Konfitura żurawinowa - do mięsa, sosów

Konfitura żurawinowa - do mięsa, sosów

Konfitura żurawinowa - do mięsa, sosów

Konfitura żurawinowa to dodatek idealny do mięsa, sosów czy też duszonej kapusty. Poniższa konfitura jest prosta do przygotowania i spokojnie możecie ją przygotować z mrożonej żurawiny.   Składniki na 1 mały słoik: 300 g mrożonej żurawiny 1/3 szklanki wody 8-9 łyżek zwykłego cukru Etapy gotowania konfitury z żurawiny Zamrożoną żurawinę przesypać do garnka, wsypać do niej cukier i wlać wodę. Całość wymieszać. Gotować bez przykrycia, aż do redukcji soku i zgęstnienia żurawiny. Uwaga: konfiturę należy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Warto przeczytać

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.