oliwie z dodatkiem masła, zanurzyłam w warzywnym, intensywny w smaku, dosyć ostrym sosie i zapiekłam. Efekt? Soczyste mięso z chrupiącą skórką i pysznym wyrazistym sosem. Do tego kasza, ryż lub pieczywo i jest bosko! Składniki: 4 udka kurczaka 350 g Salsa Rustica Cirio (passata pomidorowa z cebulą i bazylią) 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 1 czerwona
Kulinarne Inspiracjejesienne dni i wieczory, polecam rozgrzewający, gorący gulasz. Taki z chudej szynki, odpowiednio doprawiony, zachwyci niejednego smakosza;) Gulasz podaję na kolację z pieczywem, lub na obiad z kaszą gryczaną. Do tego ogórek kiszony... Pyszne danie, zasmakuje każdemu. 1 kg chudej szynki wieprzowej Marynata: Przyprawa czerwona do mięs Olej smakowy -pomidor czosnek bazylia Pomidory suszone
Takie tam pichcenieszybko, że zawsze czasu brakuje to i pomysły, szybkie i łatwe do zrobienia :) tortilla z pieczonym kruczkiem, dyniowym hummusem, warzywami (ogórek, marchewka, pomidor) Dyniowe placki z kaszy gryczanej; z sosem orzechowym i podsmażoną cebulką Spaghetti z sosem z pieczonej papryki i pomidorów, z pieczonym kurczakiem i fetą Zielony makaron ryżowy z kruczkiem i warzywami w mleczku kokosowym
More food, love and dreamsoczy się śmieją na sam widok a kubki smakowe szaleją. Zapraszam na znakomite danie obiadowe, podajcie z czym chcecie czy to z ziemniaczkami pieczonymi, czy też z ryżem albo kaszą a ja podałam z pajdą chleba owsianego z pestkami dyni. Polecam serdecznie. Gulasz wołowy z dynią i grzybami leśnymi. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanienadzieję, że się nie rozłożę! Zareagowałam już profilaktycznie, teraz wystarczy tylko czekać i liczyć na to, że przejdzie. Ale jak tu nie chorować, kiedy w domu wszyscy kaszą i kichają, a choróbsko podstępnie i po cichu wędruje, by zarazić każdego obecnego w domu? Ach ta jesień! Przyszła stanowczo za szybko i przez nią większość choruje! Mam nadzieję
Be Fit Be Strongcząstki pomidory. W trakcie duszenia mieszać potrawę od czasu do czasu i pilnować, żeby mięso było zanurzone w sosie. Posypać posiekaną natką pietruszki. Polecam jeść z pieczywkiem, ryżem, kaszą jaglaną lub kuskusem
Maślane ciasteczkopóki jeszcze można dostać świeżą proponuję delikatny pasztet z cukinii. Składniki na keksówkę: 1 kg cukinii 2 marchewki 1 cebula 2 ząbki czosnku ¾ szklanki bułki tartej 1 szklanka kaszy manny 2 płaskie łyżki śmietany 18% ½ łyżeczki ostrej papryki w proszku 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka przyprawy włoskiej 3 jajka sól i pieprz do smaku ¼ szklanka oleju
Fabryka pomysłówgotowania sos zaprawić zasmażką z mąki: rozgrzać patelnię i przypalić na niej 2-3 łyżki mąki, dodać do sosu i jeszcze chwilę pogotować. Gulasz wyśmienicie smakuje podawany z kaszą, ziemniakami, ryżem lub pieczywem
Nie tylko w kuchnirazie potrzeby jeszcze doprawić do smaku. Pod koniec zaprawić sos mąką dokładnie rozrobioną w śmietance (2 łyżki mąki rozetrzeć w ok. 120 ml śmietanki). Podawać z ziemniakami lub kaszą. Smacznego
Nie tylko w kuchniDzisiaj na stole tradycyjne zrazy wołowe z boczkiem, ogórkiem i cebulką w pysznym sosie paprykowo pomidorowym. Tym razem podałam je z młodymi ziemniaczkami, ale świetnie smakują również z jakąkolwiek kaszą. Składniki: Zrazy: 600 g rostbefu wołowego, 100 g boczku, 2 średniej wielkości korniszony, 2 średniej wielkości cebule (użyłam czerwonych), 5 - 6 łyżeczek musztardy (użyłam sarepskiej), sól, pieprz, majeranek, olej
Nie tylko w kuchniPyszny, aromatyczny, z dużą ilością mięsa. Przepis na ten sos jest w mojej rodzinie od dawna. Wspaniale smakuje z ziemniakami, kaszą gryczaną ale również z makaronem. Składniki: 500 g mięsa … Czytaj dalej Tradycyjny mięsny
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatygruszek, ale można się ograniczyć do 16 jabłek. Ciasto w „mojej” szarlotce jest cieniutkie i kruche. Nie nasiąka sokiem z jabłek, ponieważ jest odpowiednio zabezpieczone posypką z kaszy manny. Jabłka w szarlotce są miękkie, ale trzymają kształt i nie wypływają przy krojeniu. Ciasto jest wysokie i jest się czym dzielić. Zapraszam :) Składniki na blaszkę 25 x 35 cm . Ciasto
Trzeci talerzbulionem. Wolnowar ustawić na program low (80 - 90 st. C) i gotować przez 10 godzin. Powstały sos można zabielić śmietaną. Podawać np z ziemniakami lub kaszą albo z dobrą bagietką . Smacznego
Stare Gary