mnie uszka zawsze przygotowuje się na ostatnią chwilę, aby były świeże i nie mrozimy. Wychodzi zawsze całkiem sporo uszek i dodatkowo pierogi z kapustą i grzybami. W przepisie nie podałam dokładnej liczby sztuk, jaka wtedy powstaje, bo wszystko zależy od grubości ciasta i wielkości poszczególnych porcji (jedni lepią mniejsze, inni
Fitkotznoszę ości. Nie moczyłam wcześniej aby pozbyć się specyficznego aromatu ale okazuje się, że nie było takiej potrzeby, był wyjątkowo smaczny. Podałam z ziemniakami posypanymi koperkiem i surówką z kapusty pekińskiej. Ten zestaw polecam, to jest pyszne:) Składniki 700 g filetów z karpia 1 szt cebula, posiekana 1 szt czosnek, posiekany 300 ml kremówki sól, pieprz, przyprawa do ryb olej
gotuj ze mnąprzypadło ci do gustu i czy przygotujesz je jeszcze raz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto bez pieczenia Filadelfia Świąteczne triki kuchenne – Przygotuj perfekcyjne święta! Tortilla z łososiem Krokiety z kapustą i grzybami Sałatka śledziowa z buraczkami (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ciasto bez pieczenia Filadelfia pochodzi z serwisu To musisz wiedzieć
To Musisz Wiedziećkiełbasa. Ja tą ostatnią pomijam bo mi po prostu nie pasuje do tego mięsa i zwyczajnie psuje mi ich smak. Rolady podajemy oczywiście z kluskami śląskimi ( klik ) i modrą kapustą (przepis na nią również pojawi się w kalendarzu :)). Składniki na 6 rolad: 1,2 kg mięsa wołowego musztarda sarepska 2-3 ogórki konserwowe 1/2 cebuli 100 g wędzonego boczku
My simple kitchenczęsto. Przekazała mi swój przepis i w moim domu są także bardzo popularne. Jako dodatek do tej potrawy użyłam groszku z marchewką, ale smakują równie dobrze z duszoną kapustą kiszoną. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1kg ziemniaków surowych (nie młodych) 1 duże jajko 1 szklanka mąki pszennej 1 płaska łyżeczka soli 10-15dag wędzonej słoniny lub boczku 1 cebula
Danka PichciJakiś czas temu robiłam zapiekankę gyros z ryżem, która wszystkim nam bardzo smakowała. Dzisiaj też postawiłam na danie tego typu, ale tym razem kapustę pekińską zastąpiłam szpinakiem i całość zapiekłam w cieście francuskim. Mimo, że obie potrawy robi się z tych samych składników to efekt końcowy jest zupełnie inny, a smak niepowtarzalny! Taki gyros szpinakowy można podawać z ulubionym sosem
Danka PichciZazwyczaj do obiadu przygotowuję surówki na bazie kapusty lub sałaty. Tym razem jednak postanowiłam coś zmienić i przygotowałam ekspresową surówkę z pora z jabłkiem. Możną ją również podać do potraw z grilla lub jako dodatek do kanapek i wędlin. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 por (jasna część) 2 jabłka 2 łyżki majonezu 1 łyżka śmietany 12% sól, pieprz 1 łyżeczka
Danka Pichcizgodnie z własnymi zasadami, nic nikomu nie narzucając. Ja Wam daję przepis, a Wy macie wybór Smacznego! Zobacz też: Kurczak zapiekany w ryżu z warzywami Makaron z boczkiem i kapustą w sosie sojowym Łosoś ze szpinakiem i suszonymi pomidorami w sosie śmietanowym Sałatka ze szpinakiem, gorgonzolą i granatem Przepis na sałatkę z zupek chińskich z kurczakiem Drukuj przepis Porcji: średnia
Kuchnia Bazyliialbo co najmniej przez pół godziny. Zagotuj razem z wodą, w której się moczyły. Gotuj do miękkości – 15 minut powinno wystarczyć. Odsącz grzyby – płyn zachowaj jako dodatek do kapusty kiszonej, albo barszczu. Krok 3 Rozgrzej olej na patelni. Drobno posiekaj szalotkę, wrzuć na dobrze rozgrzany tłuszcz. Smaż minutę, mieszając. Dodaj drobno posiekane grzyby, zamieszaj i duś na wolnym ogniu
Niedzielny kucharzsoli 25 g świeżych drożdży 1/4 szklanki kwaśnej gęstej śmietany (18 - 22 %) 2 żółtka bialko zostawić do posmarowania pasztecików sezam do posypania opcjonalnie Wykonanie Farsz ,moze być z miesa,kapusta z grzybami ,co kto lubi..dlugo są swieże. Przygotować ciasto: Rozpuścić drożdże w śmietanie. Posiekać mąkę z masłem i pozostałymi składnikami. Dodać drożdże, zagnieść gładkie ciasto. Przed dalszą obróbką
mojej kuchnisoli 25 g świeżych drożdży 1/4 szklanki kwaśnej gęstej śmietany (18 - 22 %) 2 żółtka bialko zostawić do posmarowania pasztecików sezam do posypania opcjonalnie Wykonanie Farsz ,moze być z miesa,kapusta z grzybami ,co kto lubi..dlugo są swieże. Przygotować ciasto: Rozpuścić drożdże w śmietanie. Posiekać mąkę z masłem i pozostałymi składnikami. Dodać drożdże, zagnieść gładkie ciasto. Przed dalszą obróbką
w mojej kuchnisię nadzienie z sera i szynki, który po usmażeniu roztopi się i wypłynie po przekrojeniu. Cordon Bleu idealnie smakuje jako danie obiadowe z dodatkiem np. frytek oraz surówki z kapusty pekińskiej. Danie to jest szybkie i proste do przygotowania. Zasmakuje z pewnością dorosłym jak i dzieciom. Ja dzisiaj zapraszam Was na przepis przy użyciu schabu bez kości. Polecamy Wam również
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne