światem przekręciłam mięso kilka razy, żeby równomiernie się opiekło i naszło smakiem masła :D Podałam z kluskami śląskimi, które polałam sosem, co powstał z pieczenia i surówką z kiszonej kapusty. Pyszne, nie za tłuste. Pierś z kurczaka może nie jest najfajniejsza do pieczenia, bo to dość chude mięso. Można łatwo wysuszyć. Człowiek się uczy, uczy i wraz popełni jakąś gafę
Pieprzyć z Fantazjąjeszcze coś wyrosło albo ktoś <3 Ziemniaki przepięknie wyrosły :D Pomidory :) Oszalałam w tym roku z pomidorami. 77 krzaków i coś ok. 60 krzaków papryki :D Do kapusty już przykleił się Wojtek :D Tak nazywał zające mój tata i tak już zostało :D Troszkę sałaty. Na dniach będę nasadzać następną, żeby nie zbrakło jak pomidorki koktajlowe już się dojrzeją
Pieprzyć z Fantazjąsamo z podrobami - znam dużo osób, które na samo słowo "wątróbka" dostaje dreszczy :D Fajna sprawa ten bigos. Właściwie odpowiednio zrobiony niczym nie różni się smakiem od młodej kapusty. Składniki ⇨ * 3-5 średnie bądź małe cukinie * 1 laska kiełbasy * 1 średnia cebula * duży pęczek kopru * 2 łyżki masła * 1 łyżka mąki * 1 liść laurowy * 3 ziarenka ziela angielskiego * 1 łyżka
Pieprzyć z Fantazjąprzetwory, ale to może jutro. Dziś zwyczajnie nie dałabym rady. Mój ogród w pełni daje teraz to, co wiosną wysiałam do gruntu. Jest tego wszystkiego ogrom. Pomidory, ogórki, sałata, kapusta itd itp. Przetwory przetworami, ale to co jest chwilowe trzeba jeść i cieszyć się smakiem dopóki dostępne i pod ręką. To co dziś zrobiłam na szybko to sałata kolorowa
Pieprzyć z Fantazjąchwilkę i zdjęłam z ognia. Koperek posiekałam i dodałam do potrawy. Przemieszałam i odstawiłam na kilkanaście minut, by wszystko przeszło smakiem. Podawałam z ryżem i surówką z kapusty pekińskiej. Smacznego :D Lidka tak wyglądały przed podaniem obsmażyłam pulpety podlałam wodą i gotowałam ok. 15 minut
Pieprzyć z Fantazjątradycji kulinarnej produkty kiszone są obecne od lat. Ze względu na tani i łatwy koszt produkcji, kiszenie to metoda powszechnie stosowana na całym świecie. Najpopularniejsze warzywa, które kisimy to kapusta i ogórki, ale tak naprawdę to kisić można niemal wszystko. Kiszonki posiadają duże walory nie tylko smakowe. Są cennym źródłem błonnika, soli mineralnych oraz witamin – zwłaszcza C, a także
mojewypiekiinietylkosmaczna. Świetnie pasuje do nieco słodkich szparagów. Bardzo lubię pizzę ze szparagami . Korzystam póki jeszcze są. Jeśli już piekę pizzę to również przygotowuję surówkę do pizzy z białej kapusty. Najprostsza i najsmaczniejsza coleslaw! Do pizzy idealna. Lubicie domową pizzę? Od kiedy mam kamień do pizzy pieczenie pizzy sprawia mi dużo przyjemności. Niedzielna pizza Składniki: 1 pizza 200 g mąki
codojedzeniaminut. I to wszystko. Nasz wywar jest już gotowy! Teraz wystarczy ugotować w nim warzywa, które będą głównym składnikiem naszej zupy lub zupy krem, np. kalafiora, brokuła, czy kapustę. Taka zupa idealnie sprawdzi się zarówno na obiad, jak i na ciepłą kolację, ponieważ jest nie tylko pożywna i rozgrzewająca, ale również bardzo smaczna Lubicie zupy? Często je przygotowujecie
Okiem Blondynki by McBlondipomidorkami koktajlowymi Sałatka z zielonymi szparagami, z szynką szwarcwaldzką, mozzarellą i parmezanem Sałatka ziemniaczana z kukurydzą i czarnymi oliwkami Sałatka ziemniaczana z majonezem Pomidorowa sałatka ze szpinakiem, młodą kapustą i oliwkami Sałatka z fasoli i ciecierzycy Sałatka z kaszy jaglanej z ziołowym dressingiem Surówka Coleslaw z czarnuszką
Moja smaczna kuchniakształcie. Wrzucamy od razu na wrzącą, osoloną wodę, gotujemy około 10-15 minut. Gotowe pyzy podajemy z sosem grzybowym lub skwareczkami z cebulą i ulubioną sałatką np. z czerwonej kapusty. Z czym podać pyzy ziemniaczane ? Oto kilka pomysłów na pyszny obiad: pyzy ziemniaczane z grzybami okraszone zrumienioną cebulką i skwarkami ze świeżej słoninki pyzy ziemniaczane z grzybami polane delikatnym sosem
Moja Książka Kucharskajest Jurek Dong, więc możemy zjeść tu pierożki na parze, zupy i przystawki i dania, które podaje się z małą porcją ryżu i ulubioną przez wszystkich Polaków surówką z kapusty. Po menu łatwo się poruszać, bo wszystkie dania z danej kategorii są w tej samej cenie. Będzie więc łatwo podjąć decyzje nawet po paru drinkach. Bardzo dobrym wyborem
Ugotowane pozamiataneminuty. Wykładamy ciasto łyżką do 2 wysmarowanych i wysypanych mąką foremek o rozmiarach 23x13cm i 25x12cm. Na dno foremek wyłożyłam rozmrożone liście tataraku. Można je zastąpić liśćmi kapusty, szpinaku a nawet można użyć zielonej części pora. W grę wchodzą też gałązki natki pietruszki czy innej zieleniny dostępnej o tej porze roku. Pozostawiamy ciasto w ciepłe do wyrośnięcia aż urośnie
Leśny Zakątekobiadu 5. Barszcz z grzybami 6. Sałatka buraczana 7. Barszcz ukraiński 8. Kapuśniak z buraczkami 9. Buraczki na barszcz do słoików na zimę 10. Surówka z buraków i kapusty
Tradycyjna Kuchniawadze ok. 120g zawiera 199 kcal Halibut smażony z czym podać? Oto kilka pomysłów na pyszny obiad z halibutem: halibut smażony z puree ziemniaczanym, koperkiem i surówką ze świeżej kapusty halibut smażony z ziemniakami z wody, z koperkiem i surówką z marchewki halibut smażony z frytkami, sałatą rzymską i pomidorkami koktajlowymi. Smacznego :) halibut smażony fot. Moja Książka Kucharska
Moja Książka Kucharskajest miesiącem, w którym najwięcej czasu spędzam w kuchni. Na straganach i bazarkach pojawia się wszystko, za czym najbardziej tęskniłam. Pyszne rzodkiewki, kalarepki, botwinka, szpinak, młoda kapusta, niezliczona ilość aromatycznych ziół, szparagi i oczywiście król wiosny – rabarbar. Nie sposób przejść obojętnie obok najzwyklejszego nawet warzywniaka. Dlatego niemal codziennie targam do domu siatkę, pełną świeżych warzyw i owoców, a potem
Mienta blog