Dzień dobry! Miło znów Was gościć na moim blogu, tym razem propozycja wytrawna – moja własna wersja zapomnianego przepisu na zupę migdałową! Propozycja idealna zarówno jako
Garniec MagalieOrientalna zapiekanka z indyka z makaronem to kolejny pomysł na pyszny obiad dla całej rodziny – z poniżej podanych ilości wyszło mi ogromne naczynie żaroodporne zapiekanki
Magiczny GarnekDzisiaj danie z wyjątkowym składnikiem. Speck Alto Adige to przepyszna wędlina produkowana na północy Włoch. Tak, tak, na północy. Część z Was zapewne jest zdziwiona, bo
PichceniomaniaZ Dnia Kota na blogu zrobił się Weekend Kota, ale wcale mi to nie przeszkadza Dzisiaj prezentuję kruche łaciate ciasteczka z mąką orkiszową – (fit)koty
FitkotKurczak z mango i limonką to efekt przerobienia przepisu na szaszłyki z kurczaka w dipie majonezowym z mango i limonką – w zimowe popołudnie nie mam
Magiczny GarnekWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-4 Składniki: 2 torebki ryżu, łyżka sosu sojowego, opakowanie mieszanki warzywnej
JejKuchniaSałatka z ryżem Szybka, pyszna i kolorowa sałatka z ryżem, szynką, jajkami i warzywami. Idealnie sprawdzi się jako pożywna kolacja czy lunch w pracy. Często używam
Blog z ApetytemSkładniki: ok. 70 dkg mięsa wieprzowego (u mnie biodrówka, ale może być szynka lub łopatka) 2 marchewki 1 pietruszka 1/4 selera 3/4 szklanki sosu meksykańskiego lub
czarrna od kuchniJaglana kutia, punktem docelowym tego deseru jest oczywiście wigilia ale czemu nie zjeść jej także w ciągu całego roku, wtedy kiedy potrzeba nam dużo energii i
Moje Małe CzarowaniePrzepyszny sernik na kruchym cieście. Delikatny, pyszny, wilgotny, polecam wypróbować. Ja serniki uwielbiam i piekę ich całe mnóstwo, zapraszam zobaczcie jakie, jest ich ponad setka, coś
Moje Małe CzarowanieJak to życie zaskakuje i dostarcza nam inspiracji...czasami w przedziwnych okolicznościach. Otóż, moją rodzinkę dopadła grypa żołądkowa. Trzeba było się kurować, a potem jakoś doprowadzić
Pichceniomaniaze sobą dokładnie. Masa powinna dać się formować w dłoniach. Formujemy kulki, spłaszczamy dłonią i smażymy na patelni przetartej tłuszczem. Dodatki wedle uznania. U mnie dżem
Kucharzycaze sobą dokładnie. Masa powinna dać się formować w dłoniach. Formujemy kulki, spłaszczamy dłonią i smażymy na patelni przetartej tłuszczem. Dodatki wedle uznania. U mnie dżem
Kucharzyca