dań orientalnych. Warto poeksperymentować z nim w kuchni, by odkryć zupełnie nowe smaki znanych dań. Ponadto z soi produkuje się również olej, mąkę, kaszę, lecytynę, pasztety czy makaron. Prażone ziarna soi smakują jak orzeszki (przepis tutaj )- są więc doskonałą przekąską. Gotowane możemy dodawać do zup, gulaszów czy sałatek. Jak przyrządzić ziarno soi? Przyrządzenie ziarna
Smiling Shrimpprzecier pomidorowy i gotujemy dalej aby objętość sosu zmniejszyła się o połowę. Przyprawiamy mielonymi paprykami, solą, pieprzem i czosnkiem - podgrzewamy jeszcze przez około 5 minut. Podajemy z ziemniakami lub kaszą. Pörkölt SMACZNEGO
peggiwkuchnimieszamy. Dorzucamy posiekanego wcześniej pora. Gotujemy na małym ogniu przez około 1 godzinę, doprawiając do smaku solą, pieprzem i rozmarynem. Przed końcem gotowania dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Podajemy z kaszą, ryżem lub makaronem. Jeśli nie macie warzyw i sosu w słoiku możecie użyć: 1 średnią marchewkę - obraną i posiekaną 1 średnią pietruszkę - obraną i posiekaną 1/4 średniego selera - obranego
peggiwkuchniszklanki wody i dusimy pod przykryciem ok 5 min. Dodajemy startą marchew i pietruszkę, przyprawiamy pozostałymi przyprawami – mieszamy i dusimy jeszcze przez około 15 minut. Podajemy z makaronem lub kaszą. Gulasz z indyka SMACZNEGO
peggiwkuchnikukurydzianą, solimy, doprawiamy cząbrem i czosnkiem staropolskim - wszystko razem miksujemy. Formujemy nieduże płaskie kotleciki i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron (do zrumienienia). Podajemy ze świeżą sałatą i kaszą. Kotlety z fasoli i jarmużu SMACZNEGO
peggiwkuchnichwilę razem dusimy. Na końcu dodajemy obsmażone wcześniej mięso, rosół i koncentrat pomidorowy. Doprawiamy ziołami, mieszamy i dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez około 40 minut. Podajemy z kaszami. Pikantny gulasz wieprzowy SMACZNEGO
peggiwkuchnimakowej (u mnie Bakalland) 2 garści rodzynek 1 garść orzechów laskowych 50g skórki pomarańczowej 3 łyżki cukru 2 łyżki kaszy manny 1 roztrzepane jajo Drożdże kruszymy, dodajemy jedną łyżkę cukru i zalewamy ciepłym mlekiem (ale nie gorącym). Mieszamy dodając 100g mąki i odstawiamy w ciepłe miejsce aby drożdże
peggiwkuchnicukrem na puszystą masę. Dodać sok pomarańczowy. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kurkumę i zmiksować. Miksując wlewać olej. Foremkę do babki z kominem natłuścić i wysypać kaszą manną. Wlać ciasto i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C do tzw suchego patyczka. 1 szklanka cukru pudru 3 łyżki soku pomarańczowego Wszystkie składniki razem utrzeć na gładko
O kuchni z uczuciemugotowanych nasion grochu włoskiego znajduje się ponad. 8 g białka o bardzo wysokiej wartości odżywczej. Aby zapewnić sobie stuprocentowy skład białka, należy w jednym posiłki połączyć cieciorkę z kaszą. Jest onat bogatym źródłem witamin: A, C, K, ryboflawiny, pirydoksyny , tiaminy, niacyny, kwasu foliowego, a także związków mineralnych, m.in. żelaza, magnezu, wapnia, fosforu, cynku, sodu, potasu. W nasionach cieciorki znajduje się
Naturalna Kuchniasmażymy do zarumienienia, następnie zalewamy bulionem i wodą z moczenia grzybów. Doprawiamy do smaku i gotujemy przez ok 30 minut. Ja swój sos zagęściłam łyżką mąki i podałam z kaszą gryczaną i brokułami
Cynamonowe szczęściezakupy, np. przed Wielkanocą, zastanów się czy nie warto skorzystać z oferty sklepu on-line. Sporządź listę, wyszukaj produkty i zamów. Ja swoje zamówienie skompletowałam dość szybko. Kupiłam sporo kasz oraz produktów zbożowych, dodatki do pieczenia, bakalie i trochę innych rzeczy. Pokusiłam się też na produkty, których jeszcze nigdy nie używałam, np. harissę. Zakupy zrobione, obiad przygotowany, rodzina zadowolona ! MAKARON
kolorowotorcikowoNaleśniki z kaszy gryczanej, z "kremem" z pietruszki i masła orzechowego, gruszka a kiedyś się tak bałam tych naleśników, coraz lepiej mi się je smaży miło tak zacząć tydzień, kawą, naleśnikami grubo pokrytymi kremem, oby cały tydzień dotrzymywał kroku :) Miłego dnia
More food, love and dreamswodą, wlać do sosu i mieszać do zagęstnienia, natkę pietruszki drobno posiekać, ja rozdrobniłam w rozdrabniaczu i wsypać do gulaszu gulasz jest syty, aromatyczny, smaczny, można podać z kaszą gryczaną lub z czym się lubi.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię