ketchup pomidorowy - 604 przepisów (strona:13/41)

Pizza z brokułami Reypol -Test 108

racji dużej ilości ulepszaczy w składzie produktu , wolę sos czosnkowy własnego wyrobu .       Ketchup ziołowy do pizzy skład: woda, koncentrat pomidorowy ( 146g pomidorów na 100g ketchupu),cukier, musztarda (woda, ocet spirytusowy, gorczyca, cukier, sól , mieszanka przypraw ),substancja zagęszczająca- skrobia modyfikowana sól, regulator kwasowości-kwas cytrynowy, proszek serowy , mieszanka przypraw, stabilizator - guma guar, zioła prowansalskie

Smakowite Dania
RYBA PO GRECKU 838

również na zimno, jako przekąska w pracy lub na podwieczorek. SKŁADNIKI:  5-6 dużych marchew 3-4 duże pietruszki 3 średnie cebule* ok. 2-3 łyżki pasty pomidorowej/ przecieru/ lub ketchupu ok. 2-3 łyżki musztardy odrobina mąki sól cukier pieprz sok z cytryny olej/ masło klarowane Rybę(karp ,mintaj, dorsz) pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć solą i pieprzem(...)dodać do niej wszystkie warzywa i smażyć kilka minut. Dodać ok. 3/4 szklanki wody i dusić pod przykryciem, aż warzywa nieco zmiękną. Po ok. 15 minutach dodać pastę pomidorową/ketchup, musztardę, oprószyć trochę mąką, dodać cukier, sól, pieprz i sok z cytryny. Pożądany smak potrawy powinien być słodko-kwaśny, dlatego przyprawiać potrawę, aż uzyskamy właściwy smak i konsystencję. Można

Calzonella.com
Domowa pizza 17340

Ciasto: 0,5 kg mąki 50 g drożdży 1,5 szklanki mleka 0,5 szklanki oliwy 1 łyżka soli 1 łyżeczka cukru Sos pomidorowy: 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki ketchupu 0,5 szklanki gorącej wody duży ząbek czosnku łyżeczka oregano łyżeczka bazylii sól szczypta cukru  Mleko lekko podgrzewamy, dodajemy pokruszone drożdże i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się drożdży(...)Nagrzewamy piekarnik na 50 stopni i wkładamy na ok. 15 min aby ciasto wyrosło, w tym czasie przygotowujemy sos i dodatki. Kiedy ciasto wyrośnie, smarujemy je wcześniej przygotowanym sosem pomidorowym, następnie posypujemy startym serem, na ser kładziemy dodatki (szynkę, pieczarki, cebulę itp.) Wkładamy pizzę do nagrzanego do 220 stopni piekarnika i pieczemy do zarumienienia spodu (podważamy i podglądamy) , u mnie

Pelusiowa Kuchnia
Zdrowe bo domowe - HOT DOGI 147

Nadzienie 5 parówek (ja użyłam z Lidla z szynki wieprzowej) 5-7 plasterków sera 10 cienkich pasków papryki  po łyżeczce na każdego hot doga kukurydzy konserwowej  ketchup lub koncentrat pomidorowy Robimy zaczyn, drożdże rozpuszczamy w 1/2 szklanki ciepłego mleka z kopiastą łyżką mąki i łyżeczką cukru, mieszamy dokładnie do rozpuszczenia drożdży i odstawiamy w ciepłe miejsce by drożdże(...)było je podzielić na 5 równych części. Każdą część rozwałkujemy tak by były dłuższe niż parówki i by dały się zawinąć. nakładamy plasterki sera żółtego na to leje trochę ketchupu (nie za dużo bo wypłynie podczas pieczenia) na ketchup układam parówkę, wzdłuż  parówki kładę po dwa paski papryki i z boku lekko sypie kukurydzą. Tak przygotowanym ciastem zawijam parówkę

Piekielna Kuchnia Pati
Nadziewana czerwona papryka i rzeszowskie cluby jazzowe 115

Dokładnie wymieszaj. Nadziej papryki farszem, posyp żółtym serem i przykryj wierzchem. Zapiekaj ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180ºC. Podawaj natychmiast, posypane szczypiorkiem. Danie świetnie smakuje z ketchupem lub sosem pomidorowym. Warto odwiedzić Klimaty i Boa ze względu na świetną muzykę, regularnie organizowane płatne koncerty i jam session, na które wstęp jest wolny. Wnętrze Boa , źródło: hotparty.pl Źródło: imprezy.rzeszow.pl(...)tops. Bake for about 30 minutes in oven heated to 180ºC Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 (350ºF). Serve immediately, sprinkled with chives. This dish tastes great with ketchup or tomato sauce

Qlinarnie i Qlinarnie
Ketchup z cukinii 154

Jeżeli nie macie pomysłu na cukinię to zachęcam do przygotowania domowego ketchupu. Do jego przyrządzenia będziecie potrzebować tylko kilka składników: cukinii, cebuli, koncentratu pomidorowego, octu, cukru i przypraw. Poniższy ketchup będzie idealny na kanapki, zapiekanki lub jako sos do posmarowania spodu pizzy. Na sam koniec dodam, że ketchup jest pyszny w smaku :) Składniki: 1,5 kg cukinii (waga po obraniu(...)pieprzem oraz ostrą papryką. Nadal gotować pod przykryciem, co jakiś czas mieszając. Gdy warzywa rozpadną się to dodać koncentrat pomidorowy. Wymieszać. Ewentualnie doprawić przyprawami. Na sam koniec wlać ocet. Gotować jeszcze kilka minut, cały czas mieszając (bez przykrycia). Gotowy ketchup ostudzić i zmiksować na gładką masę. Ponownie podgrzać (najlepiej garnek przykryć pokrywką, ponieważ ketchup mocno tryska) i przelać do wyparzonych

Ugotować
Pizza z patelni 151

łyżki mąki 1/4 dużej szklanki ciepłej wody 1 łyżka ciepłej wody 1/4 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki cukru 10 gram drożdży 20 gram sera mozzarella 3 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżka ketchupu 1/4 łyżeczki pieprzu ziołowego 1/2 łyżeczki bazylii 1/2 łyżeczki majeranku 1/4 łyżeczki pieprzu białego 1/8 łyżeczki soli dodatki (np. kurczak, pomidor) Do miseczki rozkruszyć drożdże, dodać sól, cukier

Czerwony Gupik
ZUPA GULASZOWA 112

mała cukinia 2 marchewki 2 papryki(żółta i czerwona) 1 cebula 2 ząbki czosnku 1/4 małego selera 4 średnie ziemniaki 1 puszka pomidorów w zalewie 3 łyżki przecieru pomidorowego 4 łyżki ketchupu 1 łyżka vegety kilka ziaren ziela angielskiego 4 liście laurowe 1 łyżeczka cząbru 1 łyżeczka lubczyku 1 łyżeczka tymianku natka pietruszki łyżeczka słodkiej papryki łyżeczka ostrej papryki

Prosto i Smacznie z Anetą
Wątróbka cielęca w cebuli i marchewce z groszkiem 89

bardzo nietypowy przepis na wątróbkę, który pochodzi z "zeszytu" mojej mamy. Jeśli lubicie wątróbkę, a połączenie jej z marchewką i groszkiem a w dodatku z ketchupem i koncentratem pomidorowym wydaje wam się dziwne - to tym bardziej polecam wam ten eksperyment. Pasują do siebie naprawdę dobrze. Oczywiście wątróbkę cielęcą można zastąpić inną, np drobiową, która jest delikatniejsza

Milion Smaków
Pizza na cienkim cieście 149

wędlina salami kukurydza konserwowa papryka cebula pieczarki 1-2 ostre papryczki jalapeno  (u mnie takie ze słoika) olej sos na spód pizzy z tego przepisu  lub ketchup albo koncentrat pomidorowy sos czosnkowy i pomidorowy do polania gotowej pizzy np z tego przepisu Mąkę przesiewamy, dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy w robocie. Ciasto odkładamy najlepiej

Piekielna Kuchnia Pati
Pasta rybna z makreli 117

rybą tłustą, u nas nie znajdziecie już dodatkowych tłuszczów w przepisie. Składniki: 2 makrele (razem ok. 35-40 dkg) 1-2 cebule 3-4 łyżki musztardy 2 łyżki ketchupu lub przecieru pomidorowego sól, pieprz Wykonanie: Rybę obrać ze skóry, a następnie oddzielić mięso od ości – drąc mięso na małe kawałki widelcem. Cebulę posiekać bardzo drobno. Wszystkie składniki wymieszać

Pociąg Do Kuchni
Ryba na słodko-kwaśno 345

cebule tłuszcz do smażenia Ciasto: 1 1/2 szklanki wody 1 jajko 1 szklanka mąki szczypta soli Zalewa: 2 szklanki wody 3/4 szklanki oleju 4 łyżki cukru 4 łyżki ketchupu mały koncentrat pomidorowy szczypta pieprzu Sposób przygotowania: Rybę kroimy na mniejsze części. Obficie obsypujemy przyprawami. Składniki na ciasto łączymy ze sobą (gdy ciasto jest zbyt rzadkie dodajemy jeszcze trochę mąki. Rybę

Pobite gary Barbary
Świąteczna ryba po grecku z warzywami 133

tarta bułka do panierowania warzywa: 50 dag marchwi 50 dag pietruszki 50 dag selera 4-5 dużych cebul 4 liście laurowe 5 kulek ziela angielskiego 10 łyżeczek koncentratu pomidorowego 10 łyżek ketchupu sól, pieprz, cukier tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Rybę dzielimy na mniejsze kawałki. Solimy i pieprzymy z każdej strony. Panierujemy kolejno w mące, jajkach i tartej bułce. Smażymy

Pobite gary Barbary
Przechowywanie żywności 145

pomysłów na przetwory ogórkowe jest mnóstwo – począwszy od tradycyjnych ogórków kwaszonych a skończywszy na różnorodnych wersjach sałatek z ogórkiem w roli głównej) pomidory, z których można przygotować przecier pomidorowy czy domowy ketchup , papryka, z której można przyrządzić smaczny przecier, świetnie nadaje się również do marynowania czy sałatek, buraki – tarte buraczki to doskonały dodatek do zimowych obiadów, fasolka szparagowa – świetnie nadaje

moj przepis na
Pełnoziarnista klasyczna pizza z szynką 260

pizzę (dla dwóch osób): 2 szkl. mąki pełnoziarnistej 1 łyżka oleju rzepakowego 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli himalajskiej 15 g drożdży Sos: 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki ketchupu 1/3 łyżeczki czosnku granulowanego 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka papryki czerwonej 1 łyżeczka ziół prowansalskich Szczypta papryki ostrej Dodatki: 1/2 kulki mozzarelli (najlepiej light) Kilka plastrów szynki

Czarnawisienka