kasza gryczana - 4819 przepisów (strona:245/322)

Sałatka ze smoczym owocem 212

Sałatka ze smoczym owocem to kolejna propozycja śniadania na słodko. Zdarza się, że nie mamy chęci na śniadanie to alternatywą na takie dni właśnie może być

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pyszny ryż z jabłkami 202

Tym razem będzie obiadek na słodko według pomysłu Madzi. Ryż z jabłkami z odrobiną cynamonu spowoduje, że ten fantastyczny zapach będzie się rozchodził po całym Waszym

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Wegańskie wrapy z humusem i warzywami 237

Wegańskie wrapy z humusem i warzywami to klasyczna tortilla w wegańskiej odsłonie. Głównymi składnikami jakie będą tu dominować to humus, warzywa i dresing z Tahini z

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gulasz wołowy z marchewką i suszonymi grzybami 183

dzisiaj zachęcam Was do przygotowania aromatycznego wołowego gulaszu wraz z dodatkiem marchewki, cebuli i suszonych grzybów. Prosto i bardzo smacznie. Taki gulasz możecie podać z ziemniakami lub kaszą, np. gryczaną i kiszoną kapustą.  Składniki na 4-6 porcji: 1 kg miękkiej wołowiny 1 duża marchewka 2 średniej wielkości cebule 2 garście suszonych grzybów + 1 szklanka wrzącej wody 1 lampka

Ugotować
ZAPIEKANKA Z CUKINII wegańska 242

Pamiętam, że w zeszłym roku szalałam z cukinią i bardzo często gościła na moim stole. Pora rozkrecić się i w tym sezonie. Czas cukinii i dyni

Kasia Sarna
Szparagi w boczku z żółtym serem 216

Szparagi w boczku z żółtym serem to świetne danie na romantyczną kolację. Nie wymaga od nas wielkich umiejętności kulinarnych i co ważne przygotujemy je maksymalnie w

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
ZIELONA ZUPA CUKINIOWO - SZPINAKOWA 134

łyżka czosnku suszonego, 2 łyżki płatków drożdżowych nieaktywnych, 1 łyżeczka soli, 2 łyżeczki koperku suszonego, 1/4 łyżeczki pieprzu, Woda. Dodatkowo: Duża garść szpinaku, 1/2 małej cebuli. Makaron gryczany lub kasza (200 g). Wykonanie : W rondlu umieszczamy wyszorowane ziemniaki i cukinię. Zalewamy wodą na 3/4 wysokości warzyw. Gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania dodajemy garść szpinaku.  W międzyczasie,  podczas

Jeść, by żyć w zdrowiu
PĄCZKI Z PŁATKÓW KUKURYDZIANYCH I KMINKIEM 136

bazie płaskurki, samopszy i orkiszu.  W paczce znalazłam: Makaron razowy orkiszowy BIO Makaron razowy samopszy Płatki MIX 5 zbóż Płatki z samopszy Mąka z samopszy BIO Mąka gryczana BIO Kasza z samopszy BIO Otręby z samopszy BIO    Jako, że dziś, jak wspomniałam, jest Tłusty Czwartek, przygotowałam na bazie Mąki z samopszy BIO pączki. Ale pączki nie takie

Kuchnia w oparach
Gulasz z soczewicy i warzyw 129

przygotowanie potrawy nie zajmie nam wiele czasu. Gulasz ten podajemy w głębokim talerzu lub kamionkowej miseczce jako samodzielne aromatyczne i rozgrzewające danie lub serwujemy w zestawie z kaszą (najlepiej gryczaną) i surówką. Bon appétit! Składniki: (2 porcje) cebula 3 ząbki czosnku szklanka soczewicy czerwonej kilka pieczarek puszka pomidorów mieszanka mrożonych warzyw (cukinia, marchewka, groszek cukrowy, papryka, kukurydza) 1 opakowanie* sól

Nie do chrzanu!
KASZA Z BURAKIEM I MALINAMI 135

Uwielbiam, gdy dania warzywne są wzbogacone o słodki, owocowy akcent. Tutaj tę rolę pełnią daktyle i maliny. Czytaj więcej »

Kasia Sarna
Jak zatrzymać zakwaszanie organizmu? 169

zakwaszenie organizmu. Jakie produkty wywołują zakwaszenie organizmu? duże ilości mięsa i wędlin słodycze pieczywo makarony sery żółte alkohol napoje gazowane „śmieciowe jedzenie” Produkty odkwaszające, to m.in.: kasza jaglana, gryczana, oliwa z oliwek orzechy świeże warzywa i owoce Do diety odkwaszającej warto włączyć zielone koktajle (polecam!) Pamiętajmy też o wodzie! Tak, wybór odpowiedniej wody jest niezwykle ważny w końcu

Słodkie okruszki
Dzik w sosie z dynią 186

jeden z nich. Potrzebna jest tutaj szynka z dzika, no i dynia, ulubiona, u mnie jest to hokkaido, zapasy jeszcze mam. Danie jest podane z najzdrowszą z kasz czyli gryczaną białą ale tutaj pełna dowolność, można podać z ryżem czy ziemniakami. Zapraszam zatem na pyszny obiad. Dzik w sosie z dynią. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Cięlęcina z warzywami w koperkowym sosie i recenzja garnka Zwilling 152

koniec gotowania wlać zawiesinę z mąki pszennej rozrobioną z niewielką ilością wody, oraz wsypać posiekany koperek, gotować całość jeszcze 5 minut, aż sos zgęstnieje. Podawać z gotowaną  kaszą jęczmienną, gryczaną lub  na sypko z ryżem. Zapraszam do zapoznania się z bogatą  ofertą sklepu  Cookin.pl    Znajdziecie tam wyjątkowe naczynia kuchenne które łączą w sobie zdrowie

Wanilia i Kardamon
Aromatyczna i rozgrzewająca zupa z soczewicy 207

Zima to czas kiedy wracając po całym dniu pracy do domu mamy ochotę zjeść coś ciepłego, co nas ogrzeje i da uczucie sytości. Taka właśnie jest

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Aromatyczna i rozgrzewająca zupa z soczewicy 158

Zima to czas kiedy wracając po całym dniu pracy do domu mamy ochotę zjeść coś ciepłego, co nas ogrzeje i da uczucie sytości. Taka właśnie jest

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!