matury ustnej. Brr... już się boję. Zdrowe placki gryczane kakaowe z awokado. Bez glutenu, bez nabiału - czyli wegańskie :) ~ P lacki gryczane kakaowe z awokado i cynamonem ~ Składniki: 60g zmielonej kaszy gryczanej niepalonej 1/2 dojrzałego awokado 1 łyżka kakao naturalnego 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej 4 łyżki wody płaska łyżeczka cynamonu dowolne dodatki np. pokruszone orzechy, owoce, pestki opcjonalnie słodzidło Awokado rozgniatamy
Kuchenny Skrawek Niebaochota i wtedy muszę koniecznie gnać do sklepu, kupić, zjeść...Też tak macie ze swoje zachcianki musicie koniecznie i na już coś zjeść? Składniki: pól kg kaszanki z kaszą gryczaną 2 papryki 1 cebula 2 jajka sól,pieprz Wykonanie: Paprykom ścinamy wierzchy, aby powstała przykrywka. Wydrążamy środek.Kaszankę wyjmujemy z osłonek. Na oleju podsmażamy
Z Majeczką w kuchniżółty i miksujemy. Wlewamy olej rzepakowy, 1-2 łyżki soku z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem do smaku, ponownie miksujemy. Kuskus zalewamy gorącym wodą, 1 cm nad powierzchnię kaszy i przykrywamy do spęcznienia (jeśli jest za dużo wody należy ja odlać). Groszek cukrowy wrzucamy do wrzątku i gotujemy ok. 3 min., ma być al dente. Buraki myjemy (jeśli skórka jest
Moniki Smakołykijedna duża powinna wystarczyć-- u mnie dużo cukinii 2-3 duże cebule, drobno posiekane---zeszklone na oleju 1,5 szkl bułki tartej--u mnie po pół szklanki bułki tartej ,kaszy kukurydzianej i otręb owsianych 4 jajka całe 20 dkg sera żółtego, również startego na grubych oczkach--u mnie bez sera i trzymało się dobrze 3/4 szkl oleju---u mnie
w mojej kuchniDanie jest niewyszukane, ale trochę zaskakujące. Gołąbki z ryżem, z kaszami, a nawet z surowymi ziemniakami, ale z gotowanymi.......ja robię dla swoich bliskich... Farsz::::: 2kg ziemniakow obrac i ugotować na miękko 2-3 cebule pokrojone w kostke podsmażyc
w mojej kuchniłyżeczki pieprzu mielonego 5 łyżek bułki tartej + do obtaczania kotletów---u mnie kasza kukurydziane ,lub otręby ,bo nie używam bułki tartej 1 łyżeczka maggi olej do smażenia
w mojej kuchnismażenia pieprz, sól Sposób przygotowania Kotlety rozbić tłuczkiem, posolić, oprószyć pieprzem i odstawić na 10 minut. Następnie obtaczać w mące, roztrzepanym jajku kaszy kukurydzianej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Podawać z ziemniakami
w mojej kuchnipół szklanki zimnej wody. Całość przelewamy do pieczarek i mieszamy by nie porobiły się grudki. Doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą. Całość doprowadzić do wrzenia. Podajemy jako dodatek do ziemniaków, kasz, makaronów i mięs. Smacznego
w mojej kuchnicebula 1 czerstwa bułka mleko (lub woda) do namoczenia bułki sól i pieprz,estragon ,ziola Marioli kasza kukurydziana .lub sezam do obtaczania olej do smażenia sposób przygotowania: Bułkę namaczamy w mleku lub w wodzie. Cebulę obieramy , drobno siekamy. Mięso wkladamy do miski ,dodajemy cebulę
w mojej kuchnirozpuści .Gotową cebulke przekładamy do wyparzonego sloiczka i zakręcamy. Umieszczamy w lodówce , aż będą gotowe ,potrzebne do użycia. Najlepiej podawać w temperaturze pokojowej .ps.u mnie do mięsa,do kaszy....SMACZNEGO
w mojej kuchnidiecie przychodzi czas na stabilizację , i tu również Magdalena Makarowska pokazała jak łatwo utrzymać uzyskaną masę ciała. Pisze, jakie produkty mogą z powrotem wrócić do naszego jadłospisu (np. kasze do obiadu). Podaje ciekawe pomysły na bardziej odżywcze posiłki, zarówno te wytrawne jak i słodkie. Ostatni rozdział, "Niechciane dodatki" opisuje substancje dodawane do produktów słabej jakości. Jest ich na prawdę
Zdrowie na języku :Pmiękkie. Po 2 i po 4 godzinach można polędwiczki odwrócić ale nie jest to konieczne. Po wyjęciu pokroić ostrym nożem w grube plastry. Polać sosem i podawać z ulubioną kaszą lub ziemniakami. Smacznego
Stare Garymałym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Następnie wlać na patelnię z kurczakiem i warzywami śmietankę i zagotować. Zdjąć z ognia. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać z ziemniakami, kaszą lub ryżem, posypany drobno posiekaną natką pietrszuki. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Do gulaszu można dodać pokrojoną w słupki lub startą na tarce o dużych oczkach (tzw. grube wiórki) marchewkę i/lub
Gospodyni Miejskawyrazisty, słodki smak ujawnia dopiero, gdy podziałamy na nie podwyższoną temperaturą. Ja zawsze najpierw je sparzam, a potem mogę zajadać się nimi bez końca! Do sałatek, jogurtów, kasz, na samo lub do ciasta. Stąd też pomysł na muffiny. Tradycyjne marchewkowe ciacho zmodyfikowałam dodając do niego jagód Goji i ułożyłam do małych silikonowych foremek. Podałam z kremem chałwowym, świeżymi owocami
Sajkofanka smakupestek itd. Przygotowanie: Fasolę lekko blendujemy, dodajemy resztę składników i mieszamy. Uformowane sznycelki obtaczamy w reszcie otrębów i smażymy ok. 15 min. Podajemy oczywiście z kaszą jakąś :) Smacznego
Kwarek - mocno minimalistyczne przepisy