cebuli i marchewki, która nadała im delikatnie słodkiego smaku. Można wyczuć nutkę pikanterii za sprawą chilli. Kotlety z fasoli mogą być ciekawym urozmaiceniem obiadu, a w towarzystwie surówki i kaszy stanowić pełnowartościowy posiłek :) Składniki: 100 g fasoli czerwonej redkinley (Targroch) 1 marchewka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka oleju 2 łyżki siemienia lnianego mielonego przyprawy
Zdrowie na języku :PAromatyczny gulasz z dodatkiem czerwonej papryki i ogórków kiszonych. Można go jeść na różne sposoby, jak kto lubi z kaszą, ryżem, makaronem, świeżym chlebem czy plackami ziemniaczanymi , polecam. Składniki: 1 kg łopatki 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 ogórki kiszone 1 czerwona papryka 2 łyżki mąki pszennej 3 liście laurowe 4-5 ziaren ziela angielskiego olej do smażenia słodka mielona
magiczna kuchnia Kasilove, Rose <.3 (kocham), klasycznie szkoła uczuć, "gwiazd naszych wina"..dobra przestane wymieniać, bo zaraz sobie za dużo tytułów przypomnę xd 5. Jaglana, jęczmienna, manna..... Jaka jest twoja kasza? ...chyba najbardziej ta prosta, manna :) 6. Jadłaś kiedyś danie które łączyło ze sobą składniki które częściej są podawane na słodko w połączeniu z tymi podawanymi na słono, jakie
More food, love and dreamsobjętość). Bardzo ostrożnie (by ciasto nie "siadło"), przełożyć je na stolnicę, przekroić na części. Delikatnie uformować bagietki, długości około 30 - 40 cm każda. Przenieść je na natłuszczoną blachę wysypaną kaszą manną lub bułką tartą i poczekać 30 minut, by podrosły. W tym czasie rozgrzać piekarnik do 250ºC. Kiedy bagietki są gotowe do pieczenia spryskać piekarnik wodą (8 - 10 psiknięć, para
Kubki smakumieszać z musztardą i dodać sól, pieprz, sos sojowy. Mieszankę wlać po ok. 15 min. duszenia na patelnię i prużyć dalej aż do miękkości. Razem ok.30 min. Podałam z kaszą jaglaną i buraczkami
Kubki smakuPulpety z łososia Filet z łososia bez skóry posiekaj na drobno. Do masy dodaj białko, skórkę z cytryny, posiekany koperek. Dopraw solą i pieprzem. Zagęść masę bułką tartą lub kaszą manną. Zwilż dłonie a następnie uformuj pulpeciki wielkości orzecha włoskiego. Rozgrzej na patelni 2 łyżki oleju i na gorący układaj uformowane pulpeciki. Smaż na złoty kolor 2-4 minuty
Kubki smakujeśli nie pozbyły się nadmiaru wody- dodajemy odciśniętą cukinie i pozostałe składniki. 4.Formujemy kulki i delikatnie spłaszczamy, obtaczamy w bułce tartej. 5. Smażymy na rozgrzanym oleju. 6, Podałam z kaszą jaglaną i marchewką
Kubki smakupieczoną dynią Przekąska z białej rzodkwi Różyczki z ciasta francuskiego Frytki z batatów Żołnierzyki z owoców z dipem Placki cukiniowe Hummus buraczany Lekki krem orzechowy Pieczona cieciorka Pieczarki faszerowane kaszą jaglaną
Be Fit Be StrongKruche pierogi z grzybami Przekąska z klopsików i francuskiego ciasta Dania mięsne Udka z kurczaka w musztardzie Klopsiki z parmezanem Mini kebab Pieczone żeberka Wołowy woke Sałatki Sałatka z kaszą i kalafiorem Sałatka ziemniaczana Sałatka makaronowa z indykiem Sałatka z kurczaka i awokado Desery na Sylwestra Śliwka w czekoladzie Deser gino Snikers bez pieczenia Pieczywo Oliwkowe zawijańce Bułki ala pizza
codojedzeniaGulasz to doskonałe jednogarnkowe danie dla mięsożerców. Tym razem gulasz wołowy z pieczarkami i marchewką. My go uwielbiamy z kaszą, plackami ziemniaczanymi, ziemniakami czy nawet sam, z chlebem. Sycący, dobrze rozgrzewa po długim, zimowym spacerze. O jego ciężkości możecie decydować dobierając dodatki w postaci większej lub mniejszej ilości warzyw i mięsa. Możecie też zrobić naprawdę ostry gulasz, jeśli będą jeść
Mieszam w Garnkubyście mogli jeść cały czas przez te kilka dni? :) zielona soczewica z cebulką w orzechowym sosie dyniowym (vegan) Marchewka z ciecierzycą w sosie orzechowym z kasza bulgur (vegan) Tofu w indyjskim sosie orzechowo-pomidorowym, ryż i brokuły (vegan) Bataty i cukinia w sosie orzechowym, kasa kuskus brokuły (vegan) Pieczone "pierogi"/mini calozne z farszem z czerwonej soczewicy (vegan
More food, love and dreamsCoś szybkiego i pysznego ? Szarlotka Sypana Składniki: Na ciasto: 2 szklanki kaszy manny 2 szklanki mąki razowej (pszennej) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 i 3/4 szklanki cukru Nadzienie: około 2,5 kg kwaśnych jabłek 3 łyżki cukru 2 łyżki cynamonu Dodatkowo: 150-200 gr masła Wykonanie: Jabłka myjemy obieramy (można jednak zetrzeć ze skórką), lekko odcisnąć dodać
W Moim Magicznym Domunasiona, a wszystkie dania, które przygotowaliśmy były oczywiście w klimacie zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia. W trakcie warsztatów mieliśmy przyjemność przygotować: Świąteczną zupę z orzechów włoskich Pierożki z kaszą, grzybami i orzechami laskowymi Śledzie w grzybach w ziołach i orzechowy wafelek Karpia w maku i kokosie, gruszkę i jabłko z pęczakiem na domowym winie Karmelizowane orzechy na kokosowym
Kulinarne przygody Gatityoczyszczonej 3 łyżki mielonego imbiru ( można dać mniej) 3 roztrzepane jajka 2 duże gruszki łyżka cukru trzcinowego ( opcjonalnie) Najlepiej zacząć od przygotowania blaszki. Trzeba posmarować ją masłem i wysypać kaszą manną lub bułką tartą. Następnie szykujemy gruszki. Płuczemy, osuszamy i kroimy w plasterki. Piekarnik ustawiamy na 180 stopni. Do miski przesiewamy mąkę i sodę oczyszczoną, wsypujemy cukier i imbir. Dodajemy
Niebieski kubek z kawaróżnorodnymi nadzieniami. W Polsce jako nadzienie najczęściej występują: mięso (mielone i wstępnie podsmażone, w kołdunach litewskich surowe), kiszona kapusta z grzybami (także razem przemielone), owoce sezonowe (jagody, truskawki itp.), kasza gryczana, twaróg – na słodko lub z ugotowanymi ziemniakami i twarogiem z dodatkiem podsmażonej cebuli (ruskie pierogi). Składniki: 500 g mąki 250 ml ciepłej wody 1 jajko farsz: 35 g suszonych
Gotowanie-uk