awokado i jajkiem w koszulce Moja ulubiona sałatka z kurczakiem i ananasem Sałatka jajeczna z awokado Jajka zapiekane ze szpinakiem i pomidorami Obiad Miodowe udka z kaczki Pieczona karkówka w imbirze, anyżu i miodzie Miodowo-musztardowe udka kacze z gruszkami Świąteczna kaczka pieczona z sosem wiśniowym z winem Porto Kaczka pieczona w glazurze pomarańczowo-miodowej Udka kaczki duszone w soku
karmelowySałatka Żydowska – prosta i szybka sałatka, idealnie pasująca do wędlin, czy dań mięsnych – szczególnie polecam do karkówki z grilla ;) Sałatka Żydowska – Składniki: 5-6 średnich ziemniaków (ok. 800g) 4 jajka 1 duża cebula (ok. 150g) sól i pieprz do smaku majonez wedle uznania (u mnie 6-7 czubatych łyżek = 300g) szczypiorek (opcjonalnie) Sałatka […] The post Sałatka
Kulinarne Przebojekażdej strony - smarujemy w trakcie pieczenia marynatą. Gotowe, zrumienione żeberka podajemy z pieczonymi ziemniakami, marynowanymi papryczkami i korniszonami. Całość dekorujemy natką pietruszki. Smacznego :) Zobacz również przepis na karkówkę z grilla
Moja Książka Kucharskacebulką, pomidorem oraz marchewką, do tego aromatyczny koperek oraz ziarna kminku. Tak przygotowaną kapustę podajemy z młodymi ziemniakami, idealnie pasuje do wszelkich mięs duszonych lub smażonych np.: do duszonej karkówki, kotletów schabowych lub żeberek. Przepis na tą kapustę polecam jako dodatek do obiadu lub jako samodzielne danie. ---------------------------------------------- Liczba porcji : 4-6 Czas przygotowania : 1 godzina ---------------------------------------------- SKŁADNIKI : 1 główka młodej kapusty
Moja Książka Kucharskagrilla - a w roli głównej mięsa...bo czym byłoby przyjęcie na świeżym powietrzu bez potraw mięsnych, przyrządzanych na grillu? Nie zawsze jednak muszą to być kiełbaski czy kotlety z karkówki. Pokażę Wam jak przyrządzić na grillu m.in. smakowite żeberka, kolorowe mięsne szaszłyki czy stek z kością z warzywami. Mam nadzieję, że przepisy spodobają się Wam ;) Polecam! MARYNOWANY
Moja Książka Kucharskamarynaty jak i do samych szaszłyków...bawcie się tym dobrze :) Polecam ! Czas marynowania : około 10h czas przygotowania : około 50min. SKŁADNIKI: na 4 porcje 200g rumsztyka w jednym kawałku 200g karkówki w jednym kawałku 200g filetu z piersi kurczaka po 1/2 czerwonej, żółtej i zielonej papryki 2 cebule 100g małych pieczarek 1 papryczka chili 1 pęczek tymianku 1 łyżka marynowanych ziaren
Moja Książka Kucharskasię zmieni , a dziś serdecznie zapraszam na bardzo fajną propozycję na wielkanocny stół , pieczone mięso w cebuli , ale nie tylko , koniecznie spróbuj przepisu . Składniki 1,5 kg karkówki 1 średnia pora 3 średnie cebule 3 ząbki czosnku 3 łyżki ketchupy ostrego 2 łyżeczki papryki czerwonej 2 łyżki majeranku 2 łyżki pieprzu ziołowego
Mój SmakTamuna za tą piękną kulinarną podróż. SKŁADNIKI: ciasto: 1 kg. mąki np. tortowa 1 jajko 1 łyżeczka soli około 2 szkl. zimnej wody farsz: 1 kg. mięsa mielonego np. karkówki(mięso ma być tłuste i świeże) 1 pęczek świeżej kolendry 3 cebule średnie około szklanki wody sól, pieprz świeżo mielony WYKONANIE: mieszamy produkty na ciasto i długo wyrabiamy, aby było
Kuchnia Beatypowinny pozostać płynne. Podajemy od razu gorące. Dla mnie całość to już jedno pełne danie, z tej porcji – dla dwóch osób. Możecie wykorzystać je tez jako dodatek, np. do karkówki z grilla, wołowego steku czy smażonego rybnego fileta. SKŁADNIKI 350g młodych ziemniaków, mniejszych od jajka, drobnych 450g mrożonej ciętej zielonej fasolki szparagowej 80-100g bekonu w cienkich plastrach
Karo in the Kitchenmangalicy), sól, łyżeczka pieprzu czarnego ziarnistego, łyżeczka kolendry w nasionach, łyżka papryki słodkiej, 1/2 – 1 łyżka papryki ostrej, Przyprawy zemleć i wymieszać z solą i papryką. Natrzeć mieszanką przypraw karkówkę i odstawić w chłodne miejsce najlepiej na 12 godzin. W mięso wbić termometr i wstawić do piekarnika nagrzanego do 120 stopni. Piec aż mięso osiągnie temperaturę 72 stopni. Mięso wyjąć
królestwo garówkurkumę? Potrawy z tymi przyprawami są świeże i aromatyczne a smakują wybornie. Postanowiłam dziś przedstawić mięso, kruche, wilgotne i przepyszne dzięki przyprawom orientalnym, popróbujcie tej wersji bo warto. Karkówka pachnąca Orientem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieróżnych postaciach Polski grill to przede wszystkim mięso w wielu postaciach. Najpopularniejszą i najwygodniejszą formą są kiełbasy, które nie wymagają wcześniejszego przygotowania, a jedynie doprawienia. Równie popularna jest karkówka, którą z kolei należy zamarynować przed usmażeniem. Wymagające większego zachodu, a jednocześnie bardziej delikatne mięso to drób, zazwyczaj grillowany w postaci filetów z kurczaka , skrzydełek i nóżek. Nie należy zapominać
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!trochę jest,ale warto. Zalega mi w zamrażalce podgardle więc trzeba go dobrze wykorzystać. Tym razem padło na pyszny domowy pasztet. Składniki: ok 1,20 kg wieprzowiny ( łopatka,karkówka,szynka) ok 300 g podgardla bądź boczku surowego ok 300 g wątróbki wieprzowej bądź drobiowej 2 cebule 2-3 jajka 1 czerstwa bułka 4 ziela angielskie 3 liście laurowe
Niespełnione zdolności kulinarnerazem z fasolką szparagową i delikatną cytrusową nutką - a to za sprawą aromatycznych liści limonki. Mimo iż użyłam suszonych aromat w daniu był wyczuwalny. Zapraszam! Składniki; 50 dag karkówki lub szynki 2 marchewki 2 łyżki suszonej cebuli w płatkach Skworcu 20 dag fasoli szparagowej 2 listki limonki Skworcu pieprz biały Skworcu do smaku 3 łyżki
Radość kipiąca uśmiechem.SKŁADNIKI -2 kg szynki -1 boczku bez skóry -1 kg karkówki -2 kg podgardla PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 18 g/kg -pieprz czarny 2 g/kg -gałka muszkatołowa 0,5 g/kg -kminek 1 g/kg -czosnek wyciśnięty przez praskę dobrej jakości 3 g /kg -jelita baranie 30 m kaliber 22-24 mm WYKONANIE Kupione mięso myjemy i tkniemy w kawałki
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.