obiad proponuję te aromatyczne i pachnące ziołami filety z kurczaka. Z dodatkiem ryżu lub kaszy i ulubionej surówki będą stanowiły pyszny i wartościowy posiłek dla całej rodziny. 3 filety z kurczaka 1 łyżeczka słodkiej papryki przyprawa do kurczaka w młynku sól morska w młynku 1 łyżka ziół prowansalskich pieprz świeżo mielony 3 ząbki czosnku 3 łyżki oleju 1 szkl śmietanki
Smakołyki Asipieczonej dyni z estragonem i gulasz z gęsich serc i boczniaków * filety z pstrąga podane z dwiema sałatkami z soczewicy i świeżych warzyw * pierogi z mąki gryczanej z kaszą jaglaną i mięsem z indyka z sosem z rydzów Stół przy samym szefie Tomaszu został szybko zapełniony... I nie ja znalazłam się w tamtym zacnym gronie ;) Ale, ale .... przy stole przygotowującym
kolorowotorcikowomocnych nici w kolorystyce dobranej do materiału 2 guziki - oczy 1 guzik - nos 2 guziki dekoracyjne - na brzuszek usta - nić czerwona materiał kontrastowy - na kieszonkę wata, ryż lub kasza - na misiowe "wnętrze" misiowy szablon - u nas autorstwa Męża dużo czasu lub maszyna do szycia Przygotowanie: Krok pierwszy Szykujemy szablon misiowy - u nas zadanie mojego M. Trzeba przy
Kuchnia po mojemujajek opakowanie cukru wanilinowego (duże 32 g) 1,5 szklanki purée z dyni 2 opakowania budyniu śmietankowego/waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kaszy manny szczypta soli Polewa toffi: cukier masło śmietana kremówka cynamon mielony Przygotowanie: Potrzebna będzie duża tortownica. Hońka chyba ma taką o średnicy 26 cm. Czekoladę połamałam na kostki i ogrzałam
Karczma Honoriettygotować. W trakcie przygotowania dania Tomek bardzo barwnie opowiadał nam o swoich podróżach i doświadczeniach kulinarnych. Dania które przygotowaliśmy na warsztatach to: pierogi z maki gryczanej z kaszą jaglaną i mielonym indykiem polane sosem grzybowym kopytka z pieczonej dyni podane z gulaszem z gęsich serc z boczniakami smażone filety z pstrąga i sałatki z soczewicy ze świeżymi
Kulinarne przygody Gatityliście pory układamy na patelni na której smażyły się klopsiki, dodajemy podsmażone pieczarki, przykrywamy pokrywką, dusimy wszystko razem na wolnym ogniu około 15 minut. Podajemy na gorąco z dowolną kaszą lub makaronem. Smacznego
kgwjanczewoSKŁADNIKI: 100 g kaszy jaglanej (ugotować, wtedy będzie to większa waga) 150 g tryskawek 200 g świeżego ananasa 1 kiwi garść kostek lodu 1 łyżka miodu malinowego 200-300 ml mleka PRZYGOTOWANIE: Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj 1 min/ obr. 4 do 8 :), aż do uzyskania gładkiej konsystencji możliwej do wypicia zwłaszcza przez rurkę :) Spożywaj na świeżo
ClauditteMissCookingpapierze oraz dwie sałatki z soczewicą i świeżymi warzywami. Ja z Angeliną zająłem się pstrągiem, a Edyta z Martą sałatkami. Pozostałe grupy przygotowały : Pierogi z mąki gryczanej z kaszą jaglaną, mielonym indykiem i sosem grzybowym. Kopytka z pieczonej dyni z estragonem, gulasz z gęsich serc i boczniaków. Żółte curry wegetariańskie z tajskimi warzywami i smażonym ryżem Do każdego dania dodawana
Parowar Facetajesienią w lesie i suszonych na kaflowym piecu aż prosi się o jej zrobienie.Grzybki nadają jej głęboki smak i aromat , a kolor zniewala .Podajemy ją z uszkami ,kostką z kaszy manny lub tak jak ja z pierogiem z GRZYBKAMI i śledziem.Zapraszam. 3 dag.grzybów suszonych 20 dag.włoszczyzny 3 ziarna pieprzu czarnego liść laurowy 1 łyżka masła sól
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkibardzo odparował należy dolać wody. Mąkę wymieszać z odrobiną wody i zagęścić sos. Doprawić do smaku jeśli jeszcze potrzeba i dodac posiekana natkę pietruszki. Gotowy gulasz podałam z kaszą jęczmienną i ogórkiem kiszonym
Monia miesza i gotujeprzed końcem pieczenia zdjęłam pokrywę ). Podczas pieczenia mięsa powstało sporo sosu, jeszcze ciepły można zmiksować, zagęścić np. śmietaną z mąką i wykorzystać do polania makaronu czy kaszy. Plaster mięsa z chlebem i posypany kiełkami też będzie pyszny
Proste Potrawymiękkości.Gdy mięso będzie miękkie poypujemy mięso 1 łyżką mąki ,nie mieszamy,przykrywamy pokrywką i zostawiamy aż mąka się wchłonie ,i zagęści nam w ten sposób sos.Doprawiamy.Podajemy z kaszami lub ziemniaczanej i z surówką.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkibatatowe kopytka dziabnięte widelcem”, sami rozumiecie… Składniki: 600 g ugotowanych ziemniaków 300 g ugotowanych batatów 450 g mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej/z tapioki 6 łyżek kaszy manny łyżeczka soli łyżeczka gałki muszkatołowej 1 banan/spokojnie gałka muszkatołowa skutecznie maskuje aromat banana Przygotowanie: Ziemniaki przepuść przez praskę albo „utłucz” razem z bananami na jednolitą masę Dodaj pozostałe
greenscarftowarzystwie duszonych warzyw: papryki, pieczarek, pomidorów, cebuli i... ogórków kiszonych :) Całość jest na prawdę pyszna i warta wypróbowania! Do tego jest bardzo uniwersalnym daniem - można go podawać z kaszą, ryżem, makaronem, kluseczkami, ziemniakami, a nawet ze zwykłym pieczywem. SKŁADNIKI: 60-70 dag schabu 2 czerwone papryki 250 g pieczarek 3 pomidory pokrojone w kostkę lub 1 puszka pomidorów
Kto ugości moich gości?dwóch centymetrów. Kiedy sos zgęstnieje, wykładamy go na talerze, a na sos układamy kawałki ozora. Wierzch ozora, polewamy jeszcze odrobiną sosu i podajemy z oddzielnie ugotowaną gryczaną kaszą, lub z innymi dodatkami
Miód i pieprz