sól i pieprz 2 łyżki mielonego siemienia 1 łyżka łusek babki jajowatej lub psylium 2 łyżki oliwy kilka plastrów pomidora ( u mnie żółty podłużny) Dodatki: chrzan, roszponka, rukola , kiełki brokuła Przygotowanie: Kaszę umieść na sicie i wypłucz. Przełóż do garnka wlej wrzącą wodę i dodaj kostkę bulionową. Gotuj ok.12 minut na małym ogniu. Wystudź. W wodzie ugotuj soczewicę według
AZgotuj!kanapek. Poza tym wkroiliśmy szczaw – sezonową pyszność, którą gorąco polecamy nie tylko jako składnik zupy szczawiowej. Poza tym do sałatki z pieczonych ziemniaków trafiły też rzodkiewki i kiełki brokuła. I jedne i drugie są przyjemne szczypiące, pikantne w smaku. Składniki: 8 średnich ziemniaków Garść szczawiu Garść rukoli 2 łyżki siekanej natki pietruszki 2 łyżki siekanego koperku 1 łyżka
Niedzielny kucharzPyszna. I banalna. Zrobiona głównie z myślą o najbliższych świętach. Jeżeli nie macie rzeżuchy, możecie spokojnie dodać np. kiełki brokuła – uzyskacie bardzo podobny efekt. Składniki: 5 jajek mały por (biała część) 200 g sera feta 2 ogórki konserwowe duża garść rzeżuchy 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu sól pieprz Jajka wkładamy do garnka z zimną wodą, zagotowujemy
Kardamonovynori. Do miseczek dodaj makaron, włóż bulion i pozostałe elementy. Ja do mojego ramenu dołożyłam po płacie wodorostów nori, mięso oddzielone od kości, kimchi, pak choi, ugotowane jajo, kiełki brokuła, posiekaną dymkę i czarny sezam. Całość wyszła wyśmienita! Smacznego! Artykuł Ramen pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl
nietylkopasta.plobiadu z marchwi. Zrobicie ją w kilka minut a jestem pewna, że trafi na stałe do Waszej kuchni! SKŁADNIKI: - 4 średnie marchewki eko (zazwyczaj takie są) - garść kiełków brokuła - 3 łyżki kaparów wraz z zalewą - 2 łyżki imbiru marynowanego wraz z zalewą - 2 łyżki jogurtu naturalnego - 1 płaska łyżka śmietany - 1 płaska łyżka majonezu - sól, pieprz Marchew ścieramy
SMYKWKUCHNIpuszka tuńczyka w sosie własnym 1 mała czerwona cebula (dobrze by było gdyby nie była za ostra) sól, pieprz majonez ew. kiełki (ja posypałam sałatkę delikatnie kiełkami brokuła, ale spokojnie można je pominąć) Kapustę poszatkować, wrzucić do sporej miski. Paprykę, ogórki, jajka pokroić w średnią kostkę, dodać do kapusty. Tuńczyka odsączyć z zalewy, jeśli nie jest
Simply Foodpieprz do smaku* Sos: 3 łyżki naturalnego jogurtu geckiego 1/2 łyżki srirachy lub innego ostrego sosu chili Do tego: Bułki do burgerów lub grahamki pomidor ogórki kiszone kiełki brokuła krążki cebuli inne ulubione dodatki Sposób przyrządzenia: Burgery: 1. Cebulę pokrój w drobną kosteczkę. 2. Wymieszaj ze sobą dokładnie wszystkie składniki- odstaw do lodówki na min. 20min. 3. Formuj burgery
Kuchnia w Słońcu Skąpanabułkę tartą, następnie dokładnie wymieszać. Formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rumiano z obydwu stron po kilka minut. Podałam z surówką z kapusty pekińskiej i kiełków brokuła
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!szklanka pomidorków cherry 10-15 kawałków suszonych pomidorów + olej sok z ½ cytryny garść orzechów nerkowców lub włoskich sól, czarny pieprz Sposób przygotowania: Na czterech talerzach rozkładamy rukolę i kiełki brokuła (zostawiamy nieco do dekoracji). Pomidorki cherry myjemy i kroimy na pół. Suszone pomidory kroimy na mniejsze kawałki i rozkładamy na rukoli. Filet z pstrąga łososiowego kroimy na około
Pyry na GazWspomagają układ trawienny. Przeciwutleniacze wspomagają usuwanie toksyn z organizmu. Brokuły korzystnie wpływają na pracę wątroby, a zawarty w nich sulforafan usuwa zanieczyszczenia pochodzące z powietrza , wody i pożywienia. Kiełki brokuła sprzyjają wydalaniu trujących substancji rakotwórczych - warto dodawać je do sałatek, kanapek. Warto wprowadzić do swojej codziennej diety nawyk picia wody z cytryną i spożywania wymienionych wyżej produktów. Dzięki
Moje Kuchenne Rewelacjezałożenia szybkie i proste dania. Co trafi do miski zależy nie tylko od preferencji “zajadacza” sałatek, ale też od zawartości lodówki. Dziś miks sałat z jajkiem, kiełkami brokuła i rzodkiewki, rzodkiewką, pomidorem i ogórkiem. Lekko, ale do syta
Kucharzycapołączeń: Dżem żurawinowy - brie - orzechy włoskie - szczypiorek Mus mirabelkowy - kozi twarożek - figi - gruszka Konfitura cebulowa - cheddar - marynowana czerwona cebula Pasta z suszonych pomidorów - ser z niebieską pleśnią - gruszka - kiełki brokuła (lub rzeżucha
zadanie-gotowaniejeden woreczek) 100 g mięsa z rosołu lub piersi z kurczaka 1/2 twardego i kwaśnego jabłka (u mnie Granny Smith ze skórką) 1/2 czerwonej papryki garść rukoli garść kiełek brokuła łyżeczka (najlepiej świeżo) startego Parmezanu lub innego twardego sera 1 łyżka oliwy + odrobina do smażenia (może też być inny tłuszcz) 1 łyżeczka ocyu jabłkowego lub soku z cytryny 1/2 łyżeczki
Bazując na smakupieprz i przemieszałam mięso i sos na patelni. Odstawiłam do wystudzenia. Gdy mięso ostygło dzieliłam każdy kawałek na włókna. Wołowinę podałam w kanapce (wraz z żółtym serem, kiełkami brokuła i sałatą), polewając je delikatnie sosem z patelni
Kulinarny Pamiętnikbiały ser, dodaj ryby, keczup i koncentrat pomidorowy. 2. Dadaj cebulę koperek, kapary i kuleczki różowego pieprzu. 3.Całość wymieszaj. Pozdawaj z chlebem na zakwasie:) I kiełkami brokuła
AZgotuj!