda kapusta z marchewką i koperkiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie