lubię tego typu dania zwłaszcza z sosem i ziemniakami. Dla mnie to prawdziwa uczta, jeszcze tylko surówka i pyszne danie mamy gotowe. Smacznego :) SKŁADNIKI: ok. 60 dag łopatki lub karkówki wieprzowej 4 cebule ząbek czosnku śmietana i mąka do zagęszczenia olej lub smalec puszka groszku z marchewką PRZYPRAWY: liść laurowy, po 3 ziarenka ziela angielskie i pieprzu ziarnistego, lubczyk, sól
Pani na deserprawidłowo zbilansowany, urozmaicony i żeby dostarczał nam niezbędnych składników odżywczych, witamin i minerałów. Nie powinien ograniczać się tylko do jajek, sera, śmietany i wieprzowiny czy drobiu podlewanego tłuszczem (boczek, karkówka, golonka, żeberka, łopatka), co zauważam po publikowanych przez Was w grupach i na forach rozpiskach i zdjęciach. Należy pamiętać o wywarach z kości, innych rodzajach mięsa jak wołowina (także tatar
Ola la LCHFwędzoną papryką w proszku, która zmieniła jego smak na bardziej wyrazisty. Składniki: 1 młoda cukinia 1 i 1/4 szklanki kaszy jaglanej 800 g mielonego mięsa wieprzowego, np. łopatki lub karkówki 1 duża cebula 3-4 ząbki czosnku kminek i majeranek 1 łyżeczka włoskich ziół przyprawa warzywna bez glutaminianu sodu sól i pieprz 2 jajka Sos: 2 łyżki masła 2 łyżki
Czerwień i błękitmnie 3 duże papryki każdego koloru: żółta, czerwona, zielona 30 g masła klarowanego 60 g cebuli 400 g mięsa mielonego (u mnie 1:1 mięso z łopatki i karkówki wieprzowej) sól i pieprz do smaku papryka słodka i/lub chilli opcjonalnie inne przyprawy 3-4 łyżeczki natki pietruszki opcjonalnie ser żółty Mięso mielone wyrobić z przyprawami w misce. Cebulę drobno posiekać
Ola la LCHFpełni zapewni nam pełen brzuszek tak jak po 2-daniowym obiedzie 😉 Składniki: 1/2 kg żółtej fasolki szparagowej 1 cebula 2 ząbki czosnku 1/2 kg mięsa mielonego (najlepiej karkówka lub łopatka) sól pieprz słodka papryka ostra papryka olej 250 ml passaty pomidorowej (ew. przecieru pomidorowego lub pomidorów w sosie własnym) Wykonanie: Fasolkę obierany z końcówek, kroimy na mniejsze kawałki
Walijskie Pichceniepowiecie, że do kawowej marynaty dodaliście jeszcze cukier brązowy i… kakao. Nietypowa marynata, która jak sądzę wykorzystacie na najbliższym grillu, świetnie łączy się wieprzowina – boczek i karkówka. Natomiast jeśli chodzi o wołowinę to na pewno marynata sprawdzi się z antrykotem, polędwicą, czy rostbefem. Śmiało możecie ją użyć do drobiu – na przykład piersi z kurczaka. Zatem bierzemy się
Kuchennyviral.pltylko rozgrzewa, ale również wygląda radośnie i kolorowo. Dodajmy do tego intensywny aromat oraz smak i super i fantastyczne danie na poprawę nastroju gotowe :) SKŁADNIKI: 500 g mielonej karkówki wieprzowej 200 g chorizo lub aromatycznej kiełbasy 1 cebula 2 - 3 papryki 1 świeża papryczka chilli (można dać więcej) 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 puszka pomidorów
Kuchnia od dwojgapatelni grillowej. Zapewniam, że warto. Składniki: 700 g karkówki Sos chimichurri: 1/2 szklanki liści zielonej pietruszki 2-3 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki suszonego oregano szczypta płatków chilli 50 g octu winnego 50 g oliwy sól i pieprz do smaku
Gosia gotujeKiedy pierwszy raz użyłam miodu do marynaty do mięsa (wówczas była to miodowo-musztardowa marynata do karkówki z grilla), stwierdziłam, że to dodatek idealny. Kiedy więc trafiłam na tę marynatę w Kuchni na Obcasach , nie mogłam się powstrzymać przed jej wypróbowaniem. Kto choć trochę mnie zna, zna też moją słabość do imbiru... ;-) Po upieczeniu kurczak jest soczysty, z chrupiącą skórką
Zielona KuchniaWędzona i parzona karkówka i szynka Wędzony i parzony boczek i polędwica
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.rękoma. Nawet sos ściekający po policzkach zostaje wybaczony. Takie jedzenie naprawdę cieszy. Wieprzowina na ostro to eksplozja smaków. Wieprzowina na ostro Składniki: na 8-10 kanapek 1,5 g karkówki bez kości 200 wędzonego boczku 2 łyżeczki wędzonej papryki w proszku 2 łyżeczki czarnego pieprzu, młotkowanego ½ łyżeczki kajeńskiego pieprzu 1 łyżka nasion kminu rzymskiego 1 łyżeczka suszonych płatków chili
codojedzeniaDelikatna cielęcinka, o tak! WARTO SPRÓBOWAĆ! SKŁADNIKI : 500g cielęciny (u mnie karkówka) 1 duża papryka(pokrojoną w kostkę) 1 mała cukinia (o rana że skóry, pokrojoną w kostkę) 1 cebula( posiekana dość drobno) 1 puszka pomidorów (zblendowana) 2 ząbki czosnku (posiekane, bądź przeciśnięte) 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka jogurtu greckiego 2 łyżeczki słodkiej papryki
Mamuśka wraca do formymożna doprawić własną ulubioną mieszanką przypraw albo wykorzystać gotowe mieszanki przypraw do grilla, których jest duży wybór. Może być przyprawa uniwersalna do mięsa i warzyw, do szaszłyków lub do karkówki, każda będzie pasowała. składniki: 500 g wiejskiej cienkiej kiełbasy 2 małe cukinie po 250 g, u mnie żółta i zielona 2-3 cebule, u mnie żółta i czerwona 2 papryki
Monia miesza i gotujeJeżeli znudził Wam się topowy sos czosnkowy , zachęcam przygotować właśnie tzatziki. Sos należy podawać je zawsze mocno schłodzony, ponieważ w takiej wersji smakuje najlepiej. Będzie również doskonały do grillowanej karkówki czy kurczaka z grilla – Wasi goście będą zachwyceni. Oczywiście, jak to bywa w moich przepisach, sos w przygotowaniu jest banalnie prosty. Najlepszy z ogórkami zerwanymi prosto z działki Możecie
Kuchnia Bazylii