kapustą - 19268 przepisów (strona:902/1285)

Rozgrzewający krem z pieczonej dyni i papryki 120

Jesień już w pełni! Za co ją lubicie? Ja uwielbiam ją przede wszystkim za cudowne warzywa i owoce. Uwielbiam dynie, kapustę, jabłka, gruszki i śliwki, a tych o tej porze roku nie brakuje Na jesienne chłodne dni świetnie sprawdzi się rozgrzewający krem z pieczonej dyni i papryki. Pyszny, aromatyczny, o cudownym kolorze, … no cóż mogłabym wyliczać tak długo. Najlepiej

PatiGotuje
Sałatka warstwowa gyros 208

Pyszna i efektownie wyglądająca warstwowa sałatka gyros. Doskonała na każdą domową imprezę oraz jako pełnowartościowe danie. Sycąca i dobrze przyprawiona. Jednym słowem konkretna! Takie dania najbardziej uwielbiam :) Zamiast kapusty pekińskiej pojawia się tutaj żółty ser i szczypiorek. Jak dla mnie to bardzo udane połączenie. Zachęcam do wypróbowania przepisu :) Składniki:2 podwójne piersi

Krokusowy Dom
Konfitura z pigwowca 194

Przygotowanie konfitury z pigwowca: Owoce z pigwowca umyć, przekroić na 4 części i usunąć gniazda nasienne z pestkami. Cząstki drobno pokroić albo poszatkować maszynką z nożykami do krojenia kapusty. Do gotującej się wody wrzucić pigwowca i gotować około 10 minut, po czym dodać cukier.  Gotować co pewien czas mieszając, aż w garnku powstanie lekko gęstniejąca i szklista masa

Kuchcik gotuje
Wine Expo Poland – warsztaty i degustacja komentowana, cz. 1 168

White 13% Portugal Podniebienie: znów wysoka, w dodatku niezbyt przyjemna kwasowość (Rabigato) przy średniej budowie. Zdecydowane smaki cytryny, żółtego grejpfruta, lekkiej goryczki albedo połączone z aromatami warzywnymi: cukinii, białej kapusty, co nadaje temu winu swego rodzaju nieprzyjemnej pikantności. Absolutnie zaskakujący w przypadku tego wina jest fakt, że w pierwszych odczuciach pojawiają aromaty „beczki”, tymczasem zostało ono wyprodukowane od początku

Kate's Kitchen
Krokiety ziemniaczane z pieczarkami 213

proste w przygotowaniu, choć może nieco pracochłonne. Składają się z ciasta z gotowanym ziemniaków i farszu pieczarkowego (ale może to by również farsz z mięsa czy szpinaku albo kapusty kiszonej). Są świetnym sposobem na wykorzystanie ziemniaków pozostałych z poprzedniego dnia. Obiad nie musi składać się ze sztuki mięsa i góry ziemniaków, aby był treściwy i smaczny. Takie bezmięsne krokieciki powinny

e-PrzepisyKulinarne
Gołąbki drobiowe 248

Delikatne gołąbki z mięsa drobiowego, gotowane w sosie pomidorowym. Sos jest dość rzadki, taki lubię 🙂 Jeśli wolicie, możecie go bardziej zredukować. 600 g mięsa z udek

Bullio
Restauracja Róg Mysikrólika na warszawskim Ursynowie 139

świeżej mięty oraz serem halloumi.  Bardzo mi ta mięta tutaj podpasowała! Nie tylko kolorystycznie 😋. Pora na drugie dania: udko z kaczki confit z aronią, domowymi kopytkami i czerwoną kapustą sandacz z puree z cukinii, emulsyjnym sosem z małży i jarmużem  Powiem Wam, że sandacz to było mistrzostwo świata! Soczysty, delikatny, z chrupiącą skórką. Idealnie się komponował

Kulinarne przygody Gatity
Placek ziemniaczany z piekarnika 137

Cukinią Pieczone Placki Ziemniaczane Z Pieczarkami Ziemniaki Faszerowane Boczkiem I Serem Pizza Na Placku Ziemniaczanym Pyszna Zapiekanka Ziemniaczana Naleśniki Ruskie Z Serem Żółtym Szare Kluski Z Boczkiem I Kapustą Kiszoną Zapiekanka Ziemniaczana Z Pieczarkami Zapiekanka Z Puree Ziemniaczanym I Mięsem Mielonym Młode Ziemniaki Zapiekane Z Boczkiem Prosta Zalewajka Z Ziemniakami Artykuł Placek ziemniaczany z piekarnika pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
WĘGIERSKI GULASZ WOŁOWY (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 864

się sam a wołowina wychodzi miękka i soczysta. U moich rodziców serwowany był z dużymi plackami ziemniaczanymi a na LCHF zastępuję je różnego rodzaju plackami np z cukinii , kalafiora , kapusty kiszonej czy z keto kopytkami albo serwuję jako samodzielne danie z gotowanymi warzywami np. kalafiorem, brokułem, cukinią itp. Składniki na węgierski gulasz wołowy: 1 kg wołowiny na gulasz (pręga, karczek

Ola la LCHF
Pieczeń wieprzowa z kminkiem 196

mięso odłożyć, by odpoczęło. W miedzyczasie zlać sos spod pieczeni i zblendować pokrojone plastry mięsa polać sosem z pieczeni podawać z pyzami, kopytkami lub kaszą. Super smakują z zasmażaną kapustą i buraczkami

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Dyniowe risotto (Risotto alla zucca) 184

włoskiego risotto polecam Wam moje wcześniejsze przepisy na jesienne  risotto z grzybami i rozmarynem , jabłkowe risotto z wędzonką szynk ą  i tymiankiem  oraz  risotto z kapust ą  włoską i szynk ą  parmeńską .  Smacznego :) **** Se avete intenzione di preparare un piatto caldo ma non sapete proprio quale, Vi propongo il mio odierno risotto

La grande e la piccola cuoca
Wine Expo Poland – warsztaty i degustacja komentowana, cz. 1 167

White 13% Portugal Podniebienie: znów wysoka, w dodatku niezbyt przyjemna kwasowość (Rabigato) przy średniej budowie. Zdecydowane smaki cytryny, żółtego grejpfruta, lekkiej goryczki albedo połączone z aromatami warzywnymi: cukinii, białej kapusty, co nadaje temu winu swego rodzaju nieprzyjemnej pikantności. Absolutnie zaskakujący w przypadku tego wina jest fakt, że w pierwszych odczuciach pojawiają aromaty „beczki”, tymczasem zostało ono wyprodukowane od początku

Kate's Kitchen
Nic nie wiesz o dobrym schabowym, jeśli nie jadłeś go z kością. Przepis na najlepsze kotlety 167

Wisłą. Miarowe stukanie dochodzące w okolicy południa w niedzielę – kto ma sąsiadów, temu nie trzeba mówić nic więcej. To robią się schabowe! Obowiązkowo z ziemniakami, mizerią albo kapustą na gęsto. Wielu Polaków nie potrafi wyobrazić sobie bez niego obiadu kończącego tydzień. Wcale nas to nie dziwi. Dobry schaboszczak raz na jakiś czas to coś, czemu absolutnie nie możemy się

Kulinarna Polska
Szybki , prosty schab z patelni grillowej 241

każdej strony . Zdejmujemy z patelni , przekładamy na deskę i pozwalamy mięsu odpocząć , dosłownie chwilkę , tyle żeby nie wystygło nadmiernie . Serwujemy na ciepło z dowolnymi dodatkami , polecam z kapustą włoska po młynarsku Smacznego ! Artykuł Szybki , prosty schab z patelni grillowej pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Jak przygotować smakowity ramen? 173

najmniej kilka rodzajów. Pierwsza „klasyfikacja”, ze względu na rodzaj wywaru, wyróżnia shio (najbardziej tradycyjny ramen, przygotowywany na bazie mięsa drobiowego, wyróżniający się bardzo słonym wywarem, podawany jest ze szczypiorem, kapustą pekińską i pędami bambusa), tonkotsu (z kości wieprzowych), miso (wywar wzbogacony miso, czyli pastą ze sfermentowanej fasoli) oraz shoyu (z dodatkiem sosu sojowego).  Wywary dzieli się też na kotteri

Tradycyjna Kuchnia