 Brytyjski omlet śniadaniowy 207
Brytyjski omlet śniadaniowy 207gazecie, a że mam sporo starych kartek kulinarnych ze starych gazet to nawet nie wiem z jakiej to gazety. Tak czy siak omlet jest pyszny, użyłam do niego fioletowej kapusty pekińskiej. Na śniadanie będzie znakomitym rozwiązaniem. Brytyjski omlet śniadaniowy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie Kolorowa sałatka z majonezem 192
Kolorowa sałatka z majonezem 192Zakupiłam fioletowe ziemniaki w markecie, tuż obok na półce leżała fioletowa kapusta pekińska, która również wylądowała w koszyku. I tak oto powstała pyszna sałatka, zdrowa i aromatyczna. Ja użyłam tutaj majonezu wegańskiego z aquafaby ale jak lubicie tradycyjny, też będzie ok. Zachęcam do wypróbowania przepisu. Kolorowa sałatka z majonezem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie Ramen po polsku 238
Ramen po polsku 238Mając do dyspozycji tylko trzy składniki można wyczarować rozmaite dania, to pokazuje, że w kuchni nie ma żadnych ograniczeń 🙂 Co przygotowalibyście z kaczki, kaszy i kapusty? U mnie wyszła … Czytaj dalej Ramen po polsku
czarrna od kuchni Mini krokieciki z grzybami i kapustą 561
Mini krokieciki z grzybami i kapustą 561Dzisiaj przepis na pyszne mini krokieciki z kapustą i grzybami. Doskonale sprawdzają się jako obiad lub gorąca kolacja. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznie Roladki serowe w liściach kapusty czerwonej 186
Roladki serowe w liściach kapusty czerwonej 186roladki nie dość że są cudnej urody to jeszcze smakują wybornie. Zamiast tradycyjnego pasztetu polecam zrobić takie roladki, oczy się cieszą a brzuch jeszcze bardziej. Roladki serowe w liściach kapusty czerwonej. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie Rolada ziemniaczana z kapustą i grzybami 386
Rolada ziemniaczana z kapustą i grzybami 386wielu domach menu jest stałe od lat i nie pojawia się nic nowego. U nas stałych pozycji jest kilka,… Artykuł Rolada ziemniaczana z kapustą i grzybami pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik
Kolorowy Przepisownik Barszcz grzybowy 260
Barszcz grzybowy 260zadowolą miłośników obu wigilijnych dań, szczególnie tych, którzy lubią wyraziste zupy. Taki barszcz to proste, postne danie. Swój urok zawdzięcza pachnącym, samodzielnie zbieranym jesienią grzybom i sokowi z kiszonej kapusty, którą też sama zakisiłam kilka tygodni temu. Wierzcie mi, że taki barszcz ma wspaniały smak. Żeby usprawnić sobie świąteczne przygotowania do gotowania barszczu użyłam mrożonej włoszczyzny - nie trzeba obierać
Smaczna Pyza Bezglutenowe pierogi z kapustą i grzybami 208
Bezglutenowe pierogi z kapustą i grzybami 208bezglutenowe pierogi to mamy właśnie taki dla Was :) Pierogi takie nie jest wcale tak łatwo zrobić jakby się wydawało ale nam się udało :) Zapraszamy na bezglutenowe pierogi z kapustą i grzybami :) Składniki na ciasto do pierogów: – 160 g mąki gryczanej – 160 g mąki
Kuchenne Wariacje Sałatka gyros z chipsami 521
Sałatka gyros z chipsami 521Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 1/2 kapusty pekińskiej kilka kawałków papryki marynowanej 4-5 ogórków konserwowych kawałek pora karbowane chipsy o smaku zielonej cebulki majonez ketchup sol, pieprz, słodka papryka, … Czytaj dalej Sałatka gyros z chipsami
czarrna od kuchni Krucho – drożdżowe paszteciki z kiszoną kapustą i mięsem 251
Krucho – drożdżowe paszteciki z kiszoną kapustą i mięsem 251paszteciki z pewnością przypadną do gustu wielu z was. Jeżeli macie wątpliwości co do farszu, możecie go zastąpić jakimś innym, bardziej tradycyjnym. Chociaż moim zdaniem to mięso i kiszona kapusta to całkiem udane połaczenie. Zresztą już wam je kiedyś proponowałam w pierogach. Moim zdaniem to jedno z lepszych ciast do pasztecików jakie jadłam. ciasto
Polska Zupa Brukselka w tempurze 192
Brukselka w tempurze 192mało osób lubi brukselkę, nie wiedzieć czemu. Dziś podam przepis na brukselkę którą wszyscy pokochają bo smakuje wybornie. Wystarczy ją blanszować a potem usmażyć w cieście, nie będzie pachniała kapustą i nie będzie gorzka. Tak przyrządzona smakuje wybornie, spróbujcie. Brukselka w tempurze. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie Kolorowy talerz 209
Kolorowy talerz 209dworze śniegu brak, szaro i ponuro, ale na talerzu moc kolorów i zdrowia. Buraki - ugotowane w skórce, pokrojone na plasterki Kiszone rzodkiewki Kiszone papryki Kiszona kapusta Pomidorek Brokuł - wodę zagotowujemy, wkładamy różyczki brokuła, od zagotowania gotujemy 5 minut - przecedzamy Fasola Jaś Karłowy - ugotowana Sos koperkowo-czosnkowy - do naczynia, np słoika wkładamy pęczek koperku, 5 łyżek słonecznika, 2 ząbki
Szkrab Je Sam Jak przechowywać czosnek, by na dłużej zachował aromat i właściwości zdrowotne? 217
Jak przechowywać czosnek, by na dłużej zachował aromat i właściwości zdrowotne? 217Wzbogaca smak kuchni i jest znany ze swoich zdrowotnych właściwości – mowa o czosnku, który jest niezastąpiony w jesiennych, rozgrzewających daniach. By jednak czosnek na długo zachował
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować! Surówka z porem i kapustą pekińską 230
Surówka z porem i kapustą pekińską 230zjedzenie, mają mało kalorii a sytość zapewniona. Mnóstwo witamin, makro i mikroelementów, dużo błonnika, one dostarczają nam wszystkiego po trochu. Zajadajmy surówki na zdrowie. Surówka z porem i kapustą pekińską. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie Bigos 258
Bigos 258Bigos z kiełbasa wiejska i ulubionymi przyprawami. Zasmażka fajnie podkreśla smak bigosu i nadaje właściwą konsystencję. Jest szybki i smaczny. Polecam. Bigos Składniki: kapusta kiszona 1 kg kiełbasa 30 dag boczek 30 dag grzyby suszone 3 dag cebula 1 sztuki konsenwat pomidorowy 2 łyżki czosnek 2 ząbki smalec 2-3 łyżki liście laurowe 2 angielskie ziele 10 ziarenek owoc jałowca
Gotowanie-uk