robi swoje, jest bardzo smaczne. Danie podane w towarzystwie ryżu, u mnie dodatkowo podałam sos słodko kwaśny, który uwielbiamy. Ale to oczywiście tylko sugestia. Doskonale sprawdza się surówka z kapusty pekińskiej ze świeżą papryką zieloną ,czerwoną . Pyszne, smaczne i kolorowe, zapraszam do przepisu:)) Składniki 700 g rumsztyku wołowego, pokrojonego w paski lub kostkę Marynata 3 zmiażdżone ząbki czosnku 2 łyżeczki
gotuj ze mnąmajeranek, oregano, cząber i kurkumę. Gotuje do miekkości czyli max 15 minut. Zagęszczam mąką rozmieszaną w kubku w zimnej wodzie i doprowadzam do wrzenia przez chwile. Teraz dodaje podsmażoną kapustę i gotuje razem wszystko przez kilka minut. Uzupełniam wodę wrzątkiem tyle ile potrzeba i ewentualnie doprawiam jeszcze do smaku
prawdziwe jedzenieNiezwykle pyszne krokiety ziemniaczane z farszem z pieczarek i kapusty kiszonej. Poznaj mój sprawdzony przepis na krokiety z gotowanych ziemniaków, które możesz podać zarówno na obiad, jak i na sycącą kolację. - krokiety inne niż zawsze - pyszny kapuściany farsz z pieczarkami - super pomysł na przepyszny i tani obiad
AniaGotuje.plsamego jogurtu. Następnie sos dodajemy do miski z marchewką i ananasem. Mieszamy ponownie i podajemy surówkę z marchewkę z ananasem jako dodatek do obiadu wraz z surówką z kiszonej kapusty, jabłkiem i brokułem. Dobre rady: Co zrobić z pozostałą zalewą z ananasa? Ja rozcieńczam z dużą ilością wody mineralnej, dodaje plastry cytryny i świeżą miętą i podaję do picia
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięnajlepiej przygotuj dzień wcześniej, bo jej smak jest najlepszy kiedy jest odgrzana Serwuj na gorąco obficie posypana skwarkami z kiełbasy i świeżym majerankiem.. Ja dodaje jeszcze garstkę, kiszonej kapusty do swojej porcji,ale to moje osobiste kulinarne skrzywienie, pisze bo może i Tobie zasmakuje Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Chłopska grochówka z kiełbasą pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyjest niezwykle aromatyczny i niezbyt ostry. Można oczywiście dodać więcej ostrego chili. Wołowinę watro podać z ryżem i zielonym dodatkiem, na przykład ugotowaną na parze kapustą pak choi . Miałam w domu szpinak, więc tym razem wołowina podana była ze szpinakiem. Następnym razem na pewno zrobię pak choi, ale szpinak też wypadł dobrze. W oryginale mięso dusimy
Stare Garykurczaka pieczonego. Pieczone kawałki kurczaka, dziś ćwiartki podaję z ziemniakami pieczonymi oraz sałatą z pomidorkami i jogurtem. Idealna będzie także mizeria, surówka z marchewki, buraczki, marchewka z groszkiem, kiszona kapusta lub warzywa z wody/pieczone/smażone. Polecam sprawdzony, domowy przepis. SKŁADNIKI: 6 ćwiartek z kurczaka sok z 1/2 cytryny 6 łyżek oleju sól, pieprz (może być cytrynowy lub kolorowy), papryka słodka
Zasmakuj Kuchnirosołowa 1/2 połowa 1,40 kg, szyja indyka 1 sztuka średnia, żołądki indycze 6 sztuk, ziele angielskie 5 sztuk, liście laurowe 2 sztuki, włoszczyzna 1 pęczek + 3 średnie marchewki, kapusta biała 1 liść, kucharek 2 łyżki, pieprz ziarnisty 1 łyżeczka, woda 3 litry, kurkuma 1 łyżeczka, natka pietruszki 1 pęczek, sól, pieprz mielony - do smaku, makaron eirspatzle kluski ze szwabii
W Mojej Kuchni LubięOpis Kiszone marchewki : Kiszone marchewki stanowią świętą alternatywę dla kiszonej kapusty, ogórków, buraków, papryki, pomidorów czy cytryn. W smaku jest bardzo słodka i zarówno delikatna. Najlepsza jest taka po 5-6 dniach kiszenia. Wtedy jest jeszcze bardziej chrupiąca, słodka i pyszniejsza. Idealnie sprawdzą się jako dodatek do innych dań, ale również jako samodzielna przekąska do pochrupania. Kiszone warzywa są zdrowe
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnekońcu, ponieważ sos sojowy jest słony i trzeba uważać. Gotować aż mięso i warzywa będą miękkie. Sprawdzić smak i doprawić do smaku. Jak już wszystko jest gotowe dodać liście kapusty i gotować jeszcze 2 minuty. Wyłączyć zupę i dodać makaron, łyżką go przydusić. Makaron zmięknie bez gotowania. Poczekać 1-2 i wtedy zupa gotowa. Sprawdzić smak i doprawić do smaku
Kuchnia Pokoleńczęść wszystkich straganów. Wszystkiego spróbować nie byliśmy w stanie – choć bardzo się staraliśmy Do wyboru były : różnego rodzaj „wursty” czyli tradycyjne niemieckie kiełbasy, pieczony prosiak z gorącą kapustą „na słodko”, oryginalne szaszłyki z karkówki, smażona wątróbka, placki ziemniaczane, smażone banany w cieście, prażone orzechy, owoce w czekoladzie, a nawet trafiliśmy na hiszpański przysmak churrios z nutellą – wszystkich stoisk
Tajemnice Smakuwilli, miła obsługa, bardzo smaczna kuchnia. Byliśmy w cztery osoby i postanowiliśmy zamówić różne potrawy. Było co degustować! Brawa dla szefa kuchni! Gicz jagnięca z puree ziemniaczanym z czosnkiem, kapusta czerwona kiszona z czerwona cebulą, sos na bazie porto Tatar jagnięcy z sałatką z marynowanych rydzów i pomidorków, pieczony szpik kostny, oliwa z kolendry Pierogi z policzków wołowych, z sosem
Tajemnice Smakutakże nadziewane farszem bakłażany lub papryka. Do zawijania oprócz liści winorośli wykorzystuje się również liście lipy lub młodego pigwowca. Niektórzy liście winogron tylko blanszują, podobnie jak liście kapusty do rodzimych gołąbków. Warto jednak wcześniej je ukisić, bo połączenie lekko kwaskowatych liści z farszem sprawia, że danie jest wyjątkowe w smaku. Przepis na kiszone liście winorośli znajdziesz TUTAJ
Tajemnice Smakusmaku solą i pieprzem. Na koniec sos zagęścić mąką ryżową wymieszaną w odrobinie wody. Karkówkę można podać z dowolnymi dodatkami, u mnie kluski śląskie i sałatka z kapusty
Monia miesza i gotuje