kapustą - 19268 przepisów (strona:907/1285)

Wieprzowina na świąteczny obiad 150

oregano 44. Szaszłyki ze schabu 45. Gołąbki z ryżem i mięsem 46. Papryka faszerowana kurkami i mięsem 47. Papryka faszerowana kaszą jaglaną, mięsem i pieczarkami 48. Żeberka z młodą kapustą 49. Schab pieczony z pieprzem i majerankiem 50. Grillowane kotlety wieprzowe The post Wieprzowina na świąteczny obiad appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Przepisy na staropolski i nowoczesny rosół 91

zupy. Podajemy z makaronem, kawałkami mięsa, marchewki i karmelizowanymi rzodkiewkami. Smacznego. Rosół staropolski z borowikami Rosół: 3 marchewki, 2 pietruszki, 1 seler, kawałek pora, cebula opalona nad ogniem, liść kapusty włoskiej, gałązka natki pietruszki, gałązka natki selera, gałązka lubczyku, porcja rosołowa, filet z kury, kawałek wołowiny, 5-6 suszonych borowików, 5 ziaren czarnego pieprzu, 5 ziaren czerwonego pieprzu, liść laurowy

Mienta blog
Kalafior Romanesco pieczony z soczewica 175

mieszamy.  Wykladamy na blachę wyłożona papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni. Pieczemy 15 minut, mieszamy i pieczemy kolejne 10 munut.  Podajemy z kapusta kiszona

Szkrab Je Sam
Restaurant Week - Restauracja Sote - Nobo Hotel 105

francuską, więc dodatek gorczycy naprawdę mnie zachwycił. Sandacz miękki i apetyczny. Całość lekka, ale bardzo pożywna. Wspaniały smak - polecam gorąco! 👉 Menu mięsne - Marmurek drobiowo-wołowy z purée marchwiowo-rabarbarowym, kapustą i sosem jałowcowym z Brandy Mięsny marmurek był dla szefa kuchni prawdziwym wyzwaniem i w jego przygotowanie włożył ogrom pracy, tym bardziej chylę czoła, że to się naprawdę sprawdziło! Delikatne

Cooking Monster
Sałatka z czarną quinoa i z kiełkami rzodkiewki w słoiku 117

czarna quinoa lub biła lub dowolna kasza  1/2 szklanki szpinak  1 garść pomidorki koktajlowe kilka sztuk ciecierzyca ze słoika 2 łyżki bazylia liście  1 garść czerwona kapusta poszatkowana 2 łyżki czerwona cebula 1/2 szt. ogórek musztarda  2 łyżeczki oliwa  2 łyżki sok z cytryny  1 łyżka sól i pieprz  do smaku kiełki

AZgotuj!
Zakwas na barszcz biały 285

przechowywać w lodówce do 2 tygodni. Jak przyspieszyć dojrzewanie zakwasu? Powstanie zakwasu na barszcz biały można przyśpieszyć dodając do niego np. łyżkę soku z kiszonych ogórków, soku z kapusty kiszonej czy kawałek chleba na prawdziwym zakwasie. Chodzi o zaszczepienie zakwasu kwasem mlekowym. Zakwas będzie gotowy w ciągu kilku dni. Jak przechowywać zakwas do białego barszczu: Jeśli nie chcecie użyć zakwasu

Kulinarne Przeboje
Kartacze z mięsem 107

Kartacze z mięsem – popularne w niektórych regionach Polski podłużne, owalne pyzy ziemniaczane nadziane mięsem lub grzybami czy kapustą. Podaje się je na gorąco okraszone smalcem ze skwarkami, bułką na maśle albo zeszkloną cebulką.       PRZEPIS NA KARTACZE Z MIĘSEM Składniki na kartacze z mięsem: 3 kg ziemniaków 2 łyżki mąki ziemniaczanej sól farsz: ugotowane mięso z rosołu

Dorota Smakuje
Zakwas owsiany bezglutenowy na żurek 222

jest bezglutenowa. Do przygotowania tego przepisu możemy użyć płatków owsianych górskich, błyskawicznych lub mąki owsianej. Nastawiając zakwas możemy zaszczepić go żywymi kulturami kiszonek np sokiem z ogórków kiszonych albo kapusty kiszonej co przyśpieszy proces fermentacji, ale nie jest to konieczne. Konieczne jest by zakwas stał w ciepłym miejscy i by codziennie go mieszać. PRZEPIS NA ZAKWAS OWSIANY Składniki na zakwas

Dorota Smakuje
Kanapka ” Strips ” z kurczakiem , lepiej niż KFC 135

trudne dni Składniki na 4 osoby : 1 opakowanie stripsów , polędwiczek lub czegokolwiek w panierce ( najlepsze są z biedronki , pikantne polędwiczki ) garść liści , świeżego szpinaku lub sałaty surówka : kawałek kapusty białej , tak ,żeby po poszatkowaniu było około 2 szklanek 1 mała marchewka 1 mała czerwona cebula 1 mała czerwona papryka cienkościenna , typ ramiro – spiczasta 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka siekanego

Ogrodnik w podróży
Wielkanocne last minute: 10 najszybszych przepisów na Wielkanoc 137

szczypiorku. Wielkanocne jajka herbaciane po chińsku Wielkanoc może się odbyć bez wielu rzeczy, ale nie bez pisanek i kolorowych jajek. Najlepsze są naturalne barwniki jak łuski cebuli, liście czerwonej kapusty i wędzona herbata. Składniki: 8 jajek ugotowanych na półtwardo (5 minut) Marynata: 2 szklanki wody łyżka liści herbaty wędzonej (np Lapsang) pół szklanki sosu sojowego pół łyżeczki czarnego pieprzu, nasion

Ugotowane pozamiatane
Przyprawa do sernika 141

cytrynowa Domowa vegeta II Domowa przyprawa grzybowa Ziołowa sól Bulionowa pasta mięsna, czyli domowa kostka rosołowa Toskańska przyprawa ziołowa Przyprawa meksykańska do chili con carne Przyprawa do dań z kapustą Aromatyzowany olej z chili i czosnkiem Domowa warzywna pasta bulionowa Domowa vegeta Przyprawa do sernika Czas przygotowania: 60 minut Składniki: 1 duża pomarańcza 1 cytryna 3/4 szklanki  domowego cukru

Kulinarne przygody Gatity
Pierogi z surowymi ziemniakami i boczkiem 94

Pierogi z surowymi ziemniakami to miła odmiana jeśli chodzi o propozycje pierogowe. Nie smakują jak ruskie, ani jak z kapustą, w smaku są zupełnie inne niż wszystkie, całkowicie odmiennie i wyjątkowe. Do tych nietypowych pierogów, zachęcił mnie jakiś czas temu Kuba Kuroń, który wrzucił na Instagrama zdjęcie swoich obsmażuchów, właśnie z surowymi, tartymi ziemniakami. No nie sposób było przejść obok

NiePieprz.pl
Zero waste inspirujące warsztaty z Piotrem Kucharskim i Sokołowem 111

Ziemniaki zero waste z sosem z tego co zostanie proporcje dla 3-4 osób sos: kości z pieczonego mięsa (np. z żeberek) obierki z warzyw (marchewka, pietruszka, seler) głąb kapusty zwiędnięte ulubione zioła 3 cebule średniej wielkości – białe lub czerwone ziele angielskie, liść laurowy, mała gwiazdka anyżu 100 g przecieru pomidorowego ziemniaki: 4 dość duże ziemniaki do pieczenia łodyga

Kuchnia na wzgórzu
Restauracja Bez Tytułu - wykwintna kuchnia w Warszawie 96

cienkie, w  środku mnóstwo idealnie przyprawionego farszu, do tego karmelizowana młoda marchewka, plasterki pieczarek, listki brukselki i esencjonalny sos. Daniem z poza karty były purpurowe buraczane kopytka z kapustą pak choi, z sosem Alfredo i podwędzanym musem buraczanym, polecone nam przez kelnera. To był strzał w dziesiątkę! Kluseczki były mięciutkie, a charakteru dodawał im świeżo starty przez kelnera chrzan

Kulinarne przygody Gatity