zalejemy je mlekiem z miodem :) Zimnym oczywiście. Składniki: 1 banan 6 truskawek 1 grejpfrut garść Musli Morning Choco Crunchy - Goody świeża bazylia Informacje o płatkach: Kategoria: Mąka, kasze, makarony, płatki Podkategoria: Płatki zbożowe, produkty śniadaniowe Nazwa: Musli Morning Choco Crunchy Marka produktu: Goody Masa netto
ClauditteMissCookingzłagodzić niestrawność, działa przeciwwymiotnie, może być stosowany w leczeniu przeziębień i kaszlu. 9. Anyż Owoce anyżu przynoszą ulgę w zaparciach, wzdęciach, bólach brzucha, zgadze, uporczywym kaszlu. Ponadto anyż reguluje procesy trawienne
ClauditteMissCookinglubczyk. Nie ukrywam, że często zmieniałam smaki przyrządzanych dla Młodzieńca zupek. Zdecydowanym faworytem jest i zawsze jednak był zmiksowany rosołek z mięskiem. Potem stopniowo do zupek dodawałam ryż, kaszę jęczmienną lub kluski lane. Powiedźmy sobie szczerze – zabawa w codzienne kupowanie słoiczków to cholernie drogi interes. Jeśli jednak kogoś stać to proszę bardzo, nie mam nic przeciwko. Czy jednak warto
ClauditteMissCookingpora i porcji rosołowej. Zamykamy na 15 minut. Nie włączamy ponownie opcji gotowania. Brokuły pięknie zmiękły podczas pobytu we wrzątku przez 15 minut. Całość miksujemy blenderem. Zupę podałam z kaszą jaglaną
ClauditteMissCookingzmięknie. Dodać fasolkę i pokrojone na pół oliwki. Wszystko wymieszać, polać sokiem z pomarańczy. W razie potrzeby doprawić do smaku. Na koniec dodać posiekaną natkę. Ja podałam z kaszą jęczmienną........ Smacznego
Gaździnka warzykakao około 2-3 łyżki śmietany (opcjonalnie) Sernik: 1 kg zmielonego sera do serników 100 g miękkiego masła 4 jajka 1 szklanka cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka kaszy manny 1 laska wanilii lub łyżka ekstraktu waniliowego Dodatkowo: słoiczek powideł śliwkowych Przygotowanie: Składniki ciasta zagniatamy i dzielimy na 2 części. Wsadzamy do zamrażalki na około 35 minut. Masło
Mania Gotowaniadotąd jadłam. To bardzo proste, smaczne, tanie i rozgrzewające danie, w sam raz na zimowe dni. Jak widzicie, same zalety. ;-) Dużo warzyw, dużo mięsa. Pysznie smakuje z wszystkimi rodzajami kasz lub z frytkami z piekarnika z tego przepisu: KLIK . 400g schabu 3 cebule 2 czerwone papryki 2 duże marchewki pietruszka 250g pieczarek 1,5 szklanki bulionu warzywnego 3 łyżki koncentratu
Szefowa kuchniIdealny dodatek do dań mięsnych, ziemniaków, klusek, kasz i nie tylko. Smaczny,aromatyczny, gęsty i mocno pieczarkowy. Serdecznie polecam;) Składniki 0,5 kg pieczarek obranych 2 duże albo 4 małe cebule pieprz do smaku sól do smaku 2 szklanki bulionu 2 łyżki masła klarowanego 2 łyżki mąki 100 ml śmietany 18% Wykonanie: Pieczarki myjemy, obieramy i kroimy w plasterki, cebulę
Krakowskie smaki Anidodać białe wino. Przyprawić solą, pieprzem, wegetą, ziołami prowansalskimi, tymiankiem i liśćmi laurowymi. Całość dusić pod przykryciem przez około 1.5 godziny, co jakiś czas należy przemieszać. Podawać z kaszą, ryżem bądź ziemniakami. Smacznego
Krakowskie smaki AniLubicie szpinak? My bardzo;) Dzisiaj mam dla Was propozycję na pyszne i proste danie. Idealnie komponuje się z ziemniakami, ryżem, makaronem czy też kaszą. Kurczak jest niezwykle mięciutki i soczysty, dodatek szpinaku czyni go bardziej wyborowym. Koniecznie spróbujcie;) Składniki: 2 filety z kurczaka 450 gramów mrożonego szpinaku 3 ząbki czosnku 100 ml jogurtu naturalnego
Krakowskie smaki Aniprawie biała masa. 3. Dodać olej. Dokładnie wymieszać. 4. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia. Stopniowo dodawać do masy na zmianę z mlekiem. 5. Na wysmarowaną tłuszczem i obsypaną kaszą manną lub bułką tartą blachę wylać połowę ciasta. Rozłożyć jabłka a następnie przykryć drugą częścią ciasta. 6. Piec w temp. 180 st. C ok. 50 min. do zrumienienia ciasta
A Ty Smakuj Mniemiseczce rozrobić łyżkę mąki z ok. 1/2 szklanki wody tak aby nie było grudek i szybko mieszając dodać do sosu. Gotować jeszcze kilka minut. ( Zrazy podałam z kaszą gryczaną oraz surówką z młodej kapusty
A Ty Smakuj MnieSposób przygotowania: 1. Jajka utrzeć z cukrem na bardzo jasną masę. Dodać wodę i mąkę oraz proszek do pieczenia. Szybko wymieszać i przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszą manną lub bułką tartą. Piec w temp. 180 st. C do zrumienienia. 2. Ciasto wyjąć z piekarnika i ostudzić. Przekroić na pół. 3. Przygotować galaretki wg przepisu podanego na opakowaniu
A Ty Smakuj MnieBiszkopt I: Jajka utrzeć z cukrem na bardzo jasną masę. Dodać wodę i mąkę oraz proszek do pieczenia. Szybko wymieszać i przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszą manną lub bułką tartą. Piec w temp. 180 st. C do zrumienienia. (Identycznie przygotować biszkopt II z dodatkiem kakao) 2. Pozostawić do ostygnięcia. Biszkopty przekroić na pół. 3. Przygotować
A Ty Smakuj Mniejajka. 4. Dodać mąkę. 5. Całość odstawić na 20 min.. Nie mieszać ! 6. Po upływie 20 min. wszystko dokładnie wymieszać i wyłożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem i obsypaną kaszą manna/ bułką tartą. 7. Piec w temp. 200 st. C do tzw. suchego patyczka
A Ty Smakuj Mnie