karkówka - 4379 przepisów (strona:196/292)

Kurczak pieczony w CocaColi 169

Była już karkówka, przyszła pora na kurczaka. Kurczak plus Cola to mniej oczywiste rozwiązanie, ale za to jakie pyszne! Dodatkowym plusem jest to, że podczas pieczenia robi się od razu przepyszny sos do ryżu.  Składniki: - 4 pałki (lub dwie ćwiartki) z kurczaka - szklanka cocacoli (oryginalnej, NIE light) - trzy łyżki ketchupu - dwie łyżki koncentratu pomidorowego - 4 łyżki sosu sojowego

Cook&Love
Udziec z indyka z rękawa 184

bardzo od kilku dni chodziło za mną kruche, rozpływające się w ustach mięso! Najodpowiedniejsza do tego procederu wydawała mi się karkówka (albo boczuś!!!), ale tym razem rozum wygrał bitwę i postanowiłam ograniczyć ilość kalorii w tej rozpuście wybierając udziec z indyka. Marynata, długie leżakowanie w lodówce, wolne pieczenie, a później znów odpoczynek, najpierw w wyłączonym piekarniku, później na desce tuż

Cook&Love
GOŁĄBKI MAŁEJ OGRODNICZKI Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ 127

przygotowaniu i noe trzeba mieć zbyt dużej wprawy w zawijaniu kapusty :) , a i parzenie nie wymaga jakiś akrobacji kulinarnych.Zapraszam. 1 duża główka kapusty pekińskiej 25 dag.mięsa wieprzowego najlepiej karkówki 1 mała cukinia 1 jabłko 1 cebula 2 marchewki 1 por 2 czerwone papryki 2 pomidory 1 itr bulionu  2 liście laurowe ziele angielskie 2 goździki  kminek sól

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
domowa kiełbasa podpiekana we własnej wędzarni 153

operacje przeprowadzić delikatne, z wyczuciem i o tym właśnie będzie traktował poniższy tekst.  składniki   na pięć kilo wyrobu 0,5 kg wołowej karkówki, lub pręgi ( albo innej przerośniętej wołowiny) 0,7 kg tłustej wieprzowiny (podgardle, pachwina, boczek) 0,7 kg wieprzowej  szynka, lub schabu 3 kg wieprzowej łopatki jelita wieprzowe sól, pieprz

Miód i pieprz
Kluski ziemniaczane z gulaszem i kapustą 101

miało być osobno w tygodniu, połączyliśmy i...Sami sprawdźcie :P Dokładek nie przewidujemy ;) Składniki Kluski: 600 g ziemniaków 100 g mąki ziemniaczanej Gulasz: 400 g karkówki wieprzowej 1 łyżka smalcu 1 cebula 1 pełna łyżka mąki 2 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 3 ziarna pieprzu 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka mielonej papryki sól, pieprz (do smaku) Kapusta

R'n'G Kitchen
Gulasz z kaszą i ziemniakami 136

staje się bardziej miękkie, rozpływa się w ustach. Zrobiliśmy typowe, pyszne, szybkie, danie jednogarnkowe. Jeśli przygotowujemy trochę wcześniej, to polecamy kaszę wrzucić tuż przed podaniem. Składniki 500-600 g karkówki wieprzowej 1 duża cebula 1 łyżka smalcu 1 marchew 3-4 ogórki kiszone 2 ziemniaki średniej wielkości 1 l bulionu wołowego 1 liść laurowy 2-3 ziarna ziela angielskiego

R'n'G Kitchen
MAKARON LINGUINE Z GULASZEM WIEPRZOWYM 214

zazwyczaj z ziemniakami lub kaszą. Dzisiaj spróbowałam przygotować z makaronem linguine bo w lodówce miałam połowę opakowania i szkoda by było, żeby się zmarnował. Efekt końcowy był zadowalający SKŁADNIKI : karkówka – 20 – 30 dkg makaron linguine – 200 gram olej do smażenia – 4 łyżki przyprawa do gulaszu – 2 płaskie łyżeczki miód – 1 łyżeczka musztarda delikatesowa – 1 łyżeczka pesto bazyliowe – 1 łyżeczka

kuchniabellissima.wordpress.com
Knedle z mięsem. Kluski z mięsem 217

bakaliami, albo z mięsem 🙂 Kluski z mięsem, nie muszą być drogie, farsz nie musi być z wysokogatunkowych mięs, ja wykorzystuję przeważnie mięso, które jest na kościach ze schabu lub karkówki, kupuję kości, które mają mięso, mam rzeźnika, który sprzedaje kości z mięsem, a nie gołe gnaty, mięso nie jest do końca z nich wykrojone. Kości gotuję z dodatkiem liścia laurowego

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pasztet z grzybami i czarnuszką 172

font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Pasztet z grzybami i czarnuszką Składniki: Mięso – 1,5 kg: karkówka, łopatka, indyk Grzyby suszone – 10 sztuk Cebula – 1 sztuka Marchew – 2 sztuki Pietruszka – 1 sztuka Czosnek – 2 ząbki Jajko – 2 sztuki Bułka tarta – 3 łyżki + do posypania Sól, pieprz, gałka

Kuchnia Bon Appetit
domowe wędliny - mielonka wieprzowa z szynkowara 187

trzeba było na nią tak długo czekać - peklowanie mięsa zajęło tylko 24 godziny. Polecam, to naprawdę pyszna i zdrowa alternatywa dla wędlin kupowanych w sklepie. składniki: 1/2 kg zmielonej karkówki 1/2 kg zmielonej łopatki 3 płaskie łyżeczki soli peklującej szczypta tymianku szczypta rozmarynu 1/4 łyżeczki zmielonego pieprzu 1 ząbek czosnku (zmiażdżony) 2 łyżeczki żelatyny 3 łyżki wody wykonanie: Do zmielonego

babka w formie
Duszony karczek 190

Składniki: 6-8 plastrów karkówki 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżki oleju 2 łyżki masła 1 szklanka wody 1 łyżeczka suszonej papryki 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka świeżego rozmarynu szczypta cząbru listek laurowy sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Rozgrzać olej na patelni, dodać posiekaną cebulę i czosnek, a potem wyłożyć mięso i smażyć razem

Kuchnia domowa Ani
K- jak Kindziuk 194

Sprawdźcie dlaczego warto spróbować kindziuka. Kindziuk - grubo rozdrobniona, suszona, długo i mocno wędzona, twarda, robiona z siekanej wieprzowiny wędlina. Ta litewska wędlina przeważnie robiona jest z polędwicy lub karkówki. Może być z przeróżnymi dodatkami: pieprz, jałowiec lub czosnek. Przeważnie kindziuk ma kwaskowaty, ale pieprzny smak. www.firmymiesne.pl Wyprodukowanie takiej wędliny wiąże się z tradycyjną produkcją na Litwie. Wędzi się

Gotuję Testuję
In love with burgers 154

takiego burgera samemu- zaczynając od bułki, a kończąc na sosie. Jako dodatek przygotujemy frytki. A więc do dzieła! WSKAZÓWKI: mięso - wołowina, nie może być sucha, najlepsza do burgerów jest karkówka, chociaż gotowe mielone też jest dobre, wystarczy do niego dodać kilka kropel oleju, bułki - my robimy podwójną porcję (12-14), bo zachowują świeżość kilka dni, a można je wykorzystać

Kuchnia od dwojga
Pasztet swojski – kuchnia podkarpacka 201

szczęśliwi, że kupili to, po co przyjechali…. Pasztet w słoikach! Dziwne? Nie, prawdziwe. Mogę tylko zacytować mojego kolegę…. „Tak było, tak było”… :) Składniki: 1 kg mięsa wieprzowego (łopatka, szynka, karkówka) 300 g wątróbki wieprzowej lub drobiowej 1 czerstwa bułka 3 jajka 3 średnie cebule 2 łyżki smalcu sól, pieprz do smaku bulion do ugotowania mięsa olej i bułka tarta

Trzeci talerz
Kruche paszteciki 151

200g masła 1 jajko Pół łyżeczki soli 2 łyżki kwaśnej, gęstej śmietany Dodatkowo mąka do podsypywania oraz jajko do smarowania pasztecików. Nadzienie: U mnie to, pozostała z obiadu duszona karkówka około 400g 1 spora cebula Odrobina czosnku granulowanego do smaku Majeranek, sól i pieprz do smaku. Można użyć także gotowane mięso np.; drobiowe lub starkowane podsmażone i odparowane pieczarki

W garach u Gosi