Składniki 1/2 czerwonej cebuli 1 marchewka 2 kawałki selera naciowego 1 ząbek czosnku szczypta płatków chili garść jarmużu 1 szklanka soku pomidorowego 2 -3 czubate łyżki kaszy jaglanej 200g ugotowanej białej fasoli lub 1/2 puszki fasoli białej konserwowej 1 łyżka oliwy z oliwek sól i pieprz do smaku-u mnie sól odkwaszająca organizm,przepis tutaj Wykonanie(...)rozgrzać w garnku, dodać pokrojoną cebulę,następnie pokrojony czosnek czosnek, marchewkę w kostkę i seler naciowy.w plasterki Wszystko razem podsmażyć około 4-5 min. Następnie dodać szklankę soku pomidorowego, kasze jaglaną i jarmuż. Zalać zagotowaną wodą do wysokości warzyw i gotować około 20 minut, aby wszystkie składniki się połączyły, a sok z pomidorów lekko odparował. Dodać białą fasolę i gotować
w mojej kuchnimusiałam gotować obiad od nowa - nie, nie, nie, co to, to nie. Oderwałam warzywa od dna garnka (spalenizna została w garze), wrzuciłam do blendera, dołożyłam 1 litr ugotowanej kaszy jaglanej (ugotowanej już wcześniej, z myślą o rosołku, hłe, hłe), dodałam 2 ząbki czosnku, 2 duże łychy oleju kokosowego, dolałam wody i zblendowałam to wszystko na gęsty krem. Podgrzałam chwilę(...)ponoć zupa to nie obiad. Tak, fakt, te warzywa tak naprawdę były już bez sensu, wygotowane z witamin, minerałów, bla, bla, bla, ale za to jaki kolor kremu z kaszy! P.s. Czy Ikea przyjmuje reklamacje spalonych garnków
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEbyło długo namawiać do jej wypróbowania;) Polecam;) Składniki: mieszanka sałat 2 opakowania tuńczyka w sosie własnym pół słoika kiszonych ogórków 3 łyżki naturalnego jogurtu pół szklanki kaszy kuskus 3 ząbki czosnku sól do smaku pieprz do smaku Wykonanie: Sałatę wymyć, osuszyć i porwać na mniejsze kawałki. Ogórki pokroić w drobną kostkę. Tuńczyka odsączyć z sosu i pokroić(...)Kaszę kuskus zalać wrzącą wodą, posolić i poczekać do czasu, aż wchłonie wodę. Czosnek przepuścić przez praskę. Wszystkie składniki razem wymieszać, dodać jogurt naturalny i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Smacznego
Krakowskie smaki Anipapryką. Środek wysmarowany dodatkowo ostrą musztardą dla wyostrzenia ich smaku. Ugotowałam je w delikatnym sosie, dzięki czemu wyszły miękkie i soczyste w środku. Podane na kaszy gryczanej z warzywami z dodatkiem zielonej fasolki. Polecam na codzienny jak i bardziej wykwintny obiad. Post Roladki ze schabu z kaszą gryczaną i fasolką szparagową pojawił
Marta GotujeSkładniki: 0,8 kg piersi z indyka papryka zielona 1 cały pomidor 2- 3 kiszone ogórki 300 g pieczarek ćwiartka kalafiora przyprawa curry bulion warzywny kasza 3-4 goździki sól do smaku pieprz do smaku mąka masło Wykonanie: Mięso pokroić w drobną kostkę, przyprawić curry i obtoczyć w mące, odstawić. Pieczarki obrać, wymyć(...)będzie już miękkie dodać do jarzyn. Doprawić pieprzem, oraz solą do smaku. Dodać goździki i całość gotować przez około 30 minut. W razie potrzeby potrawkę zagęścić zasmażką. Podawać z kaszą. Smacznego
Krakowskie smaki Anidodałam do nich kawałki gorzkiej czekolady, ale możecie je zastąpić ulubionymi suszonymi owocami lub w ogóle nic nie dodawać. Zapraszam do przygotowań! Składniki na 20-24 ciasteczka: 200 g kaszy jaglanej 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1 jajko kawałki gorzkiej czekolady lub inne ulubione dodatki CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: Kaszę gotujemy na sypko
My Culinary ArtSkładniki: szklanka kaszy Pęczak 2 szklanki wody winogrona kilka pieczarek 1 udko kurczaka kilka suszonych pomidorów 2 ząbki czosnku cebula połowa kubka sera Rocott a kilka gałązek selera naciowego szczypior kilka czarnych oliwek Przygotowanie: Do dwóch osolonych szklanek wody wsypać szklankę pęczaku i ugotować do miękkości ok 30 min. Udko kurczaka ugotować ( tak jak na rosół, z liściem(...)pieczarkami ( winogrona w całości ), chwilę podsma żyć i dodać ser R icotta ( w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem ). Wymieszać , zdjąć z o gnia. Wszystko poło żyć na kaszy, posypać posiekanym szczypiorkiem i ...... Smacznego
Gaździnka warzySkładniki: 100g kaszy gryczanej puszka tuńczyka w oleju 1 nie duża czerwona cebula 2 łodygi selera naciowego kilka czosnkowych oliwek kilka pomidorków koktailowych sól, pieprz, tymianek łyżeczka octu pęczek szczypiorku Przygotowanie: Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu, ostudzić. Cebulę pokroić w piórka, selera na drobne kawałki, pomidorki w ćwiartki. Oliwki całe lub przekrojone w pół. Wszystkie składniki wymieszać w misce
Gaździnka warzySkładniki: 200g kaszy jęczmiennej 2 cebule 260g pieczarek 280g cukini 1 puszka pomidorów w sosie pęczek szcz ypiorku 260g piersi z kurczaka 2 ząbki czosnku 6 listków bazy lii sól, pieprz, tymianek, imbir słodka papryka, oregano Przygotowanie: Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w mniejsze kawałki. Na niewielkiej ilości oleju podsmażyć z przyprawami i czosnkiem. Dodać pokrojone(...)pieczarki, cukinię i cebulę. Na końcu wlać pomidory z puszki , przyprawić do smaku i dusić jeszcze z 5 min. Kaszę ugotować według przepisu z opakowania, polać sosem z warzywami. Dodać pokrojony szczyiorek i bazylię, delikatnie wymieszać..... Smacznego
Gaździnka warzySkładniki: 100 g kaszy jaglanej 150 g Soli średnia marchewka pół pęczka natki pietruszki kilka suszonych pomidorów 2 jajka 100 g fasolki szparagowej 4 łyżki bułki tartej Sos 180 g jogurtu greckiego kilka kropel cytryny łyżeczka cukru sól, pieprz pół pęczka posiekanego koperku Przygotowanie: Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu. Marchew obrać i zetrzeć na dużych oczkach tarki. Solę
Gaździnka warzySkładniki: pół piersi z kurczaka 100 g kaszy Jaglanej cebula 3 ząbki czosnku marchewka, pietruszka, ćwiartka selera 2 łodygi selera naciowego 100 g fasolki szparagowej szczypta lubczyku sól, pieprz 3 listki laurowe kilka ziarenek kolorowego pieprzu i ziela angielskiego pęczek natki pietruszki Przygotowanie: Marchewkę, pietruszkę i seler obrać, umyć i włożyć do garnka. Zalać wodą, przyprawić solą, pieprzem, zielem angielskim(...)się na wolnym ogniu bulionu (już bez warzyw) razem z fasolką szparagową. Kiedy kurczak będzie ugotowany, wyciągnąć go z bulionu, fasolkę też. Na końcu w tym samym bulionie ugotować kaszę. Selera naciowego pokroić, natkę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać razem............ Uwielbiam taki obiadek robić sobie, kiedy idę do pracy. Smakuje równie dobrze na zimno jak i na ciepło Smacznego
Gaździnka warzySkładniki: 100 g kaszy jaglanej 1 cebula pół czerwonej papryki średni bakłażan groszek (opcjonalnie) 2 ząbki czosnku łyżka śmietany bulion warzywny sól, pieprz, kilka kropel sosu sojowego szczypta ziół prowansalskich i oregano 1-2 śliwki węgierki Przygotowanie: Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu. Warzywa pokroić w kostkę lub paski. Na łyżce lub dwóch oleju, wszystkie razem podsmażyć. Przyprawić do smaku
Gaździnka warzyprzez około 20 minut bądź do tzw. suchego patyczka. Blaty zaraz po upieczeniu będą bardzo miękkie. Składniki masa: 1 litr mleka 2% 1,5 szklanki cukru kryształu szklanka kaszy manny 100 gramów kokosu Wykonanie: Mleko przelać go większego garnka, gdy będzie się gotować dodać cukier. Całość podgrzewać do momentu, aż cukier się rozpuści. Następnie do mleka dodać kaszę
Krakowskie smaki Aniglutenu tutaj tak całkiem życia bez chrupania o czegoś pieczywopodobnego sobie nie wyobrażam. Więc aby jednak mieć na co położyć ten wegański twarożek z migdałów (KLIK) eksperymentuję sobie z kaszą jaglaną. Próbowałam już przepisu Matki smakoterapi i wyszły mi pyszne chlebki :Mam tylko... Fantastyczne chrupiące chlebki z kaszy jaglanej i ryżu is a post from: NIE BO PIEKŁO
Nie Bo Piekłołyżką mleka, tak przygotowaną rzadką "pastę" dodajemy do gotującego się kurczaka i mieszamy. 5. Ciągle mieszając czekamy aż sos zgęstnieje i gotowe. 6. W międzyczasie gotujemy na sypko kaszę gryczaną (tu: niepalona). (Gotowałam w parowarze ok. pół godziny, zalaną wodą lekko ponad poziom kaszy) (Można też zjeść z makaronem) Kaloryczność: 1 porcja (zdjęcie): ok. 470 kcal
Malowane smakiem