Pierogi z bobem – kuchnia podkarpacka

Pierogi z bobem – kuchnia podkarpacka

Pierogi z bobem – kuchnia podkarpacka

Pierogi z bobem - kuchnia podkarpacka W dawnej kuchni podkarpackiej rośliny strączkowe stanowiły jeden z elementów codziennego jadłospisu. Zwykle wykorzystywano fasolę lub groch w połączeniu z kapustą, czy ziemniakami, ale zaradne gospodynie znajdowały dla nich również mniej konwencjonalne zastosowania, jak choćby tort na bazie gotowanej fasoli. Na północy Podkarpacia popularne były również pierogi z farszem przygotowanym z roślin strączkowych. Na blogu znajdziecie wcześniejszy przepis na kupieńskie pierog... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Autor

Trzeci Talerz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, boczek, ciasto, fasola, mielone, ziemniaki, mięso, tort, mięso mielone, kapustą, torty, dania mięsne, jajka z farszem, kapusta z grochem, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, szybkie ciasto, pierogi z mięsem

Inne przepisy z Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.