Żeby nie były to tylko kotleciki jedynie z bobu postanowiłam je urozmaicić dodatkiem młodej kapusty. Ciekawi smaku? Nie ma co się zastanawiać, tylko robić :) Jeśli nie przepadacie za surową cebulą i czosnkiem to wcześniej możecie podsmażyć te składniki, a z przyprawami eksperymentujcie, bo ja tym razem postawiłam na minimalizm
Z Hrabiną w kuchnigrillować mięsa wyjętego prosto z lodówki. Zanim temperatura dojdzie do środka, wierzch może być spalony. Udziki podałem z młodymi ziemniakami i surówką z młodej kapusty z koperkiem oraz sosem tzatziki. Marynata idealna Wiele osób pyta mnie jak przygotować drób z grilla, żeby był chrupiący z zewnątrz
kuron.com.plpierś z kaszubskiej kaczki z wędzonymi skwarkami oraz kawior z musztardy i derenia Polski karmelizowany kalafior oraz lodowaty kuskus z kalafiora Kartacze z cielęciną według tradycyjnej kujawskiej receptury, czerwona kapusta z marynowaną cebulą oraz sos smardzowy Sernik na zimno z rabarbarem Restaurację Biały Królik oraz hotel Quadrille odwiedziłam w ramach Spotkania z Lifestyle Pomorskim, na które zostałam zaproszona przez Pomorskie
Kucharzycafaszerowane pieczarkami z mozzarellą Pyszne mielone wołowe nadziewane pieczarkami i kremową mozzarellą , niewiele jest rzeczy lepszych od tego dania Oczywiście jako uzupełnienie warto podać jeszcze sos pieczarkowy i młodą kapustę .. Kulinarny odjazd Danie proste w wykonaniu , stworzone na potrzeby przerobu naszej mini hodowli pieczarek , która eksplodowała klęską urodzaju . My kochamy pieczarki , ogólnie jesteśmy bardzo grzybożerni więc nie powiem że byliśmy
Ogrodnik w podróżylistę wpisało 62 produkty. Mam nadzieję, że z czasem będzie ich więcej. To co? Testujemy bida potrawę naszych przodków? Oberiba na gęsto to trochę taki zamiennik młodej kapusty. Idealnie pasuje do młodych ziemniaków i koletów mielonych. Składniki: 3 - 4 młode kalarepki 1 duża cebula 2 łyżki masła 1 czubata łyżka mąki pszennej 1 pęczek koperku 1/2 łyżeczki cukru
bistro mamapropozycje na pyszne dania i słodkości. Tak więc zaczynamy od przepisów Pani Joli i znajdziemy tutaj propozycje obiadowe, sałatki, zupy. Wszystkie przepisy na wytrawnie. Jest kaczka faszerowana kapustą, zupa cygańska, tort naleśnikowy ze szpinakiem i wiele innych propozycji :-) Po pani Joli przychodzi czas na kuchnię Grzegorza, który swoje propozycje zaczyna od idealnego steku z sosem, czy szarpaną wieprzowiną na cydrze
kruche babeczkiwiększość przygotowuje podobny. Jedyną nowością (przynajmniej dla mnie) jest tutaj dodatek majonezu. Taki sos do sałatek jest bardzo smaczny i ostatnio przygotowuję go zarówno z miksem sałat, jak i kapustą pekińską, czy sałatą rzymską. 1 łyżka płynnego miodu 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka ostrej musztardy 1 łyżka majonezu sól, pieprz Do słoiczka wlewamy
Smaki Na TalerzuDorsz zapiekany w porach to zdrowy posiłek idealny na upalne dni. Ryby dostarczają nam sporo składników odżywczych. Do tego dania najlepiej jest wybrać rybę mięsistą, aby
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Lemoniada wszystkim kojarzy się głównie z wodą i cytryną. Jednak tym razem pokażę Wam jak przygotować pyszną, słodką lemoniadę z arbuza. Arbuzowa lemoniada to szybki i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!części piekarnika. Pierś z kurczaka z pomidorem i mozzarellą podawaj ze swoimi ulubionymi dodatkami. Ja wybrałem ryż i surówkę z młodej kapusty z koperkiem, ogórkiem i pomidorem. Jako dodatek smakowy postawiłem na sos do kurczaka z papryką . Danie dla wszystkich zapracowanych
kuron.com.plKlasyczna lemoniada to nasza propozycja na upalne dni. Woda mineralna nawodni nasz organizm, a dodatek cytryny sprawi, że napój stanie się jeszcze bardziej orzeźwiający. Składniki oraz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Podczas tak dużych upałów powinniśmy powinniśmy dostarczać naszemu organizmowi odpowiednią ilość płynów. Lemoniada z rozmarynem to może być świetny zamiennik dla zwykłem wody mineralnej. Lemoniadę przygotujemy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Młode ziemniaki i mielone kotlety to tradycyjny tani obiad . Taki obiad przyrządzam bardzo często. Najczęściej serwuję danie młodą kapustą lub mizerią. Dzisiaj przygotowałam wzbogaconą mizerię z ogórka, rzodkiewki, ziół i koziego feta. Sałatka świetnie pasuje do mielonych lub grillowanego mięsa. Jakie zioła użyjecie do sałatki zależy od Waszych upodobań smakowych. U nas w domu ostatnio panuje szał na miętę
codojedzeniamożna oczywiście tradycyjnie.Kapustę należy poszatkować, marchew zetrzeć na tarce , cebulę posiekać i wymieszać z majonezem i solą,ale korzystając z robota idzie to zdecydowanie szybciej. 200 g kapusty białej lub pekińskiej 100 g marchewki [ obranej] czerwona cebula sól pieprz 2 łyżki majonezu Wszystkie składniki wkładamy do misy thermomiksa, ustawiamy 5-6 s/obr. 4 lub do czasu
Moje domowe kucharzenie