gulaso Z jaglanym makaronem stworzył danie sycące i przepyszne. 2-3 porcje: 500 g mięsa wołowego (łopatka, pręga, udziec, goleń lub karkówka) 400 g pieczarek 1/2 szklanki przecieru pomidorowego 1 mała cebula 1-2 suszone grzyby 2 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki majeranku sól do smaku, łyżka mąki do zagęszczenia Mięso pokroiłam w małą kostkę (jak, kto lubi – duża
Kucharzycajakiś czas będę dzielić się z Wami przepisami na pyszne surówki – w planach mam już kolejne, pyszne. Surówkę z marchewką i jabłkiem możecie serwować do kotletów z kurczaka, karkówki w sosie własnym czy gulaszu z jelenia – w zależności od Waszych potrzeb oraz upodobań smakowych Zobacz też: Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu Sałatka wiosenna z ogórkiem, rzodkiewką
Kuchnia Bazyliiproporcjach. Mnie najbardziej smakuje lekko ciepła, ale na zimno jest równie smaczna. Ta sałatka jest idealna jako uzupełnienie tacos, fajitas, enchiladas, quesadillas, ale równie dobrze smakuje do upieczonego kurczaka, karkówki albo wołowego steku zrobionego w stylu tex-mex. Można ją jeść samą, zagryzając świeżo podpieczoną kukurydzianą tortillą albo miękką pitą , lub kompletnie bez niczego. W misce dokładnie mieszamy majonez
Karo in the KitchenKuchnia regionalna z Wielkopolski Składniki 250 g mięsa wieprzowego ( u mnie karkówka ) 3 średnie ziemniaki 1 cebula 1 ząbek czosnku 4 łyżki oleju 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka posiekanego lubczyku 1 łyżka posiekanego tymianku 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka cukru sól pieprz Przygotowanie Mięso pokroiłem w kostkę. Pietruszkę, lubczyk i tymianek wymieszałem z łyżką oliwy, szczyptą pieprzu
R'n'G Kitchenburaczkami. Taki polski zestaw. Nieco retro, ale taki retro, który nie wychodzi z mody, ponieważ teraz retro jest przecież modne, czyż nie? Składniki na 5-6 sztuk 400g karkówki 1 bułka czerstwa 1 jajko 1/4 większej cebuli sól, pieprz do smaku bułka tarta tłuszcz do smażenia Wykonanie Bułkę moczymy w wodzie. Mięso razem z cebulą przepuszczamy przez maszynkę. Zmielone
Raj dla Podniebieniaprzez Magdalenę Witkiewicz i Alka Rogozińskiego . Malwina pracuje w korporacji i mieszka ze swoim partnerem Radosławem, amatorem kuchni pięciu przemian i "weganinem", który najbardziej lubi kopytka z gulaszem z karkówki i nie pracuje od pewnego czasu, bo "szuka swej życiowej drogi". W korporacyjnej sieci Malwina natyka się na ogłoszenie o sprzedaży lokalu na restaurację i trzypokojowym mieszkanku w Miasteczku
Weekendy w domu i ogrodziepowodzeniem możecie również zastąpić wołowiną, gwarantuję, że także będzie smacznie. Zobacz też: Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym Polędwiczki w kremowym sosie własnym Roladki schabowe ze szpinakiem, serem i papryką Karkówka w sosie własnym Przepis na gulasz z jelenia na czerwonym winie Drukuj przepis Porcji: 2 Czas gotowania: 2,5 godziny Składniki 300 g mięsa z jelenia 4 ziarna ziela angielskiego
Kuchnia Bazyliimarchewkę zamienić na kilka pieczarek. Rolada mięsno-serowa: 8 dużych jajek 6 łyżek dobrej jakości majonezu 300 g startego cheddara (lub innego żółtego sera) 500 g mielonej wieprzowiny (karkówka lub łopatka) 1 ząbek czosnku 1 mała marchewka 1 cebula szalotka (lub pół cebuli) 2 czubate łyżki bułki tartej 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 pęczka szczypiorku sól morska świeżo mielony pieprz
Poezja smakuserów. Choć smakuje także świetnie na świeżo przerwanej bagietce z dodatkiem masła. Słodycz, tak jak borówka i jarzębina W naszym domu jadamy ją do pieczonej kaczki, kurczaka i soczystej karkówki. Jeśli chodzi o sery to szczególnie dodaje smaku serom pleśniowym, najbardziej tym typu camembert przyrządzanym na ciepło. Dzięki temu, że możemy przyrządzić ją w domu w dowolny sposób dodajemy składniki
Zasmakuj KuchniDotąd robiłam gyros z karkówki, ale tym razem postanowiłam zrobić go ze schabu. Aby nadać mięsu kruchości, moczyłam je przez dobę w mleku. Składniki: 1 kg schabu 1 szklanka oleju 1 opakowanie przyprawy gyros mleko Przygotowanie: mięso pokrój w kotlety i mocz w mleku przez dobę po tym czasie wyjmij mięso z mleka, opłucz, osusz pokrój mięso w cienkie paski
Oka w rosole czyli KaFka gotujeKuchnia Wielkopolska Składniki 250 g mielonego mięsa wieprzowego (np. karkówka) 80 g ryżu 1 cebula 1 jajko 3 łyżki masła 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka mąki 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka posiekanej mięty 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki pó łyżeczki pieprzu pół litra rosołu pół szklanki śmietany Przygotowanie Normal 0 21 false false false
R'n'G Kitchenponieważ w składzie jest boczek), który po zastygnięciu staje się smalcem w czystej postaci i można nim smarować kanapki pod pieczeń :)) Składniki: 1,5 kg mielonego mięsa wieprzowego ( użyłam karkówki, łopatki i boczku ) 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1/2 szklanki bułki tartej + 1/2 szklanki mleka 2 jajka Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, kolendra, gałka muszkatołowa tłuszcz do smażenia cebulki
Blog z ApetytemWbrew pozorom na grillu można przyrządzić nie tylko ciężkie, tłuste dania mięsne, jak żeberka czy karkówka, ale również wiele lekkich potraw. Najlepszym przykładem są grillowane szaszłyki z chudego mięsa kurczaka i mnóstwa kolorowych warzyw. Podane z wcześniej przygotowanym ryżem, który smakuje tak samo dobrze na ciepło jak i na zimno to świetny pomysł na pełnowartościowe danie, którym możemy ugościć sympatyków
Fitsweet.mepoczuć smak domowej kiełbasianki, to koniecznie wypróbujcie przepis. Jak nie ze śliwką czy żurawiną, to przynajmniej samą. Na pewno nie pożałujecie! Składniki na 7 słoiczków: 700g łopatki wieprzowej 300g karkówki 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu ½ łyżeczki gałki muszkatołowej 1 jajko 2 łyżki oleju rzepakowego z oliwą Konfitura żurawinowa (łyżka na słoik) Suszone śliwki
Kuchnia w czekoladziemąki + ok 50 g do podsypania kostka masła 1 jajko 100 g gęstej śmietany 18% 1/2 łyżeczki soli Nadzienie: 500 g mięsa,najlepsza łopatka bądź karkówka 1 duża cebula 2 ząbki czosnku sól,pieprz czerwona czubryca 1-2 łyżki sosu sojowego 2 liście laurowe 4 ziela angielskie warzywa na bulion Dodatkowo: 1 jajko Farsz: mięso ugotować
Niespełnione zdolności kulinarne