kapustą - 19268 przepisów (strona:903/1285)

Boczek z warzywami pieczony w rękawie 92

WARZYWAMI PIECZONY W RĘKAWIE Składniki na boczek z warzywami pieczony w rękawie: kawałek (ok 1 kg) boczku surowego lub wędzonego cebula 2 szt marchew 3 szt pieczarki 200g kapusta 1/4 główki pomidory suszone w oleju zioła prowansalskie 2 łyżeczki Jak zrobić boczek z warzywami pieczony w rękawie: Warzywa obieramy, myjemy, kroimy w kawałki, wrzucamy do rękawa do pieczenia. Oprószamy

Dorota Smakuje
Koktajl z jarmużem, jabłkiem i bananem 119

wychodzą 2 porcje koktajlu. Razem o pojemności ok. 550 ml. Cały koktajl ma ok. 280 kcal, a jedna porcja zaledwie 140 kcal. Dlaczego warto jeść jarmuż? Jarmuż to odmiana kapusty o długich, pomarszczonych liściach. W Polsce jest wciąż mało doceniany. Warto jednak wiedzieć, że liście jarmużu są skarbnicą białka, błonnika oraz witamin – przede wszystkim witaminy C (jarmuż jest skarbnicą

Kulinarne Przeboje
Kotlety z ziemniaków 102

Szybkie i proste danie obiadowe. Bardzo ekonomiczne i bardzo smaczne. Kotlety podałam z sosem gorgonzola To zestawienie jest doskonałe, również surówka z kiszonej kapusty i sos grzybowy lub pieczarkowy będzie bardzo dobrym dodatkiem. Wzbogaciłam chudym boczkiem, cebulą i czosnkiem, lekko podsmażonymi na masełku. Zapraszam do przepisu i polecam, danie dla zapracowanych. Składniki 6 średnich ziemniaków … Czytaj dalej Kotlety

gotuj ze mną
Sałatki warzywne - Ewa Zysek 106

przepis posiada przelicznik kalorii dla jednej porcji. Książka podzielona jest na : 30 rozdziałów a w każdym rozdziale jest przepis i opis danego warzywa.Od bakłażana po cukinię, kabaczki, buraki, pomidory, kapustę itd... Książka nie zawiera ilustracji. Tytuł : Sałatki warzywne Autor: Ewa Zysk Wydawnictwo: Astrum Rok wydania:2019 Ilość stron:406 Cena: 36 zł Zapraszam również do księgarni internetowej Tania książka

Sama słodycz i szczypta chili
Krokiety z mięsem 172

dodatek do pysznego i doprawionego czerwonego barszczu, wtedy krokiety z mięsem są idealnym dopełnieniem dania. Krokiety z mięsem to nic innego jak ciasto naleśnikowe z różnymi dodatkami, np. z kapustą i grzybami, z grzybami, z brokułami czy innymi warzywami oraz z mięsem. Zawinięte “naleśniki” przed samym podaniem, obtoczone w bułce tartej smażymy z obu stron na patelni (nadaje

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Duszone żeberka  91

przewracamy. Podczas duszenia mięso cały czas musi mieć trochę wody na dnie patelni, więc sprawdzajcie czy nie wyparowała i w razie potrzeby dolewajcie. Gotowe najlepiej smakują z kiszoną kapustą i pieczonymi ziemniaczkami lub leniwymi. Smacznego Artykuł Duszone żeberka pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Pigwowiec do herbaty 103

świeżego imbiru (opcjonalnie) Jak zrobić pigwowca do herbaty? Owoce umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w cienkie plasterki. Można do tego wykorzystać maszynkę z przystawką do szatkowania kapusty. Imbir oskrobać ze skórki i pokroić w plasterki. Pokrojone składniki zasypać cukrem i odstawić na 12 godzin, aż powstanie sok. Pigwowca razem z sokiem krótko zagotować i bardzo gorącym napełnić wyparzone słoiki

Gotuj w domu
Piersi kurczaka w kremowym sosie 159

Piersi zanurzone w aksamitnym i delikatnym sosie 🥘Wystarczy podać do nich wyrazisty dodatek, np. ogórek kiszony czy surówka z kapusty kiszonej, do tego kasza gryczana, i danie nabiera idealnego smaku 👌 Składniki: (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments

Kulinarne przemyslenia
Jak jeść i gotować przy niewielkiej ilości czasu 99

stanie wytrzymać w lodówce nawet 2-3 dni. Najlepiej podawać go z różnymi kaszami, makaronem, ryżem czy ziemniakami. Warto też dokroić i dodać surowe warzywa, np. marchew czy kapustę. W zimie jako dodatek szczególnie dobrze sprawdzają się kiszonki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Praktyczne mrożonki Nadwyżek jedzenia nie warto wyrzucać. Mrożenie to najlepsza metoda przechowywania żywności, która pozwala na zachowanie większości wartości

Kulinarne Przeboje
Surówka z marchewki i czarnuszki 132

smażonych, jak i pieczonych, czy duszonych. Smacznego! Zobacz również nasze inne przepisy na surówkę z marchewki : Marchewka gotowana Surówka z marchewki Surówka z marchewki i jabłka Surówka z białej kapusty i marchewki Surówka z marchewki i selera (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Surówka z marchewki i czarnuszki appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Udka kurczaka pieczone 121

udka kurczaka doskonale sprawdzą się na letnim grillowaniu. Pieczemy je wtedy na aluminiowych tackach. Często też przygotowujemy pieczone skrzydełka kurczaka z syropem klonowym , które smakują z surówką z młodej kapusty. Tak pieczony kurczak jest pyszny. Składniki na 3-4 porcje udek kurczaka: 10 udek kurczaka, około 1000 g płaska łyżeczka ostrej papryki łyżeczka wędzonej papryki 1 łyżka ziół prowansalskich

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Drink probiotyczny z Joy Day 141

probiotyki warto sięgać co dziennie. Regulują pracę układu pokarmowego, wzmacniają układ odpornościowy, poprawiają szczelność jelit, mają działanie przeciwgrzybicze, przeciwbakteryjne i osłonowe.  Probiotyki znajdują się w kiszonej kapuście, zakwasie z buraków, kiszonych ogórkach, kwasie chlebowym, jogurtach i kefirach.  Kultury bakterii i drożdży mają korzystny wspływ na nasze zdrowie.  W koncentratach Joy Day znajduje 10 związków aktywnych, wykazujących działanie

AZgotuj!
Djuvec ryż. Ryż z groszkiem 123

ryż wyglądał bardziej atrakcyjnie na talerzu, można serwować go za pomocą nabieraczki do lodów tworząc zgrabne ryżowe kulki. Djuvec ryż doskonale smakuje z Cevapcici i np. surówką z kapusty. The post Djuvec ryż. Ryż z groszkiem appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Bigos z cukinii 103

smaku. Tak samo z podrobami - znam dużo osób, które na samo słowo "wątróbka" dostaje dreszczy ;) Fajna sprawa ten bigos. Właściwie odpowiednio zrobiony niczym nie różni się smakiem od młodej kapusty. Składniki: * 3-5 średnie bądź małe cukinie (ok. 1 kg - 1,20) * 1 laska kiełbasy * 1 średnia cebula * duży pęczek kopru * 2 łyżki masła * 1 łyżka mąki * 1 liść laurowy

Pieprzyć z Fantazją