Kluski śląskie kojarzą się z sosem pieczeniowym, duszonym mięsem i modrą kapustą. Ale kluski śląskie świetnie sprawdzą się również w wersji bezmięsnej. Przykładem takiego dania.. Czytaj więcej: Kluski śląskie z wędzonym pstrągiem i jarmużem The post Kluski śląskie z wędzonym pstrągiem i jarmużem appeared first on Moja Delicja
Moja Delicjasłoiki i ukisić. Przechowywane w lodówce stoją tam potem nawet miesiącami i czekają na swoją kolej. Wiele warzyw fajnie się kisi. Polecam! Warto wyjść poza standardowe ogórki i kapustę Na blogu znajdziecie też marchew, selera, czosnek a to dopiero początek tego co chcę wam pokazać PRZEPIS RZODKIEWKI KISZONE Składniki rzodkiewki kiszone: rzodkiewki sól kamienna niejodowana czosnek burak – można pominąć
Dorota Smakujekukurydzy? U mnie tym razem był to wegański sos czosnkowy , ale świetnie będzie pasował również np. sos słodko-pikantny. Fajnym dodatkiem do placuszków, jest także surówka z czerwonej kapusty . Robiłem, podawałem, jadałem… Petarda jednym słowem! 🧨 Artykuł Placki z kukurydzą pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy
Blendmanzawsze cieszy się zainteresowaniem i powodzeniem wśród innych domowników czy gości. Sprawdzona i przetestowana przeze mnie wielokrotnie, dlatego szczerze polecam. Mam jeszcze pewną ciekawostkę: brokuł to w rzeczywistości odmiana kapusty szparagowej. Warzywo kapustowate i najprawdopodobniej przodek kalafiora. Kwiatostan brokuła to róża składającą się z mniejszych pączków kwiatowych. Artykuł Sałatka z brokułem fetą i prażonym słonecznikiem pochodzi z serwisu ProstePesto
ProstePesto.plskładnikach smakuje rewelacyjnie i sprawdzi się przy każdej okazji! Idealnie nadaje się także do lunchboxa. Polecam! Zerknijcie również na przepis na równie prostą sałatkę z tuńczyka, jajek i kapusty pekińskiej - klik . Sałatka ryżowa z tuńczykiem i kukurydzą - składniki: 100g ryżu (waga przed gotowaniem) 1 puszka tuńczyka 1/2 puszki kukurydzy 1/2 cebuli lub szczypiorek sól, pieprz majonez Sałatka ryżowa
Di gotujeFilety rybne w ziołowej panierce to smaczna odmiana od tradycyjnej smażonej ryby :). Świetny pomysł na prosty obiad. U mnie były podane w towarzystwie ugotowanych ziemniaków i surówki z kiszonej kapusty. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 3 duże filety rybne u mnie akurat opakowanie kostki z mintaja 3/4 szklanki bułki tartej 1 łyżeczka suszonego tymianku 2 łyżki suszonej bazylii 2 łyżki suszonego
Blog kulinarny S9.PLSkładniki: - 3 liście kapusty pekińskiej - zielona część z 1 pora - 1/2 - 2/3 puszki brzoskwiń - 300g. grillowanej piersi z kurczaka
Lubię to gotujęRZODKIEWKĄ PIECZONY ŁOSOŚ Z IMBIREM I MIODEM PLACUSZKI KOKOSOWE CHRUPIĄCE ZIEMNIAKI W MUNDURKACH MROŻONA HERBATA Z GREJPFRUTEM MASŁO Z NERKOWCÓW TORT HONDA I DOMO KUN SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY DIP Z NERKOWCÓW Z KOLENDRĄ SOS DO SAJGONEK OMLET Z ŁOSOSIEM MASŁO ORZECHOWE SOLONY KARMEL HUMMUS NA SŁODKO WANILIOWY CZEKOLADOWY HUMMUS NA SŁODKO DALGONA CHOCOLATE – UBIJANA CZEKOLADA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
SandraFrej.compodania pulled pork w wersji bardzo lekkiej i wiosennej jest podanie mięsa z młodymi ziemniakami i surówką. Młode ziemniaki gotujemy w dość mocno osolonej wodzie. Surówka: 1/4 główki młodej kapusty 1 pomidor malinowy 5 rzodkiewek 4 ogórki gruntowe 1 ogórek małosolny feta w kostkach 1 łyżka majonezu sól, pieprz, przyprawy sałatkowe (suszona bazylia, oregano
Kocham CzekoladęKażdy robi leczo po swojemu, choć żelazna zasada dania kuchni węgierskiej to papryka, cebula i pomidory. Reszta należy do zjadających, to tak trochę jak z naszym bigosem: kapusta musi być a potem to już dodajemy to co lubimy. W moim dzisiejszym leczo jest dużo papryki, chorizo i pomidory z puszki, w efekcie wyszło przepyszne danie. Zapraszam serdecznie. Leczo. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieodżywczych. Kulinarne inspiracje Na blogu znajdziecie także inne przepisy na sałatki: Sałatka szwajcarska Kolorowa sałatka meksykańska Sałatka meksykańska ananasem Sałatka z awokado i jajkiem Sałatka z czerwonej kapusty i cytrusów Sałatka z kaszką kuskus i mango Sałatka z kuskusem i cukinią Orientalna sałatka z pieczoną dynią i jarmużem Sałatka z ciecierzycą, ziemniakami i czerwoną porzeczką Sałatka z kaszką
Kulinarne przygody Gatitynawet o 90% ! A dodam, że w tym samym okresie poprzedniego roku warzywa importowane taniały. Media podają, że wkrótce możemy spodziewać się też podwyżek takich warzyw jak: marchewka pietruszka kapusta ogórki buraki Ponoć nie maleje popyt na awokado. Eksperci przewidują, że wzrost cen tego owocu może tylko zahamować sezon truskawkowy, bo wtedy część konsumentów rzuca się z awokado właśnie
Fleksitarianizm.plniewielkim gazie. W tym czasie dwa, trzy razy przewracać, żeby równo się usmażyły. Po usmażeniu odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym. Podałam z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty
Agusiowe smakołykijest farszem. I tu Polacy potrafią popisać się talentem kulinarnym, gdyż nasze rodzime pierogi przygotowywane są z udziałem różnego nadzienia zwanego farszem. Może być farsz z gotowanego mięsa, grzybów, kapusty, kaszy gryczanej, soczewicy, soi, sera, owoców, powideł, ziemniaków z serem, szpinaku, a nawet ryb. I to nie wszystkie jeszcze rodzaje farszu, bo pomysłowość kucharzy polskich nie ma ograniczeń. Pierogi mogą
ProstePesto.plinfekcjami wirusowymi i zakażeniami górnych dróg oddechowych. Podgrzewanie do wysokiej temperatury sprawi, że straci część właściwości, jednak w dalszym ciągu będzie pyszna przyprawą dla naszych dań. Kiszonki Kiszone ogórki, kapusta czy buraczki są w Polsce znane i lubiane. Nic dziwnego! Poza wspaniałym smakiem, wspierają naszą odporność dzięki zawartości kwasu mlekowego, witamin B1, B2, B3, witaminy C, A, K, PP, magnezu
ProstePesto.pl