wiecie jestem ogromną wielbicielką Latte z mnóstwem puszystej pianki , jak również słodkiego cappuccino , dlatego ciacho o tym smaku musiało zagościć u mnie w kuchni. Zrobiła raz , drugi , trzeci – za każdym razem znikało w tempie błyskawicznym i do tego stopnia posmakowało rodzince , ze teraz jest to jedno z tych ciast , które najczęściej goszczą u mnie w domu – czy to na rodzinnych(...)osłodę szarych dni. Ciasto nie wymaga pieczenia , dlatego też przygotowuje się e błyskawicznie. Efekt końcowy wynagrodzi to , że trzeba na nie troszkę poczekać aż zastygnie. Biszkopty nasączone słodką kawą cappuccino pokryte puszystą serową pianką z dodatkiem mleka w proszku i obsypane kakaem i cukrem pudrem tworzą obłędną całość , która z całą pewnością zachwyci nie tylko kawoszy. Zobaczcie jak łatwo
Ostra na Słodkodwoma rodzajami mleka. Skusiłam się następnego dnia, ponieważ mleko skondensowane leży sobie spokojnie w lodówce - więc czemu nie? :) Uwielbiam latte, dlatego tym bardziej dwa rodzaje mleka były dla mnie jak zapach ciepłych drożdżówek dobiegających z kuchni mamy. Cafe cortado leche y leche to kawa wywodząca się z Wysp Kanaryjskich. Składa się z mocnego espresso, mleka skondensowanego i gorącego spienionego
MamaOskarkabutelek i przechowujemy w lodówce, do 2 dni. Doskonały napój zamiast słodkiego jak ulepek latte z rafinowanym cukrem, sprawdzi się gdy jesteście na diecie typu detox ale również na co dzień. W ten sam sposób, z użyciem daktyli jako źródła cukru, możecie przygotować tą kawę na gotowym, sklepowym mleku kokosowym, ryżowym lub sojowym. *Używam blendera Philips, model HR2096
Karo in the Kitchenoraz syrop trzcinowy złocisty. Postanowiłam wykorzystać obydwa oddając się rytuałowi picia wyjątkowej caffe-latte. Lub jak kto woli capuccino. Przez lata pijałam we Włoszech pełen wachlarz kawowych specjałów ,z syropami, miodami, cukrami brązowymi- tutaj w Polsce nie jest to popularne, a szkoda, gdyż smak kawy słodzonej tradycyjną metodą ,a smak kawy słodzony syropem trzcinowym- to dwa różne doznania. Napisze
Z Kuchni Do KuchniWitam Kochani dziś przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto Latte Macchiato. Jedno z moich ukochanych ciast, które łączy w sobie smaki, które uwielbiam-serek, mleko w proszku i kawa :-) Czyż może być coś lepszego? Ciasto robi się szybko, łatwo i przyjemnie, bardzo Wam je polecam, jest wspaniałe. Składa się z kilku warstw-kakaowego biszkopta, masy z mlekiem
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuPodsumowując : Uwielbiam ten ekspres nie sądziłam, że tak ułatwi mi życie i poranki :) nie wyobrażam sobie już parzenia kawy bez niego :) Cena : ok 300 zł Tutaj jeszcze filmik dla wszystkich zainteresowanych A poniżej przepis na dyniowo-pierniczkową latte idealną na święta Składniki : 500 g puree z upieczonej dyni (można użyć mrożonej) 1/2 pomarańcza mleko
zdrowa vege kuchniaoczy. "A Ty znowu co? Marzyć Ci się zachciało!". Do kuchni, ryby smażyć, śledziki robić, święta idą! DOMOWE CYNAMONOWE LATTE. /pomysł własny;/ na 1 szlankę ok. 1/2 szklanki bardzo ciepłego mleka (najlepiej 3,2 %) ok. 1/4 szklanki przyrządzonej kawy rozpuszczalnej 1 cukier waniliowy 3-4 łyżki syropy cynamonowego mielony cynamon Mleko wlewam do szklanki i mocno spieniam (mi niestety
W kuchni Karmel-itkiNiestety zanim zdążyłam wziąć aparat, żeby je uwiecznić zostało półtorej kulki... :-) Domowe lody cafe latte Składniki: 400 g mleka skondensowanego niesłodzonego 300 g śmietany kremówki 36% 6 łyżek cukru pudru 1/4 szklanki mocnego naparu kawowego (u mnie 3 łyżki kawy rozpuszczalnej) Wykonanie: Kawę rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy a potem chłodzimy w lodówce. Schłodzone mleko skondensowane ubijamy
Kulinarne przygody Gatitypieczenie zabrałam się więc o drugiej w nocy. Na szczęście nie trwało długo. Sernik posłodziłam mlekiem skondensowanym, stąd jego nazwa. Warstwy delikatnie ze sobą wymieszałam, przeplatały się więc nuty kawy i wanilii. Wyszło dokładnie tak, jak chciałam - delikatny, kremowy, rozpuszczał się na języku. Gdybym serwowała go w domu, udekorowałabym go jeszcze bitą śmietaną, ale troszkę się bałam, że może(...)zdecydowanie o czymś świadczy. Sernik cafe latte Składniki: (na tortownicę o średnicy 20 cm) spód: 115 g ciastek digestive 1 łyżka kakao 40 g masła masa serowa: 600 g serka kremowego 200 g mleka skondensowanego słodzonego 200 ml śmietany kremówki (38%) 4 jajka 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 100 ml mocnej, ostudzonej kawy 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii dodatkowo: czekoladowe
Pożeraczka, czyli raz adobrze1. Biszkopt kawowy: - 6 jaj - 1,5 szkl. cukru - 1 szkl. mąki - 1/3 szkl. mąki ziemniaczanej - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej rozpuszczonej
SMYKWKUCHNImleka - 1 zaparzone espresso (ewentualnie kawa rozpuszczalna 1 mała filiżanka) - 1/3 szklanki świeżych jagód, lub mrożonych - czekolada ulubiona ja użyłam gorzkiej z solą morską WYKONANIE: - mleko spień za pomocą dyszy spieniającej w ekspresie, możesz też użyć spieniaczy na baterie, do kupienia w każdym sklepie. Mleko spieniamy długo tak jak na latte, piana musi być sztywna - lody pistacjowe zmiksuj(...)górze - na piankę z mleka posyp startą czekoladę i kilka jagód Podpowiedzi: - jeśli lubisz słodkie napoje do do espresso dodaj cukier brązowy, bądź syrop np. jagodowy lub owoce leśne - kawę też możesz udekorować bitą śmietaną, jeśli nie jesteś na diecie ;-))) - jeśli lubisz czekoladę to do warstwy z jagodami i espresso dodaj 2 kostki czekolady i zmiksuj, smak będzie jeszcze lepszy
SMYKWKUCHNISwoją pierwszą dyniową latte wypiłam w znanej sieciówce dopiero w tym roku! Byłam pod wielkim wrażeniem smaku i aromatów. Postanowiłam, że jak w końcu znajdę chwilę to przygotuję syrop dyniowy do kawy i sama będę robić sobie taką w domu. Może wielką specjalistką nie jestem, ale jak na pierwszy raz to wyszła bardzo fajna. A przepis na syrop znajdziecie poniżej
Pasja Smakuużywana do produkcji lodów Carte d’Or pochodzi z upraw z Madagaskaru, kakao – z Ekwadoru, kawa – z Kolumbii, a czekolada – produkowana jest w Belgii. W ciągu kolejnych kilku lat marka wprowadziła nowe smaki, do najbardziej popularnych w Polsce należą Tiramisu, Bakalia oraz Caffe Latte. Pierwszy użyty w historii marki Carte d’Or slogan reklamowy brzmiał “La qualite qui fait
Ostra na SłodkoBicerin to tradycyjny ciepły napój pochodzący z Turynu składający się z kawy espresso, czekolady i śmietanki. Składniki nakładane warstwowo począwszy od espresso na dnie, kończąc na śmietance na wierzchu powinny zostać niewymieszane. Napój jest przepyszny. Mała odskocznia od tradycyjnego espresso, latte, mocha… Bardzo Wam polecam. Składniki: kubek gorącej czekolady do picia mocne espresso cukier do smaku śmietanka kremówka Gorącą
Made By Mom And Sonłyżeczki masła klarowanego kilka łyżek ulubionego mleka cynamon, kardamon do smaku Doprowadź do wrzenia kawę z wodą w małym garnku, odstaw i czynność powtórz jeszcze 2 razy. Przecedź przez sitko. Następnie zblenduj/zmiksuj z pozostałymi składnikami w wysokim naczyniu i przelej do filiżanki. Gotowe. Café latte (season 7) Kramer sneaks coffee in a movie theater and burns himself accidentally. He decides
Qlinarnie i Qlinarnie