Przepis na : obiad
Sos ten wykorzystałam ostatnio do pieczonej karkówki. Ale bardzo dobrze sprawdza się do wszelkich innych mięs pieczonych, również do drobiu, a w szczególności do indyka. Składniki: 2 płaskie łyżki konfitury żurawinowej 1 łyżka oleju sól, pieprz, sok z cytryny ok. 150 - 200 ml wody 1/2 płaskiej łyżki mąki kukurydzianej sok z pieczeni - bardzo wskazany Na patelnię lub do garnuszka wlać olej, dodać konfiturę żurawinową i ok. 100 ml zalać wody. Zagotować, rozgniatając żurawinę. Doprawić solą i pieprzem, wlać...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...Pasjonatka eksperymentów kulinarnych z powodzeniem testowanych na mężu i córce. Oboje dzielnie znoszą kolejne testy smaków:-)
Moim obszarem jest kuchnia bezglutenowa. Stawiam na przepisy proste, szybkie i łatwe w wykonaniu ale jednocześnie dające radość podniebieniu.
Pozdrawiam:-)