się, że wychodzi coś tak pysznego, że nie bawię się już w żadne modyfikacje i ulepszenia-przepis od razu trafia na bloga (tak było np. z brownie z kaszy gryczanej ). Dziś chciałabym Wam pokazać przepis na kaczkę po tajsku, która była właśnie takim eksperymentem. Przepis pochodzi z tego bloga, a poleciła mi go koleżanka z pracy. Pod przepisem znalazłam
Zawsze głodna!wyśmienicie. Jako nadzienie do zrazów użyłam parzonego boczku, musztardy, ogórka kiszonego i papryki. Całość zalałam bulionem i dusiłam do miękkości. Dodatkowo do mięsa ugotowałam kaszę gryczaną i wyszedł pyyyszny obiadek dla całej rodziny Danie podałam na talerzu z serii Jesień z Porcelana Bogucice , który wygląda rewelacyjnie Post Zrazy z łopatki
Marta Gotujeochotę jeść na ciepło... NIE MA PROBLEMU! Warzywa kroję, dodaję przecier pomidorowy, mięso i ''odgrzewam'' na patelni. Wtedy najczęściej jem z makaronem- szybciej się robi niż ryż czy kasza. Pierś z kurczaka w przyprawie ''kurczak po węgiersku'' podane w pieczonej papryce. Pierś kurczaka w ''przyprawie po węgiersku'' + ryż z przyprawami oraz przecierem pomidorowym podany w pomidorku. Szaszłyki (było
fitolarun.blogspot.comdodajemy posiekaną świeżą bazylię. Jeszcze raz ( oczywiście wcześniej próbując) przyprawiamy. Pulpety go tujemy jeszcze przez pół minuty, a następnie wykładamy na talerze podając z oddzielnie ugotowanym makaronem, kaszą, lub z innymi dodatkami
Miód i pieprzmieszając. Wlewać do momentu gdy sos będzie gęsty - nie zawsze trzeba dać całą zawiesinę. Chwilkę jeszcze pogotować. Ja z moją rodziną najbardziej lubimy mięso mielone w sosie podane z kaszą gryczaną. Smacznego
W kuchni u Monikiciasto. Wyrobione ciasto schować do lodówki na ok.1h. Gdy ciasto jest schłodzone przygotować formę do tarty o średnicy 24cm (najlepiej z wyciąganym spodem). Formę wysmarować grubo masłem i posypać kaszą manną. Ciasto rozwałkować i wyłożyć do formy, tak by ciasto było również na bokach. Spód nakłuć w kilku miejscach widelcem. Przykryć papierem do pieczenia i wysypać kulkami
W kuchni u Monikiczęści, 1 puszka kukurydzy, odsączona, 40g kabanosów, pokrojone na mniejsze kawałki, 2 większe plastry sera żółtego, pokrojone w cienkie niedługie paseczki, 4 łyżki oliwy z oliwek, sól, pieprz. Przygotowanie: Kaszę kuskus zalać wrzątkiem ( 250ml) i przykryć talerzem - odstawić do napęcznienia. W między czasie zamieszać dwa razy. Gdy kuskus napęcznieje i jest już miękki odstawić do ostygnięcia. Następnie wymieszać z papryką
W kuchni u Monikimięsa). Po tym czasie wlewamy miód, wsypujemy cynamon i gotujemy kolejne 10 min. Figi kroimy na ćwiartki, wrzucamy do rondla, mieszamy i gotujemy jeszcze 5 min. Możemy podać z kaszą lub ryżem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding
R'n'G Kitchenwlewamy słodką śmietanę. Całość gotujemy, pozwalając by śmietanowo chrzanowy sos zgęstniał. P rzyprawiamy solą, oraz pieprzem a następnie wykładamy na talerze, podając z oddzielnie ugotowaną gryczaną kaszą, lub z innymi dodatkami
Miód i pieprzwyłożyć wątróbkę, wlać wodę i dusić pod przykryciem 8 - 10 minut. Pod koniec posolić do smaku, wymieszać i jeszcze chwilę dusić do rozpuszczenia się soli. Podawać dowolnie z ziemniakami, kaszą gryczaną lub jęczmienną, ewentualnie z domowym chlebem razowym
Kuchcik gotujepyszna, zdrowa i pożywna owsianka z borówką amerykańską i ostropestem. Firma Sante posiada w swojej ofercie ponad 200 innych produktów, między innymi suszone owoce,kasze, nasiona, produkty zbożowe i ciasteczka. Cały asortyment, który ma w sprzedaży Sante znajdziecie tutaj . Owsianka z borówką amerykańską i ostropestem Czas przygotowania: 30 minut Proporcje
Kulinarne przygody Gatityczerwonym winie. Temu daniu trzeba dać czas - niech spokojnie dusi się w garnku nawet przez 2 godziny aż będziecie mieć pewność, że jest idealnie miękkie. Do podania polecam jęczmienną kaszą, którą można polać sosem z duszenia mięsa
Milion Smaków