Proste danie obiadowe - pierś z kurczaka z sosem pieczarkowo-śmietanowym. Pyszna z ulubionym dodatkiem np. kaszą lub ziemniakami :) Składniki: 2 filety z kurczaka 200 g pieczarek duża cebula oliwa natka pietruszki śmietana do sosów sól, pieprz oliwa lub olej roślinny Kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić i usmażyć na oliwie. Cebulę i natkę posiekać, a pieczarki pokroić w plastry
wyzwania kuchennecennych właściwości leczniczych. Między innymi obniża poziom złego cholesterolu i pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu wątroby. Olej ma unikalny, przyjemny smak. W kuchni jest stosowany do przygotowywania sałatek, surówek, ziemniaków, kasz, serów, pieczywa, ryb oraz mięs. Olej nadał mojej sałatce wspaniałego aromatu. Zdecydowanie zagości w mojej kuchni na dłużej. Polecam!!! Zapraszam serdecznie do sklepu SEMCO, gdzie znajdziecie cały wachlarz wspaniałych produktów
Tradycyjna kuchnia KasiBudyniowe płatki ryżowe, z morelami, czereśniami oraz białą morwą i jagodami goji Pamiętacie jeszcze wszelkie budyniowe wariacje? Budyń do kaszy, budyń do płatków? Kierunek Warszawa, lekarz, a potem w poszukiwaniu butów dla mnie i sukienki dla mamy, coś czuję, że szybko nie wrócimy xd Ale, przynajmniej uzupełnię zapasy masła orzechowego
More food, love and dreamsgotowe! Zaproś dzieci na zdrową i przepyszną przekąskę! Zobacz też inne, ciekawe wpisy: Leczniczy syrop z mniszka. Tradycyjny wyrób. Vege budyń z kaszy jaglanej z owocami. Prosty przepis! Wyrzuć ze swojej kuchni niebezpieczny Glutaminian Sodu! Zobacz naturalny zamiennik. Leczniczy syrop z mniszka Wszelkie informacje i dane zawarte
IzaGotujebyłam zbyt przychylnie nastawiona. Jak tylko dostałam paczkę, pierwsze na co spojrzałam to skład. I tu pierwsze pozytywne zaskoczenie, bo znalazłam tam same naturalne produkty! ;) Przede wszystkim suszone warzywa, kasza, soczewica czy ryż- wszystko w zależności od rodzaju dania, ale bez substancji poprawiających smak czy zapach. Na każdym opakowaniu znajdziecie też sposób przygotowania oraz propozycję podania i wiecie
Czerwona Porzeczkagroszkiem, jabłkiem i ogórkiem kiszonym, doprawioną solą, pieprzem i kurkumą. Połączenie lekkiej słodyczy marchewki i jabłka z kwaśnym ogórkiem doskonale pasuje do wątróbki. Z daniem dobrze komponuje się delikatna kasza (najlepiej bulgur), ryż, albo klasycznie – ziemniaki. Składniki: 500 g wątróbki drobiowej 3 średnie marchewki 3 średnie ogórki kiszone ½ szklanki mrożonego groszku 1 jabłko 1 cebula ½ płaskiej łyżeczki kurkumy sól, pieprz
Trzeci talerzmaśle ( ja lubię jak jest delikatnie ścięta ). Na koniec doprawić solą i pieprzem. Przełożyć na talerz i polać sosem ze śliwkami. Można podać z kaszą jaglaną
Jemy Pijemysosem. Około pół godziny przed końcem pieczenia dodać grzyby wraz z wodą w której się moczyły. Powstanie bardzo aromatyczny sos. Nie zabielałam śmietaną gdyż nie lubię :) Podawać z ulubioną kaszą lub ziemniakami
Jemy Pijemyzapieczone - dzięki temu miały wspaniały smak, a w środku dodatkowo zachowały soczystość. Przepis na roladki dostepny tutaj . Na moim blogu znajdują się również recenzje innych produktów Primaviki: Paprykarz z kaszą jaglaną Masło sezamowe słodzone syropem z agawy Masło orzechowe bez soli i cukru Pasztet pomidorowy z cieciorką
Kto ugości moich gości?sparzając go wrzątkiem, po uprzednim ponacinaniu skórki. Pomidora kroimy w kostkę i dorzucamy do cukinii. Dodajmy płatki drożdżowe i po około 10 minutach wyłączamy palnik. Podajemy z kaszą kus kus, wierzch okraszając olejem lnianym. Skomentuj
MamaOskarkapaseczki papryki, "zamykamy" dokładnie masą mięsną, obtaczamy w mące i smażymy z dwóch stron na złoto-brązowo. Podajemy z czym chcemy, makaronem, ziemniakami, kopytkami, jedynie z kaszą komponują się średnio moim zdaniem
Kuchnia Prezydentowejliść laurowy, ziele angielskie, w "dużej wodzie" od momentu zagotowania na dość dużym ogniu ok. 7 minut. 2. Suszone warzywa rozbijam w moździerzu na ziarenka mniej więcej wielkości kaszy gryczanej, nasiona kardamonu wyjmuję z ziaren, również lekko rozbijam w moździerzu. 3. Odcedzam wodę z ryżu za przytrzymując pokrywkę, tak, aby została niewielka ilość wody na dnie, wyjmuję przyprawy. Zmniejszam
Kuchnia Prezydentowejdziś nie mam dość :), - nie trawię mleka, chociaż sam smak jest dla mnie przyjemny, odkąd sięgam pamięcią widzę w mojej butelce ze smoczkiem herbatę :) szczerą nienawiścią darzę szczególnie kaszę mannę, - potrafiłabym wspaniałomyślnie wybaczyć zdradę, natomiast rzuciłabym natychmiast faceta, który przy jedzeniu sapie, mlaska, siorbie (choćby minimalnie!), nie daj Boże smarka i rzuca się na jedzenie jak zwierzę, i takiego, który
Kuchnia Prezydentowejkaszka wchłonęła płyn i zmiękła. 3. Z jogurt zrobić dressing - wymieszać z łyżką soku cytrynowego, dużą szczyptą cukru i soli, doprawić białym pieprzem, lekko schłodzić. 4. Do miękkiej kaszy dodać mięso i marchewkę, wszystkie zioła, oliwki i pokrojone świeże warzywa, starty lub przeciśnięty czosnek, sok i startą skórkę z cytryny, oliwę, dokładnie wymierzać, dobrze doprawiając solą i pieprzem
Kuchnia Prezydentowej