ketchup pomidorowy - 604 przepisów (strona:16/41)

Śniadanie zdrowe,pożywne,aromatyczne! 241

łagodnym, lekko orzechowym smaku oraz niepowtarzalnym aromacie otrzymanym w procesie naturalnego wędzenia. Pierwszy w Polsce ser wędzony z oczkami. Doskonały do kanapek, przekąsek i sałatek. Ugotowałam jajeczko. Wykorzystalam również Ketchup bez cukru BIO , który jest idealny dla dzieci oraz  wszystkich osób dbających o zdrowie. Przygotowany został na bazie koncentratu soku jabłkowego, który nadał mu delikatnej słodyczy, wyjątkowego smaku(...)kwasowo – zasadową. Poprawia stan naczyń krwionośnych, reguluje procesy trawienne, obniża poziom cholesterolu we krwi. A ekologiczny koncentrat pomidorowy, bogaty w  niezbędny i polecany likopen, czyni Ketchup bez cukru BIO prawdziwie zdrowym, mocno pomidorowym i niezbędnym produktem w każdej kuchni.  Całości dopełniła Musztarda łagodna BIO, która poza walorami smakowymi, dzięki zawartym w gorczycy związkom chemicznym, pobudza wydzielanie soków żołądkowych

Z Kuchni Do Kuchni
Papryki zapiekane z kaszą gryczaną, pieczarkami i serem feta 653

pewno jeszcze powtórzę przepis! Składniki : 3 czerwone papryki 150 g kaszy gryczanej (1.5 woreczka) ok. 200 g pieczarek  1 duża cebula  1/2 butelki passaty pomidorowej (przecieru) z ziołami  1 łyżka ketchupu 100 g sera feta 1 jajko łyżka oleju sól, pieprz, papryka słodka i ostra, chilli + tarty żółty ser i natka pietruszki Przygotowanie: Kaszę  gryczaną ugotować(...)stopni C. Cebulę i pieczarki drobno posiekać i podsmażyć na oleju do czasu, aż się zeszkli. Wrzucić kaszę i zagotować z passatą pomidorową. Odstawić z ognia. Gdy lekko ostygnie, dodać pokruszony ser feta, ketchup i jajko, doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą (po 1 łyżeczce) oraz szczyptą chilli.  Papryki przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne. Wnętrza natrzeć odrobiną

Kuchnia Ellie
Cebularze 157

łyżeczki soli 2-3 łyżeczki ziół prowansalskich 1/4 szkl. oliwy z oliwek + 2 łyżki (do podsmażenia cebuli) 3 średniej wielkości cebule 30 dag sera żółtego 4 łyżki ketchupu 4 łyżki koncentratu pomidorowego Sposób Drożdże rozpuszczamy w szklance letniej wody, łączymy w misce z mąką, ziołami prowansalskimi, solą, 1/4 szkl oliwy z oliwek. Całość wyrabiamy na gładkie ciasto. Zostawiamy do wyrośnięcia

Kuchenne aromaty
PIZZA EKSPRESOWA WG BUNI 144

łyżki oliwy z oliwek, ok. 2 szkl. mąki, ¾ szkl. ciepłej wody, Nadzienie: 5 plastrów szynki, 2 pieczarki, kawałek czerwonej papryki, kulka sera mozzarella Sos: 2 łyżki ketchupu, 2 łyżki przecieru pomidorowego, suszona bazylia WYKONANIE Ciasto: Drożdże rozkruszamy w dużej misce, dodajemy sól, cukier i wodę, mieszamy, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 5 min.w ciepłe miejsce. W tym czasie kroimy szynkę

słodki bratek
mięsne kęski marynowane w sosie pomidorowym 161

Jakiś czas temu dostałam od mojej cioci przepis na rybę w zalewie pomidorowej. Taką rybę robię często, bardzo nam smakuje ale postanowiłam spróbować zrobić w takiej zalewie małe kawałki kotleta z kurczaka. Są równie smaczne, najlepiej smakują na drugi dzień, kiedy przejdą smakami a panierka wchłonie zalewę.  Świetnie sprawdzą się na przyjęciu jako zakąska(...)wódki.  Składniki: duży podwójny filet z kurczaka 2 cebule jajko mąka bułka tarta sól,pieprz olej do smażenia na zalewę: 300 ml wody mały słoiczek ketchupu 2 łyżki koncentratu pomidorowego duża łyżeczka soli 3 łyżki cukru 1/2 szklanki octu łyżeczka ziaren pieprzu ziele angielskie liść laurowy Składniki zalewy wymieszać i zagotować, wystudzić. Cebule pokroić w plastry, zeszklić na oleju

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Naleśniki z soczewicą 146

szklanka wody 1 1/2 szklanki mąki tortowej 1 szklanka mąki ryżowej szczypta soli olej do smażenia Nadzienie 200 g czerwonej soczewicy 3 ząbków czosnku 2 łyżki ketchupu 1 łyżka przecieru pomidorowego 1 cebula 1 łyżka masła po szczypcie tymianku, oregano i bazylii sól i pieprz świeżo mielony Wykonanie: Jajka ubijamy w misce dodajemy mleko, wodę oraz szczyptę soli, wsypujemy(...)oleju z obu stron na złoty kolor, odstawiamy do przestudzenia. Soczewicę opłukujemy zalewamy 2 szklankami wody gotujemy. Cebulę kroimy w kostkę podsmażamy na maśle. Do ugotowanej soczewicy dodajemy przecier, ketchup podsmażoną cebulę, pokrojony drobniutko czosnek oraz przyprawy, doprawiając solą i pieprzem . Smarujemy gorącym nadzieniem naleśniki składamy w trójkąty. Podajmy z czerwonym barszczem lub dowolną zupą kremem. Smacznego

kgwjanczewo
Pałki po cygańsku 325

wrażenie na moich domownikach i na mnie. Mam nadzieję, że i Wam będzie smakowało. Polecam! Pałki po cygańsku Składniki: 10 nóżek z kurczaka, 2 cebule, 1/4 szklanki ketchupu, 190 g koncentratu pomidorowego, 2 łyżki cukru, 1/2 łyżeczki octu, 2 łyżki masła, 10 suszonych śliwek, 230 g powideł śliwkowych, 1/2 szklanki wody, sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra. Wykonanie: Nóżki(...)obieramy i kroimy w piórka. Śliwki myjemy i kroimy w paseczki. Na pozostałym po kurczaku tłuszczu obsmażamy cebulę a następnie dodajemy śliwki. Całość smażymy 3 minuty a następnie dodajemy ketchup, koncentrat, cukier, ocet, powidła śliwkowe i wodę i cały czas mieszając chwilę gotujemy. Udka zalewamy sosem i naczynie żaroodporne wkładamy do zimnego piekarnika, który nagrzewamy do 180 stopni i pozostawiamy

paapilotkaa
Mielone zraziki nadziewane porem i papryką 215

wieprzowo - wołowego,  czerwona i zielona papryka,  1/2 pora,  cebula,  2 ząbki czosnku,  jajko,  2 łyżki bułki tartej,  2 łyżki koncentratu pomidorowego,  2 łyżki pikantnego ketchupu,  sól, pieprz,  ostra papryka,  łyżka mąki, olej rzepakowy do smażenia. Wykonanie Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na odrobinie oleju rzepakowego. Mięso urobić z jajkiem(...)farsz. Zlepiać formując podłużne zrazy. Oprószyć delikatnie mąką i obsmażyć z obu stron na odrobinie oleju. Zrazy zalać niewielką ilością wody. Doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką. Dodać koncentrat pomidorowy. Dusić około 15 minut na małym ogniu. Dodać pozostałą paprykę. Dusić chwilkę.  Do przygotowania tej potrawy użyłam oleju rzepakowego Olandia  tłoczonego na zimno. Jest w 100% ekologiczny

Z miłości do słodkości
Pizza z jarmużem, pomidorami i serem camembert 162

wymieszanego z wodą w równych proporcjach 20g drożdży świeżych 2 łyżeczki soli łyżeczka cukru płaska łyżeczka bazylii płaska łyżeczka oregano 4 łyżki oleju Sos: 250 ml przecieru pomidorowego 3-4 łyżki ketchupu sól, pieprz po łyżeczce oregano i bazylii pół łyżeczki tymianku Dodatki: jarmuż 2 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz, odrobina papryki ostrej pomidor ser żółty ser camembert cebula(...)krok. Dodajemy do niego oliwę z oliwek, doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną ostrej papryki. Odstawiamy na jakieś 15-20 minut. Sos:   Na patelnię lub do rondelka wlewamy przecier pomidorowy, podgrzewamy. Następnie dodajemy pozostałe składniki i doprowadzamy do wrzenia.   Piekarnik rozgrzewamy do 275 stopni (lub do maksymalnie możliwej temperatury). Ciasto wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, rozciągamy

Czerwona Porzeczka
DIETA ZIEMNIACZANA - Rezultaty, porady + przykładowe posiłki 1515

więcej cukru - i tak można dużo schudnąć).  Nie można używać oleju!  Wszystkie sosy, które nie zawierają tłuszczu są dozwolone -  można używać ketchupu i innych sosów pomidorowych, sosu słodko-ostrego czy  Sriracha.  Jeżeli chodzi o picie to najlepiej jest pić wodę lub herbatę.  Zasady diety ziemniaczanej Lista nieskrobiowych warzyw: marchewka,  pietruszka(...)zrobić wytrawną wersje koktajlu używając zwykłych ziemniaków z dodatkiem np. szpinaku czy natki pietruszki.  Smoothie ze słodkiego ziemniaka  Lunch Na lunch świetne będą beztłuszczowe pieczone frytki z ketchupem. Aby je zrobić wystarczy pokroić ziemniaki na odpowiedni rozmiar, dokładnie osolić i rozłożyć pojedynczo na papierze do pieczenia. Następnie piec je w piekarniku rozgrzanym do 220 st ( temperatura zależy

wegujemy
plastry z karkówki pieczone w piekarniku z ogórkiem małosolnym 290

Jest to zmodyfikowana wersja karkówki po cygański… Skład… 4 „solidne „plastry karkówki 4 ogórki małosolne 2 cebule 2 ząbki czosnu 1/2 szklanki ketchupu 1/2 szklanki soku pomidorowego przyprawy

Ugotujmy Coś
Pieczona ryba z cebulą pomidorową 106

cytryny, oliwą, doprawiamy przyprawą i ziołami. Pieczemy około 25 min w tem 175st. Cebula pomidorowa Składniki: 2-3 średnie cebule 1 ząbek czosnku 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki pikantnego ketchupu sól, pieprz Sposób wykonania: Cebule kroimy w półplasterki, czosnek przeciskamy przez praskę. Wkładamy do garnka i zalewamy wodą, tak aby, cała cebula była pod wodą. Gotujemy na małym ogniu

Smaki Natalii
Papryka faszerowana mięsem i ryżem 124

Papryka faszerowana mięsem i ryżem Składniki: 5 papryk 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego 1 woreczek ugotowanego ryżu 2 duże cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 łyżka pikantnego ketchupu sól pieprz zioła prowansalskie papryka ostra/słodka mała kostka sera żółtego oliwa Sposób wykonania: Cebulę pokroić w kostkę, czosnek  przecisnąć przez praskę - podsmażyć na oliwie. Następnie dodać

Smaki Natalii
Domowy paprykarz z makreli 120

Domowy paprykarz bez zbędnych konserwantów i innych dodatków. Polecam! :)   Domowy paprykarz z makreli Składniki: 1 wędzona makrela 100 g ryżu 1 duża cebula 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka pikantnego ketchupu sól/pieprz Sposób wykonania: Rybę obieramy i czyścimy, wkładamy do dużej miski. Ryż gotujemy w osolonej wodzie, po ostudzeniu dodajemy do ryby.Cebule kroimy w bardzo drobną kostkę. Wszystko

Smaki Natalii
Marokańska pastilla w wersji wege - z cukinią, marchewką i kuskusem 124

jako imprezowa przekąska czy danie na piknik. Można ją jeść na ciepło i na zimno. Polecam podać ją z jakimś sosem, np. jogurtem naturalnym wymieszanym z harissą, pomidorową salsą a nawet ketchupem. Tradycyjną mięsną pastillę posypuję się z wierzchu cukrem pudrem. Ja zrezygnowałam z jego dodatku, ale jeśli lubicie słodycz w wytrawnych daniach, to nie omijajcie tego kroku. Przepis

Chilli Czosnek i Oliwa