kapustą - 19268 przepisów (strona:904/1285)

"Domowa spiżarnia zdrowia" Zbigniew T. Nowak 141

przeciery, sałatki, sosy i wiele innych. Wszystko z najzdrowszych darów natury takich jak: kwiaty fiołka, truskawki, czarne jagody, porzeczki, wiśnie, kwiaty i owoce róży, ogórki, pomidory, morele, brzoskwinie, aronia, kapusta, żurawina, jabłka, śliwki, chrzan czy czosnek. Mogłabym tak jeszcze wymieniać i wymieniać. Każdy przepis autor opatrzył komentarzem na temat walorów leczniczych tych przetworów.  Przepisy ciekawe, nawet bardzo ja takich

kruche babeczki
Gołąbki z młodej kapusty 77

Petarda! <3 Składniki: 1 młoda kapusta 200 g ryżu 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 700 ml mleka 1 pęczek koperku sól, pieprz Przygotowanie: Liście wycinamy, lekko sparzamy. Ryż gotujemy al’ dente. Mieszamy z mięsem mielonym, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na każdy liść układamy farsz, zawijamy i układamy w naczyniu

R'n'G Kitchen
Domowa lemoniada 161

Domowa lemoniada to napój, który idealnie nadaje się na takie upalne dni, jak są przed nami. Klasyczna lemoniada składa się głównie z cytryny i limonki, nasza

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Dorsz Marka z Łodzi 86

jasno-złoty kolor (zbyt długie smażenie spowoduje, że ryba nie będzie soczysta). 5 Usmażoną rybę odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Dorsza podajemy z np. surówką z kiszonej kapusty. Życzę smacznego! Interesujesz się gotowaniem? Zapraszam no moją grupę na Facebooku , gdzie możesz podzielić się swoimi przepisami . Artykuł Dorsz Marka z Łodzi pochodzi z serwisu uDolores.pl - Tylko Sprawdzwone Przepisy

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
KROKIETY RUSKIE CZYLI Z FARSZEM DO RUSKICH PIEROGÓW 269

więc bardzo często piekę naleśniki a w nie zawijam farsz do ruskich. I w ten sposób powstają pyszne, syte krokiety ruskie. To taka odmiana dla tradycyjnych krokietów np z kapustą albo pieczarkami. Pracy niewiele a efekt i smak zachwyci każdego. U mnie takie krokiety znikają błyskawicznie :) Składniki na naleśniki: * 250 ml wody gazowanej * 50 ml mleka * 2 łyżki oleju

Zrób to smacznie
Surówka z cukinii 128

sięgniecie po ocet spirytusowy użyjcie go mniej. Jeśli nie macie melisy sięgnijcie po miętę ale cytrynową. Lubisz surówki warzywne? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Surówkę z młodej kapusty z sosem czosnkowym. The post Surówka z cukinii appeared first on MeCooks

mecooks
Smażone pierogi z kaczką i masłem majerankowym 110

rabatu na zakupy w e-sklepie www.manufaktura-wielkopolska.pl na hasło: durszlak10 . Promocja trwa do 30 czerwca 2019 r. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Pierogi z kapustą kiszoną, kminkiem i boczkiem → Smażone pierogi z wołowiną na ostro → Pierogi ruskie → Smażone pierogi szafranowe z rydzami i czerwonym pieprzem → Piersi kaczki w sosie pomarańczowo – imbirowym z anyżem

Oryginalny smak
Kotleciki z bobu i młodej kapusty 100

Żeby nie były to tylko kotleciki jedynie z bobu postanowiłam je urozmaicić dodatkiem młodej kapusty. Ciekawi smaku? Nie ma co się zastanawiać, tylko robić :) Jeśli nie przepadacie za surową cebulą i czosnkiem to wcześniej możecie podsmażyć te składniki, a z przyprawami eksperymentujcie, bo ja tym razem postawiłam na minimalizm

Z Hrabiną w kuchni
Marynata z kefiru do kurczaka z grilla. Krok po kroku. 109

grillować mięsa wyjętego prosto z lodówki. Zanim temperatura dojdzie do środka, wierzch może być spalony. Udziki podałem z młodymi ziemniakami i surówką z młodej kapusty z koperkiem oraz sosem tzatziki.     Marynata idealna   Wiele osób pyta mnie jak przygotować drób z grilla, żeby był chrupiący z zewnątrz

kuron.com.pl
Restauracja Biały Królik 110

pierś z kaszubskiej kaczki z wędzonymi skwarkami oraz kawior z musztardy i derenia Polski karmelizowany kalafior oraz lodowaty kuskus z kalafiora Kartacze z cielęciną według tradycyjnej kujawskiej receptury, czerwona kapusta z marynowaną cebulą oraz sos smardzowy Sernik na zimno z rabarbarem Restaurację Biały Królik oraz hotel Quadrille odwiedziłam w ramach Spotkania z Lifestyle Pomorskim, na które zostałam zaproszona przez Pomorskie

Kucharzyca
Mielone wołowe, faszerowane pieczarkami z mozzarellą 117

faszerowane pieczarkami z mozzarellą Pyszne mielone wołowe nadziewane pieczarkami i kremową mozzarellą , niewiele jest rzeczy lepszych od tego dania Oczywiście jako uzupełnienie warto podać jeszcze sos pieczarkowy i młodą kapustę .. Kulinarny odjazd Danie proste w wykonaniu , stworzone na potrzeby przerobu naszej mini hodowli pieczarek , która eksplodowała klęską urodzaju . My kochamy pieczarki , ogólnie jesteśmy bardzo grzybożerni więc nie powiem że byliśmy

Ogrodnik w podróży
Oberiba na gęsto 152

listę wpisało 62 produkty. Mam nadzieję, że z czasem będzie ich więcej.  To co? Testujemy bida potrawę naszych przodków? Oberiba na gęsto to trochę taki zamiennik młodej kapusty. Idealnie pasuje do młodych ziemniaków i koletów mielonych.  Składniki: 3 - 4 młode kalarepki 1 duża cebula 2 łyżki masła 1 czubata łyżka mąki pszennej 1 pęczek koperku 1/2 łyżeczki cukru

bistro mama
"Przepisy Joli. W rodzinnej kuchni" Jola Caputa 181

propozycje na pyszne dania i słodkości. Tak więc zaczynamy od przepisów Pani Joli i znajdziemy tutaj propozycje obiadowe, sałatki, zupy. Wszystkie przepisy na wytrawnie. Jest kaczka faszerowana kapustą, zupa cygańska, tort naleśnikowy ze szpinakiem i wiele innych propozycji :-) Po pani Joli przychodzi czas na kuchnię Grzegorza, który swoje propozycje zaczyna od idealnego steku z sosem, czy szarpaną wieprzowiną na cydrze

kruche babeczki
Sos miodowo-musztardowy do sałatek 354

większość przygotowuje podobny. Jedyną nowością (przynajmniej dla mnie) jest tutaj dodatek majonezu. Taki sos do sałatek jest bardzo smaczny i ostatnio przygotowuję go zarówno z miksem sałat, jak i kapustą pekińską, czy sałatą rzymską. 1 łyżka płynnego miodu 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka ostrej musztardy 1 łyżka majonezu sól, pieprz Do słoiczka wlewamy

Smaki Na Talerzu
Dorsz zapiekany w porach 172

Dorsz zapiekany w porach to zdrowy posiłek idealny na upalne dni. Ryby dostarczają nam sporo składników odżywczych. Do tego dania najlepiej jest wybrać rybę mięsistą, aby

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!