Orientalna brukselka po tajsku Niektórym brukselka kojarzy się z okropnym warzywem z dzieciństwa, do którego jedzenia zmusza się dzieci. Dla mnie jest to raczej fikuśna, mała kapusta, z którą można poszaleć w kuchni i stworzyć coś fajnego. Dzisiaj przygotowałem połączenie brukselki ze smakami orientu. Brukselka po tajsku, bo o niej mowa, to świetny dodatek do obiadu, jak i posiłek
Blendmankluskę. Kluski wrzucić na posolony wrzątek. Gotować ok. 2-3 minut od ponownego zawrzenia wody i wypłynięcia klusek na powierzchnię. Kluski podawać np. z sosem pieczarkowym i surówką z kapusty czerwonej. Niewykorzystany farsz może zostać użyty jako pasta do pieczywa
Weekendy w domu i ogrodziepęczek włoszczyzny 2 listki laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego 3 suszone grzyby 6 białych surowych kiełbas 200 ml pszennego zakwasu 1 szklanka serwatki 200 ml śmietany sok z kiszonej kapusty do smaku sól pieprz 1 łyżka majeranku Dodatkowo: 4 jajka ugotowane na twardo 4 ugotowane ziemniaki Wykonanie: Włoszczyznę obieramy, warzywa kroimy na mniejsze części i wkładamy do sporego garnka
Kulinarne przygody Gatityburaków kiszonych i pieczonych – podwójnie buraczkowa, zaskakująco smaczna, zdrowa i tania. Buraków ostatnio jemy całkiem sporo, bo na czas izolacji domowej tej pandemii kupiłam worek buraków, marchewki, kapusty, cebuli i ziemniaków. Podstawowe warzywa, tanie, sezonowe i co ważne takie, które mogą długo poleżeć w lodówce / spiżarni . Bardzo uniwersalne, wiele pysznych dań można z nich przygotować. Część buraków od razu
Dorota Smakujedomownicy ,a zwłaszcza córki , ja zresztą też lubimy pierogi i zazwyczaj robię je z grzybami lub z grzybami i kapustą.Tym razem były z pieczarkami ,ale farsz może być dowolny, nawet może być mięso. 3 szkl.mąki 1 szkl.gorącej wody 1 łyżeczka soli dowolne nadzienie [ pieczarki podsmażone razem z cebulką] Mąkę przesiać, dodać sól, wlać gorącą wodę zarabiając ciasto
Moje domowe kucharzenieMięciutka karkówka w kremowym sosie z dodatkiem marchewki innych warzyw to danie, które zawsze się sprawdzi. Podajemy ją z gniecionymi ziemniakami albo kluskami śląskimi i surówką np. z kiszonej kapusty. Składniki na karkówkę w sosie chrzanowym z warzywami: 0,5 kg karkówki wieprzowej cebula szklanka włoszczyzny (mrożonka lub świeża: marchew, seler, por, pietruszka – pokrojone w paski) 200 g śmietany
e-PrzepisyKulinarnesól, pieprz olej do smażenia Dodatki: Białko: mięso drobiowe, wołowe, płatki drożdżowe, tofu, granulat sojowy Strączki: soczewica, fasola, ciecierzyca Korzenie: marchewka, seler naciowy Zielone: świeży szpinak, jarmuż, kapusta pak choi, liście botwiny Zioła: bazylia, tymianek, oregano, papryka mielona, majeranek, cynamon Dzieci: po 6 miesiącu możesz podać ten sam sos, tylko odlej porcję dla dziecka przed soleniem lub swoją porcję dopraw
wiecejwarzyw.plSkładniki: 300 g ziemniaków 1/4 niedużej kapusty pekińskiej 120 g wędzonego fileta z kurczaka biała część pora 3-4 kawałki papryki konserwowej majonez, musztarda sól, pieprz Przygotowanie: Ziemniaki ugotować w mundurkach, … Czytaj dalej Sałatka ziemniaczana z pekinką
czarrna od kuchnipokazywałam Wam: jajka na żółto → jajka marynowane w curry i jajka na różowo → marynowane jajka . jajka na fioletowo → fioletowe jajka marynowane w czerwonej kapuście Dzisiaj natomiast mam dla Was różowe jajka z ziołowym serkiem. To pomysł na jajka barwione w czerwonych burakach, które dzięki temu uzyskają delikatny różowawy kolor. Jajka podałam z dodatkiem ziołowego
Kulinarne przygody Gatitylekko ostrą nutą musztardy. Smaczny obiad dla całej rodziny, dobrze smakują podane z ugotowanymi ziemniakami jak i kaszą. Pulpety rybne zawsze podaję w towarzystwie tradycyjnej surówki z kiszonej kapusty :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 500 gram filetów rybnych, u mnie kostka z mintaja 1 cebula 1 jajko 1 mniejsza bułka mleko do namoczenia bułki 4 łyżki bułki tartej pół pęczka świeżej
Blog kulinarny S9.PLdusić je przez 1 godz. 30 min. Możesz je podać z ziemniakami, kaszą, kluskami na parze. Do dania pasują również buraczki zasmażane , ogórek kiszony, ogórek konserwowy, surówka z kapusty. przepis na bitki z szynki w sosie cebulowym Tu się kończy przepis na bitki z szynki w sosie cebulowym. Życzę Wam smacznego obiadu! Artykuł Przepis na bitki w sosie cebulowym pochodzi
ugotuj-przepis.plzlane oliwą, przeciery pomidorowe, używane do zupy pomidorowej, lub pasty z papryki i bakłażanów są produktami najwyższej jakości, tylko naturalnie pasteryzowanymi. Wśród polskich produktów znajdują się również naturalnie kiszona kapusta z marchewką i odrobiną soli, za to bez dodatku octu oraz niepasteryzowane ogórki, kiszone w naturalnej solance. Schronisko Smaków to również szeroki wybór grzybów m.in. podgrzybków, borowików, rydzów i kurek
CodogaraBardzo prosty przepis na nietradycyjnego kotleta mielonego! Serowy środek, chrupiący wierzch! Z ziemniaczkami i surówką z kapusty pekińskiej smakuje wyśmienicie! Polecam na domowy obiad! 500 mięsa mielonego z szynki wieprzowej 1 cebula 3 jajka 3 łyżki świeżej natki pietruszki ½ pęczka świeżego szcypiorku 3 łyżki bułki tartej + do obtoczenia 100 g boczku wędzonego w plastrach 10 mini kulek mozzarelli Sól Pieprz
VioletoweKucharzenieczasu jednak nie zaszkodzi 🙂 PaleoSMAK Smacznego! Inne brownie (ciasta czekoladowe) paleo: Brownie z batatów Brownie z cukinii Brownie z dyni Brownie bananowe Brownie AIP (bez alergenów) Brownie z kiszoną kapustą Brownie z buraków i awokado Wartości odżywcze Wartość energetyczna Węglowodany Tłuszcze Białko przyswajalne błonnik ogółem wielonienasycone Blacha (20 porcji) 2175 kcal
PaleoSMAKOwoce : gruszki, rabarbar, mango, jabłka, czerwone pomarańcze. Warzywa : ziemniaki młode, papryka, marchew, cebula, kapusta młoda, karczochy, warzywa strączkowe, sałata lodowa, szparagi, smardze, szczaw, rzodkiewka, endywia, natka pietruszki, cykoria. function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp']; for(var i = 0, len = versions.length
Coś bym zjadła