kapustą - 19268 przepisów (strona:888/1285)

Kiszone marchewki 143

Opis Kiszone marchewki : Kiszone marchewki stanowią świętą alternatywę dla kiszonej kapusty, ogórków, buraków, papryki, pomidorów czy cytryn. W smaku jest bardzo słodka i zarówno delikatna. Najlepsza jest taka po 5-6 dniach kiszenia. Wtedy jest jeszcze bardziej chrupiąca, słodka i pyszniejsza. Idealnie sprawdzą się jako dodatek do innych dań, ale również jako samodzielna przekąska do pochrupania. Kiszone warzywa są zdrowe

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Egzotyczna zupa z sosem sojowym. 109

końcu, ponieważ sos sojowy jest słony i trzeba uważać. Gotować aż mięso i warzywa będą miękkie. Sprawdzić smak i doprawić do smaku. Jak już wszystko jest gotowe dodać liście kapusty i gotować jeszcze 2 minuty. Wyłączyć zupę i dodać makaron, łyżką go przydusić. Makaron zmięknie bez gotowania. Poczekać 1-2 i wtedy zupa gotowa. Sprawdzić smak i doprawić do smaku

Kuchnia Pokoleń
Weihnachtsmarkt – Bożonarodzeniowy Jarmark w Rostocku 67

część wszystkich straganów.   Wszystkiego spróbować nie byliśmy w stanie – choć bardzo się staraliśmy Do wyboru były : różnego rodzaj „wursty” czyli tradycyjne niemieckie kiełbasy, pieczony prosiak z gorącą kapustą „na słodko”, oryginalne szaszłyki z karkówki, smażona wątróbka, placki ziemniaczane, smażone banany w cieście, prażone orzechy, owoce w czekoladzie, a nawet trafiliśmy na hiszpański przysmak churrios z nutellą – wszystkich stoisk

Tajemnice Smaku
Kulinarnie w Zakopanem 75

willi, miła obsługa, bardzo smaczna kuchnia. Byliśmy w cztery osoby i postanowiliśmy zamówić różne potrawy. Było co degustować! Brawa dla szefa kuchni! Gicz jagnięca z puree ziemniaczanym z czosnkiem, kapusta czerwona kiszona z czerwona cebulą, sos na bazie porto Tatar jagnięcy z sałatką z marynowanych rydzów i pomidorków, pieczony szpik kostny, oliwa z kolendry Pierogi z policzków wołowych, z sosem

Tajemnice Smaku
Dolma, tolma, dolamdes w liściach winorośli, czyli małe gołąbki z ryżem i mięsem 73

także nadziewane farszem bakłażany lub papryka. Do zawijania oprócz liści winorośli wykorzystuje się również  liście lipy lub młodego pigwowca. Niektórzy liście winogron tylko blanszują, podobnie jak liście kapusty do rodzimych gołąbków. Warto jednak wcześniej je ukisić, bo połączenie lekko kwaskowatych liści  z farszem sprawia, że danie jest  wyjątkowe w smaku. Przepis na kiszone liście winorośli znajdziesz TUTAJ

Tajemnice Smaku
Karkówka duszona z porem 444

smaku solą i pieprzem.  Na koniec sos zagęścić mąką ryżową wymieszaną w odrobinie wody. Karkówkę można podać z dowolnymi dodatkami, u mnie kluski śląskie i sałatka z kapusty

Monia miesza i gotuje
Domowy makaron z sosem z szynki z czarnuszką 102

dobry :)  Co powiecie na pyszny domowy szybki obiad. Makaron smaki dzieciństwa i błyskawiczny sos z przepysznej szynki od Dudy. Jak zawsze prosty w wykonaniu, do tego surówka z kapusty i obiad gotowy. Zapraszam :) Składniki na makaron: 6 żółtek 1/4 szklanki wody 300 g mąki typ 550 lub 0 + do podsypania 1 łyżeczka soli 1 łyżka oleju 250 g mięsa

Sama słodycz i szczypta chili
Serowe kotlety 69

serwowane na ciepło jak i na zimno np z dodatkiem sosów, dipów. Ja u siebie podałam jako danie obiadowe z dodatkiem pieczonych ziemniaków i ukochaną przez wszystkich surówką z kapusty pekińskiej. Kilka zostało i zostały zjedzone jako przystawka na kolację. I jako przystawkę na różne okazje śmiało możemy serwować. Doskonale będzie smakować w towarzystwie czerwonego wina, winogron z półmiskiem różnych

gotuj ze mną
W sobotni wieczór 117

ciasta. Kiedy ciasto się samo robi, przygotowuję wszystkie dodatki, nagrzewam kamień do pieczenia i potem piekę pizze jedną za drugą. Zawsze do pizzy przygotowują włoską surówkę z białej kapusty . Jest pyszna, doprawiona winnym octem, oliwą, majerankiem i pieprzem. Prosta surówka do pizzy, a smak niesamowity! Pizza bianco z feta i pesto 3 pizze o średnicy 28 cm Składniki

codojedzenia
Gołąbki z kaszą bulgur 99

www.facebook.com/tureckisklep/  Nadziewane warzywa są pyszne i lubię je robić na wiele sposobów, więc na blogu są też przepisy na takie pyszności, jak: Papryka faszerowana soczewicą Gołąbki zawijane w kapuście Kurczak w liściach pora Gołąbki z kaszą bulgur - składniki 4 duże pory 250 g mięsa mielonego 1/4 szklanki (około 45 g) ryżu 1/3 szklanki (około 60 g) drobnej kaszy bulgur

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Rumiany kurczak z sosem pieczeniowym. Palce lizać! PRZEPIS 111

blady, możesz dodać kilka kropel ciemnego sosu sojowego. Kurczaka z sosem pieczeniowym najbardziej lubimy razem z ziemniakami utłuczonymi z odrobiną masła. Tym razem podaliśmy też surówkę z kiszonej kapusty. Artykuł Rumiany kurczak z sosem pieczeniowym. Palce lizać! PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie

Kulinarna Polska
Udon z wędzonym tofu i warzywami w sosie teryiaki 122

sosie teryiaki opakowanie tofu wędzonego + 4 łyżki sosu sojowego + 1 cm startego imbiru + 2 plasterki papryki chilli 2 nieduże cebule 1 duży pak choi ( nie masz ? zamień na kapustę pekińską ) 3 ząbki czosnku 1 opakowanie makaronu udon 4 łyżki sosu teryiaki 1/2 czerwona papryka 1 łyżka soku z limonki olej świeżo mielony pieprz   Tofu kroimy w kosteczkę przekładamy

Kuchnia na wzgórzu
Ryba smażona w cieście 110

Ryby smażyłam z obu stron na złoty kolor i wyjmowałam na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Taką rybę można podać jako danie obiadowe z ziemniakami i surówką np. z kiszonej kapusty, lub jako przekąskę np. z sosem czosnkowym. SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje