Konfitura żurawinowa to dodatek idealny do mięsa, sosów czy też duszonej kapusty. Poniższa konfitura jest prosta do przygotowania i spokojnie możecie ją przygotować z mrożonej żurawiny. Składniki na 1 mały słoik: 300 g mrożonej żurawiny 1/3 szklanki wody 8-9 łyżek zwykłego cukru Etapy gotowania konfitury z żurawiny Zamrożoną żurawinę przesypać do garnka, wsypać do niej cukier i wlać wodę. Całość wymieszać. Gotować bez przykrycia, aż do redukcji soku i zgęstnienia żurawiny. Uwaga: konfiturę należy... czytaj dalej...
Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)