Chleb jest z samej mąki żytniej białej i zamiast wody użyłam serwatki z domowej produkcji sera. Mąka żytnia biała, serwatka i sól to składniki tego pysznego chleba. Ma bardzo delikatny i jasny miąższ. Skórka dobrze przypieczona i chrupiąca. Konsystencja zaczynu bardzo luźna, mocno nawodniona serwatką co wpłynęło niewątpliwie na jego delikatność. Chleby z samej mąki żytniej białej należą do moich ulubionych! Piekę je na co dzień. Nie widziałam czystych chlebów żytnich w sprzedaży, zawsze jest jakiś dodatek mąki p... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.
Czytaj dalej...Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.
Czytaj dalej...