patelni i dobrze, że wylądowała! :) Nie powiem ile ich wyszło bo ponad połowa rozpłynęła się wcześniej w garnku :p Składniki (całość około 845 kcal): 250g chudego sera białego 150g kaszy jaglanej firmy Kupiec zmielonej na mąkę (aby pozbyć się goryczki polecam uprażyć ją wcześniej na suchej patelni) 200g świeżego szpinaku jajko sól, pieprz wg, smaku ząbek czosnku Sposób przygotowania(...)Szpinak blanszujemy, a następnie odcedzamy i blendujemy razem z serem dodajemy rozduszony ząbek czosnku, przyprawiamy wg. smaku dodajemy jajko, kaszę i ponownie miksujemy smażymy na rozgrzanej teflonowej patelni, przetartej olejem (np. ryżowym), na małym ogniu (dość długo na pierwszej stronie, żeby było nam łatwiej je przewrócić) SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćmoich ulubionych stron kulinarnych KOTLET.TV mniam! smakowo i konstrukcyjnie przypomina biszkopt z makiem, ale taki zdrowy biszkopt ;) Składniki (około 11 porcji/jeden kawałek około 108 kcal/) 4 jajka 90 g kaszy jaglanej suchej firmy KUPIEC 30 g suchego mielonego maku 40g ksylitolu 50g suszonej żurawiny 15g oleju kokosowego dostępnego w sklepie Centrum Sylwetki 1/2 łyżeczki sody Sposób przygotowania: Kaszę
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćłość około 822kcal/: 200g dojrzałych bananów około 320g odsączonego od śmietanki serka wiejskiego lekkiego (tyle serowych granulek zostało mi z 500g opakowania) 2 jajka 30g kaszy jaglanej suchej 25g ananasowo-kokosowej odżywki białkowej KFD Premium WPC 80 Sposób przygotowania: Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, studzimy do blendera wrzucamy jajka, miksujemy przez minutę dodajemy wszystkie pozostałe składniki
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćSama bym nie wpadła na to, że można użyć surowej kaszy do batoników, zainspirowałam się przepisem znalezionym na blogu, który co rusz robi na mnie coraz większe wrażenie, zdjęcia, przepisy, ZDROWE, SMACZNE! pozazdrościć :) a to właśnie -> TU Stworzyłam swoją własną wersję :) Składniki (na około 10 batoników)/jeden ma około 120 kcal/: 50g dojrzałego banana 150 słodkiego jabłka łyżeczka cynamonu(...)100g płatków żytnich 70g kaszy jaglanej firmy Kupiec 30g słonecznika 25g pestek dyni BIO FRESANO 30g mąki migdałowej odtłuszczonej dostępnej w sklepie Centrum Sylwetki 15g czarnego sezamu BIO FRESANO Sposób przygotowania: Jabłko obieramy i pokrojone wrzucamy wraz z bananem do blendera, miksujemy, aż powstanie papka (trochę to potrwa) do miski wrzucamy wszystkie suche składniki, dodajemy mus banano-jabłkowy, mieszamy dokładnie
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćidzie. Nie gotuję też mięsa osobno, tylko wszystko razem. Składniki: 1 ziemniak 1/2 marchewki 1 plaster pora kawałek piersi z kurczaka kawałek pietruszki / selera 2-3 różyczki brokułu kasza manna 1 łyżeczka masła woda Sposób wykonania: 1. Warzywa myjemy, obieramy. Kroimy dowolnie. Wszystkie warzywa poza brokułem wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy. W połowie gotowania dodajemy brokuł(...)osobnym naczyniu gotujemy mięso (lub gotujemy razem z warzywami). 3. Kiedy warzywa będą już miękkie, dodajemy 1-2 łyżki kaszy manny, 1 łyżeczkę masła lub oleju i mięso. Po ugotowaniu zupkę miksujemy (lub rozdrabniamy). Smacznego
Kuchnia domowa Anikanapki Wegańskie aromatyczne prawie-puree z marchwi i kalafiora Chleb marchewkowy na zakwasie Marchewka w pomarańczowym sosie Marchewka na ostro Sernik marchewkowo - pomarańczowy Rolada marchewkowa z nadzieniem kremowym Kasza jaglana z karmelizowaną w miodzie marchewką Chleb z marchewką i jabłkiem Gotowana młoda marchewka z sosem z tahiny Bulion z marchewką i białą fasolą Lody marchewkowe Gajar halwa Makaron z marchewką(...)obiadu Zdrowe marchewkowe muffinki (bez cukru, glutenu, mleka) Kuleczki mięsne w sosie paprykowo-marchewkowym Ciasto marchewkowe z mleczną czekoladą i pistacjami Marchewkowy krem z kluskami lanymi Pasta na bazie kaszy jaglanej, marchewki i kokosowa Szybki torcik marchewkowy. słodki a zarazem kwaskowy poprostu niebo w gębie. Meliskowy pęczak z marchewką i groszkiem (245 kcal) Tort marchewkowy Kremowa zupa marchewkowa Ciasto marchewkowo
Weekendy w domu i ogrodziemnie lekko gorzki posmak i wspaniale komponuje się z jajkami, rybą (zamiast orzechów można spokojnie dorzucić tuńczyka z puszki lub łososia) czy kukurydzą. Z uwagi na dodatek kaszy sałatką można się najeść i stanowi w sumie pełne danie objadowe. Składniki: pół paczki jarmużu puszka kukurydzy 3 jajka na twardo 1 mała czerwona cebulka pół szklanki kaszy jaglanej pół szklanki
Lubczyk i WaniliaSkładniki: pół szklanki kaszy jaglanej 3 rzodkiewki 2-3 łodygi selera naciowego pęczek szczypiorku puszka tuńczyka w wodzie kilka czosnkowych oliwek kilka listków sałaty Przygotowanie: Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu. Selera z rzodkiewką umyć, osuszyć i pokroić. Tuńczyka odsączyć z wody. Wszystkie składniki połączyć z poszarpaną sałatą, doprawić do smaku solą i pieprzem..... Smacznego
Gaździnka warzytego mega szybko. Parowar oprócz sitka na zioła i przyprawy posiada również pojemnik na produkty sypkie, dzięki czemu za jednym gotowaniem mogę wstawić małej również ryż czy kaszę jaglaną. Bardzo podoba mi się to rozwiązaniem bowiem nastawiam pokrętło i mogę wyjść z dzieckiem na spacer nie martwiąc się, że coś się przypali. Jeśli jednak chcecie ugotować dziecku zupkę tradycyjnie(...)witamin i minerałów. Więcej o zaletach gotowania na parze poczytacie TUTAJ. Ku mojej uciesze mała od samego początku zjada wszystkie warzywa z wielkim apetytem, uwielbia też ryż czy kasze, jednak owoców nie tyka. Sporadycznie z wielkim bólem przełknie banana, jednak miny podczas jedzenia przypominają te po porażeniu prądem. Wiadomo dziecka nie można do niczego zmuszać więc małymi krokami staram
Kuchenne aromatycukier waniliowy 150 g cukru pudru 1 jajko całe plus 2 żółtka Masa makowa: 1 puszka masy makowej 3 łyżki skórki kandyzowanej pomarańczowej 4 jajka łyżki kaszy manny Na biszkopt: 3 jajka pół szklanki cukru kryształu pół szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa: 1 budyń waniliowy z cukrem 3 szklanki mleka(...)piekarnika). Wyjmujemy z blaszki i studzimy. Pieczemy ciasto kruche z makiem. Z podanych składników zagniatamy ciasto i wstawić do lodówki na 1 godzinę. Masę makową mieszamy z kaszą, jajkami i skórką pomarańczową. Ciasto wykładamy na dno blaszki prostokątnej 30x25 i nakłuwamy widelcem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika ok. 180 stopni i pieczemy ok. 30 min na złoty kolor
W kuchennym oknie Ewyprzygotowywania ciasta na tartę 150ml śmietany 18% 1 łyżka mąki sól, pieprz, chilli, czosnek granulowany, zioła prowansalskie - do smaku, można eksperymentować z ulubionymi przyprawami olej - do smażenia masło i kasza manna - do wysmarowania i posypania formy Przed pieczeniem Po wstępnym podpieczeniu Porcję ciasta na tartę wyjąć z zamrażarki i zostawić w temp. pokojowej do rozmrożenia na ok. 1 godz. - jeśli(...)będzie nadal twarde i zimne, tym lepiej, łatwiej będzie nim operować przy krojeniu w plastry . Formę do tarty wysmarować masłem i obsypać kaszą manną - zapobiega przypalaniu się. Ciasto kroić nożem na plastry i wylepić nimi formę. Ponakłuwać widelcem - zapobiega wybrzuszaniu się ciasta podczas pieczenia . Podpiec 15 minut w 200C w nagrzanym wcześniej piekarniku - opcja góra-dół, bez termoobiegu . Koniecznie
Grunt to przepis!Dołożyć pokrojoną w kawałki margarynę i po trochu dosypywać mąkę z proszkiem do pieczenia. Wyrobić wszystko mikserem przez kilka minut na gładką masę. Małą tortownicę wysmarować masłem i obsypać kaszą manną - kasza manna jest tu lepsza niż bułka tarta bo nie ma tendencji do przypalania się . Przełożyć do niej ciasto i równo rozprowadzić po dnie tortownicy - najlepiej pomóc sobie łyżką
Grunt to przepis!soli lub pieprzu. Do zredukowanego sosu dodajemy odsączoną fasolę i dokładnie mieszamy je ze sobą. Podgrzewamy jeszcze przez kilka minut pod przykryciem. Uwagi To danie bardzo dobrze smakuje z kaszą gryczaną lub pęczakiem. Zamiast przecieru pomidorowego, który wymaga rozcieńczania wodą, możemy użyć soku pomidorowego (ok. 600ml). Nic też nie stoi na przeszkodzie, aby użyć własnoręcznie obranych i pokrojonych w kostkę(...)gallery-17 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Sprawiobe żeberka najpierw obsmażamy Następnie dodajemy pozostałe przyprawy Mięso dusimy stopniowo dodając przecier Gotowe żeberka w sosie Żeberka podane z kaszą gryczaną Post Żeberka z czerwoną fasolą w pikantnym sosie pomidorowym pojawił się poraz pierwszy w Kulinarna Pokusa
Kulinarna Pokusamimo wszystko przez większość czasu „robi się samo”. Jest również dość lekkie, zdrowe i całkiem apetyczne z wyglądu. Można je podawać z różnymi dodatkami, od ziemniaków, poprzez różne kasze, aż po ryż. Ze względu na dość „uniwersalny” skład, nasz „gulasz” będzie pasował do wszystkich z nich. Z drugiej jednak strony możemy podać go zupełnie bez niczego jako pełnowartościowe danie samo(...)Proste, kolorowe i apetyczne danie dla tych, którzy lubią podroby. Składnikami i sposobem wykonania nawiązuje do węgierskiego gulaszu. Można podawać samodzielnie, albo z ziemniakami, kaszą lub ryżem. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 500g serc indyczych 1 średnia czerwona papryka (250g) 2 średnie marchewki (250g) kawałek korzenia selera (100g) kawałek najlepiej środkowej części pora 200ml bulionu drobiowego (może być
Kulinarna Pokusa