kasza jaglana - 6987 przepisów (strona:162/466)

Kruche ciasto z kremem i czekoladą, bez glutenu, bez jajek i bez laktozy 99

lnianego 3 łyżki agawy Składniki na czekoladę: 200 g daktyli bez pestek 1,5 szklanki mleka roślinnego (ja dałam ryżowe) 4 łyżki kakao Składniki na krem: 3/4 szklanki kaszy jaglanej mleko kokosowe (tylko gęsta część) 10 łyżek wiórek kokosowych 2 łyżki agawy 2 łyżki agawy Dodatkowo: dżem wiśniowy do przełożenia spodu wiórki kokosowe do udekorowania ciasta Kruchy spód: Siemie(...)formy silikonowej, tworząc nieco wyższe brzegi. Nakłułam widelcem w kilku miejscach. W międzyczasie rozgrzałam piekarnik do temp. 180°C. Wstawiłam formę z ciastem i piekłam ok. 25 minut. Krem: Kaszę jaglaną kilkakrotnie płukałam pod bieżącą wodą, przełożyłam do garnka i ugotowałam do miękkości. Po ugotowaniu przełożyłam do miski i wystudziłam. Do kaszy dodałam gęstą część mleka kokosowego, wiórki oraz agawę

nietadieta
Kokosowy budyń jaglany z czekoladą, orzechami włoskimi i żurawiną 121

witaminy A, D, E, K i fosfolipidy.  Przepis na pełnowartościową wersję, przygotowaną w domowym zaciszu zamieszczę już wkrótce, a tymczasem przedstawiam Wam ciekawą alternatywę. Budyń przygotowany na bazie kaszy jaglanej jest doskonałym pomysłem na przemycenie do swojej diety witamin B1, B2 i B6, żelaza i miedzi w pysznej postaci. Na ten deser mogą sobie pozwolić osoby unikające słodyczy, będące(...)diecie lub alergicy. Po przydługim wstępie zapraszam do wypróbowania przepisu :) Składniki : 4 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej 1/2 szklanki mleka krowiego, koziego lub w wersji dla alergików - sojowego 2 łyżki wiórków kokosowych 2 kostki gorzkiej czekolady orzechy laskowe suszona żurawina W garnku wymieszać kaszę, mleko i wiórki. Podgrzewać na małym ogniu ok. 5 minut. Zmiksować na gładki mus. Przelać do miseczki

Chocolate Muffin Blog
Donkey Fruit Crepe z Lollipop Chainsaw 124

angielsku brzmi lepiej. Chciałem zrobić coś podobnego na bazie dobrze znanego fast foodu jakim są rożki naleśnikowe, ale pomimo użycia owoców, chciałem zachować wytrawny charakter dania. Składniki: - mąka - kasza jaglana - jakieś orzechy - jabłka - banany - chilli - sól - cukier Wykonanie: Z mąki i wody robimy lejące się ciasto i smażymy naleśnika.  Orzechy miksujemy na gładką masę i dodajemy do nich ugotowanej(...)kaszy jaglanej oraz dosypujemy chilli. Banany obieramy i kroimy w plasterki. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Smażymy, dodajemy cukru, żeby całość nam się skarmelizowała i solimy. Na naleśnik nakładamy masę z kaszy oraz orzechów i układamy na połówce plasterki banana. Składamy na pół. Zawijamy w rożka tak, aby dół czubek był tam gdzie połowa naleśnika na zgięciu, a część

Kryzysowa Książka Kucharska
Owsianka-jaglanka 118

dwóch tygodni bez przerwy i jeszcze mi się nie znudziła. Bardzo przypadło mi do gustu kremowe połączenie płatków owsianych i kaszy jaglanej, reszta to kwestia dowolna; ja nie zrezygnowałabym z wiórków kokosowych i świeżych owoców, za każdym razem warto też dorzucać nasiona chia i nasiona lnu, ponieważ są cennym źródłem kwasów omega 3.To śniadanie smakuje wspaniale i wygląda wspaniale, jest(...)bardzo sycące, niezastąpione przed wyjściem w mroźny poranek.  Składniki: 2 ½ szklanki mleka ryżowego  4 łyżki płatków owsianych 4 łyżki kaszy jaglanej (opłukanej i przelanej wrzątkiem) 5 sztuk daktyli (pokrojonych na mniejsze kawałki) 1 łyżka nasion chia lub lnu 2 kopiaste łyżki wiórków kokosowych 2 łyżki rodzynek 2 łyżki pestek dyni/płatków migdałowych świeże owoce do podania

Roślinna - blog wegański
Jaglane rafaello 137

Domowym sposobem możemy zrobić zdrową wersję tak dobrze nam znanych pralinek rafaello. Wystarczy ugotować kaszę jaglaną,dorzucić kilka składników i kuleczki gotowe. Takie rafaello już kiedyś robiłam klik oraz polecam równie smaczne w wersji czekoladowej klik Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size(...)font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} 1 szklanka kaszy jaglanej Kupiec 1 szklanka mleczka kokosowego 1 szklanka wody szczypta soli 6 łyżek mielonych migdałów 4 łyżki wiórków kokosowych  3 łyżki miodu naturalnego 2 łyżki likieru malibu

Kolorowa kuchnia Elki
JAGLANY SNICKERS W SŁOICZKU – bezglutenowy, wegański, bez laktozy 183

takie jak pokazałam np. w Dzień Dobry TVN ), jak i słodkie desery ( czasami zdrowe, czasami mniej ;) ). Dziś mam dla Was przepis na przepyszny deser a’la Snickers – kasza jaglana połączona z chrupiącymi orzechami, daktylowym karmelem oraz czekoladą tworzy fantastyczną całość, której nikt się nie oprze! Smakuje genialnie! Deser jest bezglutenowy,wegański i bez laktozy. Zajadajcie! SKŁADNIKI : * kasza jaglana

Ostra na Słodko
Czekoladowo-pomarańczowy mus jaglany z kokosową pianką 163

lekka słodycz rozpływająca się w ustach niczym chmurka. Może nie zabrzmi to skromnie, ale jestem bardzo zadowolona z tego przepisu – ale tak naprawdę moja duma podszyta jest wspaniałymi właściwościami kaszy jaglanej, która niczym zaczarowana staje się wymarzonym składnikiem wielu deserów. Czekoladowy element stanowi gorzka czekolada oraz kakao, orzeźwiający akcent to skórka i sok z pomarańczy. Likier pomarańczowy nie jest obligatoryjny(...)jeżeli jednak masz go pod ręką, szaleństwem byłoby go nie użyć. Składniki: ½ szklanki kaszy jaglanej 6 sztuk suszonych daktyli 1 szklanka gęstego mleka kokosowego (z tego ½ szklanki uprzednio schłodzona przez 30 minut w zamrażarce) 4 łyżki syropu klonowego (lub więcej do smaku) ½ tabliczki czekolady rozpuszczonej w kąpieli wodnej 1 łyżka kakao skórka starta z 1 pomarańczy sok z ½ pomarańczy

Roślinna - blog wegański
Mini serniczki dla alergika 68

zbite i lekko kakaowe. Myślę, że posmakują dzieciom jak i dorosłym.* Bezglutenowe Bez mleczne Bez jajeczne Bez cukru Bez kakao Bez tłuszczu Składniki na 18 małych: 550 gr ugotowanej kaszy jaglanej** 3 bardzo dojrzałe banany (takie brązowe z zewnątrz i w środku :)) 100 gr niesłodzonych daktyli 100 gr niesiarkowanych rodzynek 2 łyżki rumu lub rumowego aromatu kilka kropli 2 łyżki(...)Kaszę ugotować na sypko, daktyle i rodzynki namoczyć we wrzątku, wszystkie składniki wrzucić do malaksera, zmielić na jednolitą masę. Przełożyć do formy na muffiny wyłożonej papilotkami. Wstawić do nagrzanego do 150 st. piekarnika. Piec około 30-40 min. Wyjąć ostudzić na kratce, przełożyć do lodówki na 3-4 godziny, podawać. * robiłam też wersję inną: 550 gr ugotowanej kaszy jaglanej

moj przepis na
Mini serniczki dla alergika 71

zbite i lekko kakaowe. Myślę, że posmakują dzieciom jak i dorosłym.* Bezglutenowe Bez mleczne Bez jajeczne Bez cukru Bez kakao Bez tłuszczu Składniki na 18 małych: 550 gr ugotowanej kaszy jaglanej** 3 bardzo dojrzałe banany (takie brązowe z zewnątrz i w środku :)) 100 gr niesłodzonych daktyli 100 gr niesiarkowanych rodzynek 2 łyżki rumu lub rumowego aromatu kilka kropli 2 łyżki(...)Kaszę ugotować na sypko, daktyle i rodzynki namoczyć we wrzątku, wszystkie składniki wrzucić do malaksera, zmielić na jednolitą masę. Przełożyć do formy na muffiny wyłożonej papilotkami. Wstawić do nagrzanego do 150 st. piekarnika. Piec około 30-40 min. Wyjąć ostudzić na kratce, przełożyć do lodówki na 3-4 godziny, podawać. * robiłam też wersję inną: 550 gr ugotowanej kaszy jaglanej

moj przepis na
Mini serniczki dla alergika 135

zbite i lekko kakaowe. Myślę, że posmakują dzieciom jak i dorosłym.* Bezglutenowe Bez mleczne Bez jajeczne Bez cukru Bez kakao Bez tłuszczu Składniki na 18 małych: 550 gr ugotowanej kaszy jaglanej** 3 bardzo dojrzałe banany (takie brązowe z zewnątrz i w środku :)) 100 gr niesłodzonych daktyli 100 gr niesiarkowanych rodzynek 2 łyżki rumu lub rumowego aromatu kilka kropli 2 łyżki(...)Kaszę ugotować na sypko, daktyle i rodzynki namoczyć we wrzątku, wszystkie składniki wrzucić do malaksera, zmielić na jednolitą masę. Przełożyć do formy na muffiny wyłożonej papilotkami. Wstawić do nagrzanego do 150 st. piekarnika. Piec około 30-40 min. Wyjąć ostudzić na kratce, przełożyć do lodówki na 3-4 godziny, podawać. * robiłam też wersję inną: 550 gr ugotowanej kaszy jaglanej

moj przepis na
Cukinia faszerowana kaszą jaglaną 127

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Cukinia faszerowana kaszą jaglaną i warzywami. Zdrowe, wegetariańskie danie, które możemy podać na obiad, kolację lub spotkanie z rodziną czy przyjaciółmi. Cukinia idealnie nadaje się jako „pojemnik” jadalny na różnego rodzaje farsze nie tylko wegetariańskie, ale również mięsne Post Cukinia faszerowana kaszą jaglaną pojawił się poraz pierwszy w Marta

Marta Gotuje
Sajgonki ze szparagami i pomarańczową kaszą jaglaną 197

Kiedy trafiłam na ten przepis, wiedziałam, że to jest odpowiednia droga :) Sajgonki są lekkie, wiosenne idealne na lunch. Można je jeść na ciepło i na zimno, są pyszne. Połączenie kaszy jaglanej z zielonymi szparagami i orientalnymi przyprawami daje wspaniały efekt smakowy. Pobawcie się i stwórzcie własne spring rolls'y, ja na tych na pewno nie poprzestanę :) SKŁADNIKI 4 płaty papieru(...)ryżowego 4 szparagi czerwona papryka woreczek kaszy jaglanej ząbek czosnku pomarańcza 1 łyżka sosu ostrygowego 1 łyżka cukru muscovado 1/2 łyżeczki przyprawy garam masala 2 łyżki orzeszków pinii papryczka jalapeno 2-3 gałązki świeżej mięty 5-6 listków świeżej bazylii 5-6 gałązek pietruszki oliwa z oliwek masło łyżka soku z cytryny pieprz sól SPOSÓB WYKONANIA Wstawić wodę na kaszę

DefinicjaSmaku
Domowe Monte bez cukru 110

pyszny jak ten, który kupimy gotowy w sklepie. Ba! Może być lepszy i dodatkowo wiesz co w nim się znajduje :) Spróbuj zrobić własne monte :) Składniki (3 porcje):   100g kaszy jaglanej (przed ugotowaniem) 1 dojrzały banan 2 łyżeczki naturalnego kakao 300ml mleczka kokosowego 3 łyżki masła orzechowego bez soli  Przygotowanie: Kaszę jaglaną gotujemy bez soli do miękkości. Studzimy. Wykładamy

ChilliJemy
Blok czekoladowy z jagłami i żurawiną 168

Blok czekoladowy to smak dzieciństwa i wspomnienie dawnych czasów. Od czau do czasu robię taką domową czekoladę, zazwyczaj z orzechami i herbatnikami. Dziś nieco inna wersja bo z preparowaną kaszą jaglaną i liofilizowaną żurawiną. 250 g mleka w proszku 125 g masła 125 ml wody 3 łyżki cukru 2 łyżki kakao 100 g preparowanej kaszy jaglanej z żurawiną W rondelku

Kolorowa kuchnia Elki
Blok czekoladowy z jagłami i żurawiną 108

Blok czekoladowy to smak dzieciństwa i wspomnienie dawnych czasów. Od czau do czasu robię taką domową czekoladę, zazwyczaj z orzechami i herbatnikami. Dziś nieco inna wersja bo z preparowaną kaszą jaglaną i liofilizowaną żurawiną. 250 g mleka w proszku 125 g masła 125 ml wody 3 łyżki cukru 2 łyżki kakao 100 g preparowanej kaszy jaglanej z żurawiną W rondelku

Kolorowa kuchnia Elki

Proponowane wyszukiwania